LEDIG STILLING VED NILU

Laboratorietekniker - kjemisk laboratorium

Søknadsfrist: 06.02.2023

Norsk institutt for luftforskning

Klima- og miljøinstituttet NILUs største styrke ligger i våre fremragende ansatte. De bidrar til at NILU har en ledende posisjon både nasjonalt og internasjonalt – og et trivelig arbeidsmiljø.


Vi forsker fra pol til pol – fra Zeppelin på Svalbard til Trollhaugen i Antarktis. Forskningen vår bidrar til økt kunnskap om klimaendringer, atmosfærens sammensetning, luftkvalitet, miljøgifter og det grønne skiftet – samt om hvordan alt dette påvirker helse og miljø. Hvert år utfører NILU hundrevis av små og store forskningsoppdrag for både offentlige og private kunder, i Norge og internasjonalt.


NILU er en uavhengig forskningsstiftelse uten eiere som skal ta ut utbytte. I stedet går alt overskudd tilbake til drift og utvikling av samfunnsnyttige forskningstjenester. Vi legger dessuten stor vekt på åpen forskning, åpen publisering og åpen kildekode – fordi kunnskap er til for å deles.


På NILU er alle medarbeidere likeverdige, uavhengig av kjønn, alder, funksjonsnivå, trosbekjennelse/livssyn, språk, kulturelle forskjeller og seksuell legning. Vi respekterer og verdsetter individuelle egenskaper, og aksepterer ikke noen form for diskriminering.

Vårt kjemiske laboratorium søker ny medarbeider!

Om stillingen

Klima- og miljøinstituttet NILU ønsker å styrke avdelingen for miljøkjemi med en engasjert, positiv og grundig laboratorietekniker til vårt organisk kjemiske laboratorium.

Hos oss får du jobbe med blant annet klargjøring av prøvetakings- og analyseutstyr, klargjøring av prøver for instrumentell analyse, og eventuelle andre oppgaver som effektivt bidrar i det daglige laboratoriearbeidet.

Har du utdannelse i relevant fag, erfaring fra laboratoriearbeid, interesse for klima- og miljøforskning, og i tillegg liker å jobbe i team? Da vil du passe godt til denne stillingen!

Stillingen er tilknyttet seksjon for organisk prøveopparbeiding, som er en del av NILUs største avdeling: Miljøkjemi (MILK). I seksjonen har vi flere teknikere, laboratorieingeniører og forskere, totalt ca. 12 personer, som jobber tett med seksjon for instrumentell analyse innenfor de samme problemstillingene.

MILK arbeider med forskning på, og sporanalyser av, organiske og uorganiske miljøgifter. Våre laboratorier har avanserte instrumenter for opparbeidelse og analyse. Laboratoriet er akkreditert iht. NS-EN ISO/IEC 17025 for deler av aktiviteten.

NILUs styrker er blant annet høy kompetanse, et godt kollegialt miljø og interessante faglige utfordringer. Vi motiveres av samfunnsoppdraget, og er opptatt av kreativitet, kunnskapsdeling, teamwork og trivsel.

I NILU vil du være en del av et ledende forskningsmiljø som gir rom for faglig utvikling. Som laboratoriemedarbeider hos oss vil du være en verdsatt ressurs i teamet, og i vår klima- og miljøforskning.

Kvalifikasjonskrav

  • Laborantutdanning eller utdanning i annet relevant fagområde
  • Erfaring fra organisk kjemisk laboratorium
  • Gode norsk- og engelskkunnskaper

Personlige egenskaper

Du vil trives godt i denne stillingen om du er et ja-menneske, en såkalt «doer», som er engasjert, nysgjerrig og liker å jobbe tett med andre, i tillegg til at du er selvstendig, ansvarsfull, ryddig og nøyaktig.

Vi tilbyr

På NILU jobber vi for vår felles framtid. Vår forskning skal bidra til kampen mot klimaendringer og sikre et sunt miljø og bærekraftige samfunnsløsninger. Det betyr at jobb ikke bare er jobb: Det vi gjør i løpet av en dag gjør en forskjell.

Samtidig tror vi på en sunn balanse mellom arbeid og fritid. Vi tilbyr fleksitid, hjemmekontoravtaler, sponset trening og svært gode pensjons- og forsikringsordninger. Lønn etter avtale.

I din arbeidshverdag på NILU møter du:

  • Et internasjonalt og tverrfaglig miljø med hyggelige kollegaer fra hele verden
  • Stor kreativitet og raus kunnskapsdeling
  • Bred erfaring og gode faglige utviklingsmuligheter
  • Et globalt nettverk av samarbeidspartnere

De fleste av våre ca. 170 ansatte jobber ved hovedkontoret på Kjeller, en kort togtur fra Oslo. Vi har også et kontor i Tromsø, få minutters gange fra sentrum.

Spørsmål om stillingen

Har du spørsmål om stillingen er du hjertelig velkommen til å kontakte:

  • Seksjonsleder Ellen Katrin Enge på e-post: eke@nilu.no eller telefon: 63898202

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS