Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Senioringeniør ved Fysisk institutt

Søknadsfrist: 19.05.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør. 

Fysisk institutt har Norges største fysikkfaglige miljø og utfører grunnforskning innen et bredt spekter av fysikken: fra elementærpartikkelfysikk til materialfysikk og energiforskning, og fra romforskning til medisinsk fysikk. En god andel av forskningen vår er tverrfaglig, og utføres i samarbeid med både andre institutter innen realfag ved UiO, og andre nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.

Forskningen har ofte kort vei til praktiske anvendelser, og formidling er en viktig oppgave. Innen utdanning tilbyr vi mange emner og er involvert i flere studieprogrammer på bachelor- og masternivå. Vi har noen av landets dyktigste forelesere, og et lærings- og studentmiljø vi er stolte av. Instituttet har ca. 200 ansatte i vitenskapelige og teknisk-administrative stillinger, og uteksaminerer hvert år rundt 40 masterstudenter og 15-20 doktorgradskandidater.

Om stillingen

Vi har for tiden en ledig fast stilling som senioringeniør ved Fysisk institutt, Universitetet i Oslo. Stillingen er knyttet til syklotronlaboratoriet med ansvar for den eksperimentelle infrastrukturen (50%) og som strålevernskoordinator ved Fysisk institutt inkludert syklotronlaboratoriet (50%).

Syklotronlaboratoriet ved Fysisk institutt har den eneste partikkelakseleratoren i Norge dedikert til grunnforskning og er brukt til forskning innen kjernefysikk, produksjon av radioaktive isotoper og studier av effekter av stråling på biologisk materiale og andre effekter av partikkelstråling. Syklotronlaboratoriet er også en viktig del av den nasjonale satsningen på det nukleære fagområdet gjennom det norske nukleære forskningssenteret, og laben spiller en viktig rolle for utdanning på master- og PhD-nivå.

Arbeidsoppgaver

Infrastruktur ved syklotronlaboratoriet (50%)

Kandidaten vil ha ansvar for daglig drift og vedlikehold av infrastruktur knyttet til kjernefysiske eksperimenter ved syklotronlaboratoriet. Dette inkluderer LaBr3-detektoroppsettet OSCAR og silikondetektorene SiRi, vedlikehold og utvikling av datainnsamlingssystemet for disse detektorene, og støtte i utviklingen av ny eksperimentell infrastruktur. Arbeidet innebærer også drift av datasystemer knyttet til lagring og håndtering av eksperimentelle data produsert ved syklotronlaboratoriet, og gjøre disse tilgjengelige for relevante databaser som f.eks. de hos IAEA.

Jobben innebærer tett samarbeid med forskere og ingeniører ved syklotronlaboratoriet og Norsk Nukleært Forskningssenter, samt teknisk personell ved hhv. elektronikk- og instrumenteringslaboratoriet ved Fysisk Institutt.

Strålevernskoordinator (50%)

Som strålevernskoordinator ved Fysisk institutt kommer du til å arbeide med å sikre at strålearbeid ved instituttet foregår i henhold til universitetets prosedyrer. Dette vil skje i samarbeid med lokale koordinatorer ved de forskjellige seksjonene, samt sentral strålevernskoordinator ved universitetet. Du vil være ansvarlig for å følge opp dosimetri for de ansatte og studenter som har behov for dette.

Som strålevernskoordinator ved syklotronlaboratoriet vil du arbeide med utvikling av risikovurderinger og arbeidsprosedyrer for strålearbeid samt oppfølging og kontroll av disse rutinene. Du vil videre være ansvarlig for opplæring innen strålevern for studenter og ansatte som benytter seg av laboratoriet. Du vil også gi teknisk assistanse i forbindelse med eksperimenter og hvordan disse kan gjennomføres trygt, samt administrere beholdningen av radioaktivt og nukleært materiale.

Stillingen kan tillegges andre oppgaver ved behov dersom hensynet til instituttets virksomhet tilsier dette.

Kvalifikasjonskrav 

  • høyere utdanning på minimum masternivå innen fysikk eller 5-årig ingeniørprogram. Omfattende realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan erstatte utdanningskravet.
  • opplæring innen og erfaring med strålevernsarbeid
  • erfaring med avansert vitenskapelig instrumentering
  • god kunnskap innen vitenskapelig programmering, spesielt knyttet til datainnsamlingssystemer for scintillator og halvlederdetektorer og analyse av eksperimentelle data fra slike systemer
  • flytende norskkunnskaper muntlig og skriftlig
  • gode engelskkunnskaper skriftlig og muntlig

Ønskede tilleggskvalifikasjoner:

  • erfaring med drift og vedlikehold av LaBr3 og silisiumdetektorer
  • undervisningserfaring, spesielt innen strålevern
  • god kjennskap til kjernefysiske data

Personlige egenskaper

  • ansvarlig og resultatorientert
  • gode samarbeidsegenskaper, men også evne til å jobbe selvstendig 
  • evne til å jobbe strukturert og nøyaktig
  • ta initiativ og være løsningsorientert
  • være en positiv bidragsyter i arbeidsmiljøet

Vi tilbyr

  • lønn som senioringeniør (SKO 1181) etter individuell vurdering avhengig av ansiennitet og kompetanse innenfor et spenn mellom kr. 565 900 og 732 300t.
  • et hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • god pensjonsordning og gunstige lån i Statens Pensjonskasse
  • fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • søknadsbrev med en beskrivelse av motivasjon for å søke stillingen
  • CV
  • vitnemål
  • attester
  • navn og kontaktinformasjon på 2-3 referanser (navn, tilknytning til søker, e-postadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk på «Send søknad»

Andre opplysninger

Aktuelle søkere vil bli invitert til intervju.

Fagområdet for stillingen kan omfatte teknologier nevnt i departementets eksportkontrollforskrift, og alle kandidater vil bli vurdert i henhold til denne forskriften.

I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

For tekniske spørsmål om søknadsprosessen: elin.thoresen@mn.uio.no

Send søknad

Powered by Labrador CMS