LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Stipendiat innen odontologi i prosjektet "Dental erosions in adolescents and young adults"

Søknadsfrist: 20.01.2024

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.

Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

 Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.

Les mer om oss på uit.no/helsefak

Det helsevitenskapelige fakultet

Om stillingen

Ved Det helsevitenskapelige fakultet, Institutt for klinisk odontologi (IKO) er det ledig en stilling som stipendiat for søker som ønsker å ta graden philosophia doctor (ph.d.). Stillingen er tilknyttet forskningsgruppe Klinisk og eksperimentell odontologi.

Stillingen er ledig for tiltredelse fra 01.05.2024 og gjelder for fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver etter avtale. Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning frem til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen.

Arbeidssted er UiT i Tromsø. Du må kunne starte i stillingen innen rimelig tid etter å ha mottatt tilbud.

Institutt for klinisk odontologi (IKO)

Institutt for klinisk odontolog (IKO) er et av ti institutter ved Det helsevitenskapelige fakultet, UiT Norges arktiske universitet. IKO har i underkant av 50 ansatte i vitenskapelige (faste og tilknyttede), tekniske og administrative stillinger. Instituttet har ansvaret for studieprogrammene bachelor i tannpleie, master i odontologi, samt spesialistutdanning for tannleger i samarbeid med Tannhelsetjenestens kompetansesenter Nord-Norge (TkNN). Instituttet er involvert i flere forskningsprosjekter med samarbeidspartnere både i Norge og i utlandet. Per tid har vi 3 ph.d.-studenter, samt seks forskerlinjestudenter som er involvert i ulike prosjekter under instituttet.

Stillingens forskningsområde

Forskningen utgjør 75% av stillingen. Stipendiaten skal gjennomføre en doktorgradsavhandling innen fire år, herunder forskerutdanning (ph.d.-kurs), planlegging og gjennomføring av datainnsamling, artikkelskriving (~tre vitenskapelige artikler) og sammenfatte dette (til en avhandling).Det forventes at kandidaten arbeider sammen med veiledere i utviklingen av en detaljert prosjektbeskrivelse, og kandidaten vil kunne bli pålagt arbeidsoppgaver som inngår i planlegging og gjennomføring av nødvendig datainnsamling og eventuelle laboratorieanalyser, samt andreanalyser.

Undervisning innen fagområde pedodonti og andre oppgaver for instituttet utgjør 25% av stillingen. Stillingen vil spesielt bli tillagt undervisning i den prekliniske og kliniske utdanningen av tannpleier- og tannlegestudenter, men andre undervisningsoppgaver, som veiledning i emner kanogså være aktuelle.

Om prosjektet

Forskningsprosjektet omhandler dentale erosjoner blant ungdommer og unge voksene i Nord-Norge. Stipendiaten vil inngå i et team av fagpersoner fra Institutt for klinisk odontologi og Institutt for samfunnsmedisin på det helsevitenskapelige fakultet ved UiT, Tannhelsetjenestens Kompetansesenteret Nord-Norge (TkNN) - forskningsenhet og andre nærliggende samarbeidspartnere.

Prosjektet er basert på den longitudinelle, befolkningsbaserte helseundersøkelsen Fit Futures (FF), som skal bidra til økt kunnskap om unges livsstil og helse. Første datainnsamling (FF1) var i skoleåret 2010-2011 og rekrutterte deltakere som var 15-18 år og gikk første året på videregående skole i Tromsø og Balsfjord kommune. De samme deltakerne ble invitert til den andre datainnsamlingen i Fit Futures (FF2), som ble gjennomført i løpet av skoleåret 2012-2013. Den tredje datainnsamling (FF3) ble gjennomført 2021-2022, også her ble de samme deltakerne invitert.I FF1 og FF3 inngikk r en omfattende klinisk tannundersøkelse med røntgenbilder, kliniske bilder av tenner, skanning av tenner/kjever og spyttprøver. Samtlige deltakere har også fylt ut et omfattende spørreskjema med spørsmål om blant annet ernæring, livsstil, psykisk og somatisk helse, munnhygienevaner, osv.

Prosjektet har flere målsetninger, hvorav de første to delmål er tydelig definerte, mens ph.d.-stipendiaten vil ha stor mulighet til å være med å utvikle eller endre den siste.

  • I prosjektets første del er målet å kartlegge utviklingen av dentale erosjoner i en 10-års periode mellom FF1 og FF3.
  • I prosjektets andre del er målet å finne prediktorer for utvikling av dentale erosjoner hos ungdommer.
  • Prosjektets tredje del kan målet være å undersøke sammenheng mellom genetiske faktorer og utvikling av dentale erosjoner. Det vil her inngå elementer av utvikling, testing og vurdering av genetiske analysemetoder. Alternativt kan prosjekter innen «dentale erosjoner» basert på andre data/undersøkelser fra FF, et klinisk prosjekt eller ett prosjekt på forskningslaboratorium diskuteres.

Prosjektet bygger på og drar nytte av erfaringer og resultater fra tidligere forskningsprosjekter og samarbeidende forskningsgrupper.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Førsteamanuensis Andreas Schmalfuss:

eller instituttleder Mohammed Al-Haroni:

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves oppnådd norsk master i odontologi, master i tannpleie eller tilsvarende, og norsk autorisasjon som tannpleier/tannlege. Søker må ha minimum to års praksis som tannpleier/tannlege fra Norge/Skandinavia/EU. Erfaring med undervisning/veiledning av tannpleier og/eller tannlegestudenter eller annen relevant undervisningserfaring er ønskelig.

Fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, må du legge ved et utkast av oppgaven.

Det kreves dokumenterte engelskkunnskaper. God beherskelse av muntlig og skriftlig norsk eller et skandinavisk språk er også nødvendig.

Søkers potensiale for forskning, interesse innen fagfelt pedodonti, personlige egnethet og motivasjon for stillingen vil vektlegges. Erfaring med epidemiologiske studier, statistiske analyser og/eller genetiske analyser vil være positivt, men er ikke et krav. Det er ønskelig at søkeren har stor arbeidskapasitet og motivasjon for forskningsprosjektets tema. Gode samarbeidsevner, kommunikasjonsevner og selvstendighet er ogsåønskelig. Ambisjon om framtidig universitetskarriere vil bli vektlagt.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen.

Opptak til ph.d.-program

For ansettelse som stipendiat er det en forutsetning at du blir tatt opp til ph.d.-programmet ved Det helsevitenskapelige fakultet og at du deltar i organiserte doktorgradsstudier i ansettelsesperioden.

Opptak krever normalt at søkeren har:

  • Bachelorgrad på 180 studiepoeng og mastergrad på 120 studiepoeng, eller integrert mastergrad på 300 studiepoeng.
  • Masteroppgave med et omfang tilsvarende 30 studiepoeng eller mer hvis søkeren har en mastergrad på 120 studiepoeng.
  • Masteroppgave med et omfang tilsvarende 20 studiepoeng eller mer hvis søkeren har en integrert mastergrad på 300 studiepoeng.

UiT godkjenner normalt utenlandsk høyere utdanning fra land som har ratifisert Lisboakonvensjonen. 

Søker må ha karakteren C eller bedre på masteroppgaven og som snitt på mastergraden. Nærmere beskrivelse av opptakskrav finner du her.

For søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn vil det vurderes om utdanningen likestilles med norsk høyere utdanning på mastergradsnivå. Vurderingen følger nasjonal godkjenningspraksis, se NOKUT. Søkere med utdanning fra enkelte land må ha mer høyere utdanning for å fylle opptakskravene, for eksempel 4-årig bachelor og 2-årig master.

Hvis du oppfyller opptakskravene og blir ansatt i stillingen, vil du samtidig få midlertidig opptak til ph.d.-programmet. Søknad om endelig opptak må leveres senest to måneder etter tiltredelse i stillingen.

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Vi tilbyr

  • Du blir en del av et spennende forskningsprosjekt 
  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse.

Søknaden

Søknaden din må inneholde:

  • Søknadsbrev med beskrivelse av dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen 
  • CV 
  • Vitnemål for bachelor- og mastergrad 
  • Karakterutskrift for bachelor- og mastergrad 
  • Forklaring på karaktersystemet for utenlandsk utdanning (Diploma Supplement om tilgjengelig) 
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper 
  • 1-3 referanser med kontaktinformasjon 
  • Masteroppgaven, og eventuelle andre vitenskapelige arbeider.

Dokumentert fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Du kan fortsatt søke dersom du er i sluttfasen av mastergraden, men masteroppgaven må være levert til vurdering innen søknadsfristen på stillingen. Masteroppgaven og karakterutskrifter fra graden må legges ved søknaden.

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Vitnemål og karakterutskrifter må også leveres på originalspråket. Hvis dokumentasjon på engelskkunnskaper mangler på søknadstidspunktet, må det dokumenteres før tiltredelse. Vi aksepterer kun søknader og dokumentasjon som er sendt elektronisk via Jobbnorge innen søknadsfristen.

Generell informasjon 

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT. 

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2% innskudd til Statens pensjonskasse.Du vil bli medlem i Statens pensjonskasse, som gir deg mange goder i tillegg til livsvarig alderspensjon og AFP: Du kan ha rett til økonomisk støtte hvis du blir syk eller ufør, familien din kan ha rett til økonomisk støtte når du dør, du blir forsikret mot yrkesskade eller yrkessykdom, og du får gode betingelser på boliglån. Les mer om ansattgodene dine på: spk.no.

Kortere ansettelsesperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring. 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS