Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Forsker (1109) ved Det teologiske fakultet

Søknadsfrist: 20.08.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.

Det teologiske fakultet ved Universitetet i Oslo har totalt 68 ansatte og ca.350 studenter. Fakultetet driver forskning innen fagområdene bibelvitenskap, kirkehistorie, systematisk teologi, praktisk teologi, diakoni og interreligiøse studier og har studietilbud som omfatter profesjonsstudium i teologi samt en rekke andre religionsfaglige studieprogram og studieemner.

Om stillingen

Det teologiske fakultet har ledig stilling som forsker (1109) for en periode på 2 år innen etikk, miljøfilosofi og økoteologi.

 Stillingen er knyttet til UiO:Demokrati-prosjektet DEMOCRISIS: Democracy and Climate Crisis. Prosjektet analyserer klimakrisen fra ulike faglige perspektiver og vil undersøke om klimavippepunkter også innebærer en krise for demokratiet ut fra følgende tre problemstillinger: (1) Hva er demokratiske hindringer for å adressere klima- og naturkrisene? (2) Hvilke ideer, verdier og trosoppfatninger er symptomatisk for den voksende krisen i demokratiet? (3) Hvordan kan olje-drevne og energiintensive modeller for demokratiet endres i retning av genuin økologisk bærekraftighet? 

Den som ansettes i stillingen, skal drive selvstendig forskning innen miljøfilosofi, etikk og økoteologi. Forskerens prosjekt skal defineres inn under en eller flere av arbeidspakkene (WP1-5) i prosjektet. Forskeren vil også få administrative oppgaver, samt noe undervisning og veiledning, knyttet til prosjektet. 

Mer om stillingen

Den som får stillingen, skal forske på forholdet mellom etikk, demokrati og økologi innenfor prosjektet. Det forutsettes evne til avansert drøfting av aktuelle og klassiske problemstillinger innenfor etikk, miljøfilosofi, religionsfilosofi og/eller økoteologi i diskusjon med tilgrensende fagfelt som biologi, livsvitenskap, filosofi, psykologi og antropologi. For en nærmere beskrivelse av DEMOCRISIS og utsendelse av forskergruppens plan for 2024-2028, kontakt leder av forskergruppen Marius Timmann Mjaaland (marius.mjaaland@teologi.uio.no )

Kvalifikasjonskrav

  • Det kreves doktorgrad eller grad tilsvarende en norsk doktorgrad (PhD) innenfor områder som er relevant for prosjektet. For søkere som ikke har disputert er det en forutsetning at doktorgradsarbeidet er levert til vurdering før søknadsfristens utløp. Det er en forutsetning for tiltredelse i forskerstillingen at disputasen er godkjent.
  • Svært god fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk).

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på faglige og personlige egenskaper og evne til samarbeid og deltagelse i et tverrfaglig prosjekt med deltagere fra naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora.

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr 604 900 - 646 000 kr i stilling som forsker.
  • Gode pensjonsordninger
  • Gode velferdsordninger
  • Hyggelig og stimulerende arbeidsmiljø
  • Trening i arbeidstiden

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • kopier av vitnemål og attester
  • publikasjonsliste
  • 5 antall faglige arbeider som det skal tas hensyn til ved bedømmelsen
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker). Én av referansene skal være en nåtidig eller tidligere leder med personalansvar. 

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge.

Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

Det forutsettes at den som tilsettes vil kunne gjennomføre prosjektet i løpet av tilsettingsperioden.

Det skal som hovedregel benyttes intervju i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår, samt retningslinjer for ansettelse i postdoktorstillinger ved Universitetet i Oslo.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. 

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

Kontaktinformasjon

  • Professor Marius Timman Mjaaland, prosjektleder, epost: marius.mjaaland@teologi.uio.no

For spørsmål om rekrutteringsprosessen: HR-rådgiver Anna Dyrkorn Tjora, epost: a.d.tjora@teologi.uio.no 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS