Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Instituttleder ved Matematisk institutt

Søknadsfrist: 15.08.2024

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og utdanningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 500 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør. Det matematisk-naturvitenskapelige fakultets (MN) ambisjon er å være blant Europas ledende miljøer innen forskning, utdanning og innovasjon. Vi har en lang og stolt tradisjon innen forskning og utdanning i de klassiske realfagene. Forskningen spenner over et vidt spekter av fagområder innen alle naturvitenskapene og teknologi.

Fakultet har mange gode forskningsmiljøer og dyktige enkeltforskere, hvorav flere er i forskningsfronten innen sine fag internasjonalt. Fakultetet jobber kontinuerlig med å legge til rette for innovasjon fra forskningen. Bærekraft er grunnlaget for fakultetets aktivitet og en satsning innen bærekraft står helt sentralt.

Fakultetet består av 10 institutter, 14 senter, 830 doktorgradskandidater, 1100 vitenskapelig ansatte, 550 teknisk-/administrativt ansatte og 6000 studenter.

Om stillingen

Stilling som instituttleder er ledig ved Matematisk institutt, Det matematisk-naturvitenskapelige fakultet, Universitetet i Oslo fra 01.01.2025. 

Ansettelse skjer på åremål for inntil fire år fra tiltredelse, med anledning til å kvalifisere seg for ytterligere én åremålsperiode etter ny utlysning.

Om Matematisk institutt

Universitetet i Oslo (UiO) er et forskningsintensivt universitet på høyt internasjonalt nivå, med ambisjon om å være blant de beste universitetene i Europa innen studiekvalitet og læringsmiljø. Universitetet skal gi viktige bidrag til fremtidig kunnskapsbasert verdiskapning.

Matematisk institutt har ca 150 ansatte, inkludert midlertidig ansatte og bistillinger. Instituttet er organisert i seks seksjoner, hver med 1-3 forskningsgrupper. Matematisk institutt utdanner et bredt spekter av kandidater til næringsliv, akademia, forskningsinstitutter, skoler og offentlig forvaltning. Instituttet har en omfattende forskningsaktivitet, og en stadig større andel av budsjettet er finansiert fra eksterne kilder som NFR, EU, og industri.

Matematisk institutt har en ledelsesmodell med åremålstilsatt instituttleder og instituttstyre som ledes av instituttleder. Instituttleder leder instituttets virksomhet innenfor rammer satt av universitetsstyret, fakultetets planer, instrukser fra dekan og gjennom vedtak fattet av instituttstyret. Instituttleder har overordnet ansvar og myndighet med hensyn til alle oppgaver ved Matematisk institutt, og har på dekanens vegne det operative ansvaret for instituttets totale virksomhet. Instituttleder deltar i Det matematisk- naturvitenskapelige fakultets instituttledergruppe og rapporterer til dekanen. Et valgt instituttstyre er instituttets øverste organ. Instituttleder leder styret.

Arbeidsoppgaver

Instituttlederen har overordnet ansvar for den faglige og administrative virksomheten ved instituttet, og leder instituttet innenfor rammer satt av universitetsstyret, fakultetets og instituttets strategier, retningslinjer og instrukser og gjennom vedtak fattet i instituttstyret. Instituttlederen rapporterer til dekanen og inngår i dekanens ledergruppe med strategisk og helhetlig faglig utvikling av fakultetet som hovedoppgave.

Instituttleder har et helhetlig ansvar for instituttets virksomhet, herunder arbeidsgiveransvar og ansvar for ivaretakelse av helse-, miljø- og sikkerhetsarbeid (HMS) i henhold til gjeldende lover, forskrifter og retningslinjer. Instituttleder har videre økonomi- og budsjettansvar, som innebærer ansvar for instituttets økonomiske forpliktelser og for forsvarlig økonomisk styring innenfor gitte ramme. 

Universitetssektoren opplever endringer i rammebetingelser, noe som stiller krav til tilpasning og omstilling. Matematisk institutt søker en tydelig leder som vil være en drivkraft i den videre faglige og organisatoriske utviklingen ved instituttet, og som kan foreta nødvendige prioriteringer og involvere virksomheten i gjennomføring av endringsprosesser. Viktige oppgaver for instituttleder er å stimulere til nytenkning, samt inspirere, tilrettelegge og motivere til intern og ekstern samhandling, resultatoppnåelse, samt til videre utvikling av et godt arbeids- og læringsmiljø.

Kvalifikasjonskrav 

  • Søkere bør fortrinnsvis ha professorkompetanse i matematikk, mekanikk eller statistikk, alternativt doktorgrad i matematikk, mekanikk eller statistikk og sterk fagkompetanse innen feltet fra faglig relevant virksomhet 
  • Relevant ledererfaring, fortrinnsvis innen forsknings- og utdanningsledelse, personalledelse og/eller endringsledelse
  • God kjennskap til universitetssektoren, nasjonalt og internasjonalt
  • Innsikt i relevante aspekter knyttet til helse, miljø og sikkerhet 
  • Meget god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk (eventuelt skandinaviske språk) og engelsk

I tillegg vil følgende kvalifikasjoner bli vektlagt i vurderingen av søkerne:

  • Erfaring med fagpolitisk og strategisk ledelse, nettverksbygging og planarbeid
  • God økonomiforståelse

Personlige egenskaper

Det legges stor vekt på personlig egnethet, og den som tilsettes må ha solide evner til å kommunisere, samarbeide, motivere og utøve lederskap i den videre utviklingen av instituttet.

Vi tilbyr

  • Lønn i stillingskode 1475 fastsettes etter individuell vurdering innenfor et spenn mellom kr 1 078 600 - kr 1 244 200, avhengig av kompetanse og erfaring
  • Godt og faglig stimulerende arbeidsmiljø med kompetanserike og hyggelige kollegaer
  • Fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
  • Trening i arbeidstiden
  • God pensjonsordning og gunstig lån i Statens Pensjonskasse

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev med beskrivelse av motivasjon for å søke stillingen
  • CV
  • Vitnemål
  • Attester
  • Navn og kontaktinformasjon på 3-5 referanser (navn, tilknytning til søker, epostadresse og telefonnummer)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem Jobbnorge. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Vennligst klikk på "send søknad". Aktuelle søkere vil bli invitert til intervju.

Andre opplysninger

Universitetet ønsker flere kvinner i faglige lederstillinger, og kvinner oppfordres spesielt til å søke.

Inkludering og mangfold er en styrke. UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Videre ønsker vi medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det.

Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju.

 I henhold til offentlighetsloven § 25, 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS