LEDIG STILLING VED OSLOMET

Stipendiat innen kliniske intervensjoner og assisterende teknologi

Søknadsfrist: 02.08.2023

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet, med et stort mangfold blant sine nær 22 000 studenter og 2200 ansatte. Universitetet har studiesteder i Oslo sentrum og på Kjeller ved Lillestrøm. OsloMet er tett på byen og arbeidslivet, og driver utdanning og forskning innenfor en stor bredde av fagfelt som bidrar til å løse samfunnets utfordringer. OsloMet har lange historiske linjer med store profesjonsutdanninger som har eksistert i over 100 år. Universitetet er også en aktiv pådriver for innovasjon og ny teknologi for utvikling av velferdsstaten.

Beskrivelse

Ved Fakultet for helsevitenskap (HV), Institutt for Rehabiliteringsvitenskap og helseteknologi er det ledig en åremålsstilling som stipendiat knyttet til forskningsgruppen «Kliniske intervensjoner og assisterende teknologi».Stipendiatperioden har en varighet på fire år, hvor 25 % av stillingen er knyttet til undervisningsaktiviteter på Avdeling for ortopediingeniørfag. Ønsket tiltredelse er 1.oktober 2023.

Les mer om våre forskergrupper på OsloMet sine nettsider.

Arbeidsområde

Belastningen av å gå hos voksne med cerebral parese – kardiorespiratoriske- og biomekaniske forhold og fysisk aktivitet.

Mange personer med nevrologiske sykdommer/skader rapporterer økt grad av tretthet eller fatigue (30%). Andelen er opptil 50% for voksne med cerebral parese (CP), og er mer fremtredende hos de med redusert funksjon. Studier gjort på barn og ungdom med CP viser at disse kan bruke opp mot tre ganger så mye av sin kapasitet når de går, sammenlignet med friske barn, og at jo større funksjonsnedsettelser barna har dess større blir belastningen. Samtidig er det et betydelig kunnskapshull på hvordan belastning, kapasitet og oksygenforbruk under gange endrer seg gjennom voksenlivet for denne gruppen. Derimot vet vi at mange mister sin gangfunksjon i 30-40 års alder, på tross av at CP ikke er en progredierende tilstand. Videre hvordan dette påvirker aktivitetsnivået i denne gruppen er lite kjent.

Det er derfor et stort behov for å belyse hvordan nevromuskulære, kardiorespiratoriske og biomekaniske faktorer påvirker belastningen på voksne med CP. På denne måten vil man kunne avdekke en ugunstig utvikling og sette inn mer presise behandlingstiltak på et tidligere tidspunkt. Videre vil dette kunne gi et bedre for treningsanbefalinger både i CP-gruppen, men også for andre personer som har fatigue relatert til aktivitet. På denne måten vil vi bidra til at personer med en bevegelseshemning kan leve mer aktive liv, og lettere delta i samfunnet.

Dette prosjektet vil gjennomføres i samarbeid med Sunnaas sykehus HF og har som målsetning å belyse om endring i muskelfunksjon, gangavvik og høyere leddbelastning fører til økt oksygenforbruk under gange, og om den økte belastningen under gange er relatert til fatigue.

Hovedmålene med prosjektet er:å undersøke i hvilken grad gangavvik, høyere leddbelastning og oksygenforbruk under gange påvirker aktivitetsnivå i hverdagen til denne gruppen. PhD-kandidaten skal særlig jobbe medfysiologiske tester som måling av VO2 max, oksygenforbruk under gange, både på tredemølle og på gulv. Videre vil målinger med aktivitetsmåler i hverdagslivet være sentralt i dette prosjektet. Her inngår også videre prosessering av data, og klargjøring til videre analyser.

En mer utfyllende prosjektskisse for hele prosjektet kan fås ved henvendelse til Linda Rennie eller Terje Gjøvaag, se kontaktinformasjon lenger ned.

Kvalifikasjoner

  • fullført mastergrad (120 stp./ECTS) innen helsefag eller bevegelsesvitenskap
  • erfaring med fysiologiske tester og aktivitetsmonitorering
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Ønsket kompetanse

  • tidligere forskning-/ prosjekterfaring
  • klinisk erfaring innen nevrologisk rehabilitering og/eller nevrologi

Ønskede egenskaper

  • evne til å arbeide selvstendig, strukturert og målrettet
  • være god til å kommunisere både med kolleger og pasienter
  • interessert i måleverktøy og teknologi
  • god arbeidskapasitet og nøyaktighet

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.

Vi tilbyr deg

  • spennende utdanningsmulighet på Norges tredje største og mest urbane universitet
  • tilgang til faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
  • en arbeidsplass i utvikling
  • gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger og et omfattende tilbud av aktiviteter innen kultur og sport

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017 stipendiat, i lønnstrinn 54. kr. 532 200,-

Vilkår

  • opptak til doktorgradsprogrammet i helsevitenskap er en forutsetning for å tiltre i stillingen. For å få opptak på ph.d. -programmene på Fakultet for helsevitenskap må søkere ha B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. Se informasjon om kriterier her.
  • endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse 

Søknadsprosess

Vi benytter et elektronisk rekrutteringssystem. Vil du søke på stillingen, registrer din søknad og CV ved å benytte knappen “Logg inn og søk stillingen”.

I søknaden må du laste opp følgende dokumenter:

  • søknad, CV og kopier av vitnemål, karakterutskrift og attester
  • utenlandsk utdanning bør være godkjent på forhånd, og godkjenningsbrev vedlegges. Info finnes her.
  • masteroppgave/hovedfagsoppgave
  • eventuelle publikasjoner 

Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem, og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert, og du må påregne å fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.

Ufullstendig søknad vil ikke bli vurdert.

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven (lovdata.no), og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.

Nærmere opplysninger

For nærmere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Linda Rennie, førsteamanuensis og prosjektleder, tlf. 928 48 853
  • Terje Gjøvaag, førsteamanuensis og biveileder, tlf. 95 86 69 79
  • for spørsmål om opptak til doktorgradsprogrammet, kontakt phd-hv@oslomet.no

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment). Besøk OsloMet på LinkedIn.

Referansenummer: 23/03891

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS