LEDIG STILLING VED OSLOMET

Ph.d.-stipendiat - Senter for intelligent muskelskjeletthelse (CIM)

Søknadsfrist: 31.07.2023

OsloMet

OsloMet – storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet, med et stort mangfold blant sine nær 22 000 studenter og 2200 ansatte. Universitetet har studiesteder i Oslo sentrum og på Kjeller ved Lillestrøm. OsloMet er tett på byen og arbeidslivet, og driver utdanning og forskning innenfor en stor bredde av fagfelt som bidrar til å løse samfunnets utfordringer. OsloMet har lange historiske linjer med store profesjonsutdanninger som har eksistert i over 100 år. Universitetet er også en aktiv pådriver for innovasjon og ny teknologi for utvikling av velferdsstaten.

Ph.d.-stipendiat i design av et intelligent personlig korsett for å forbedre behandlingen og oppfølging av skoliose hos ungdom

En ph.d.-stilling utlyses ved Senter for intelligent muskelskjeletthelse (CIM)Fakultet for helsevitenskap ved OsloMet – storbyuniversitetet. CIM er et fremragende forskningsmiljø som bygger på OsloMets kompetanser innen helseforskning og helseteknologi. CIM har et brukerorientert tverrfaglig forskningsmiljø for effektive innovative helseintervensjoner basert på kunstig intelligens, og fokuserer på muskel- og skjelettlidelser. 

Stipendiatperioden er tre år. Stillingen er tilknyttet OsloMets campus i Pilestredet.

OsloMeter Norges tredje største universitet, med 22 000 studenter og 2200 ansatte. Gjennom studentene vi utdanner og forskningen vi produserer, har universitetet en direkte påvirkningskraft på samfunnet, både i og utenfor Norge. OsloMet har to studiesteder, det største i Oslo sentrum, det andre på Kjeller ved Lillestrøm. OsloMet har lange historiske linjer med store profesjonsutdanninger, for eksempel innen sykepleie, ingeniørfag og lærerutdanning. Universitetet er også en aktiv pådriver for innovasjon og ny teknologi for utvikling av velferdsstaten. Siden stillingen innebærer utstrakt samarbeid i et fler- og tverrfaglig miljø, kan det bli nødvendig å være til stede på begge studiestedene i prosjektet. 

Fakultet for helsevitenskap består av fire institutter og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Fakultetet har over 6000 studenter og drøye 600 ansatte. Stillingen ved Fakultet for helsevitenskap ligger under doktorgradsprogrammet for helsevitenskap, men er også knyttet til Fakultet for teknologi, kunst og design, som tilbyr høyere utdanning i tekniske fag, kunst og design og har forsknings- og utviklingsaktiviteter innen disse fagfeltene. Fakultetet har om lag 4000 studenter og 400 ansatte. 

 

Forskningsområde

Overordnet hensikt med doktorgradsprosjektet er å skape en intelligent helseløsning som kan brukes i behandlingen av skoliose. Målet er å designe og teste ut en intelligent ryggortose med trådløs kommunikasjon for fjernovervåking av pasienter med skoliose. 

Skoliose som ikke behandles, kan føre til alvorlig deformasjon av ryggsøylen, med pustevansker, begrenset bevegelseskapasitet, dårligere psykisk helse og funksjonsnedsettelse som følge. Skoliose lar seg imidlertid ikke kurere, og for tiden brukes konservative behandlinger eller korrigerende kirurgi. Bruk av korsett er vanlig for å forsinke eller forhindre behovet for kirurgiske inngrep. Men korsettene er fortsatt langt fra optimale, noe som svekker motivasjonen for å bruke dem og dermed medfører dårlig behandlingscompliance. 

I dette prosjektet tar vi sikte på å utvikle smarte ortoser med trådløse sensorer som kommuniserer med en mobilapp. Denne nye ortosen vil ha unike funksjoner som kan øke motivasjonen hos brukerne og gi bedre behandling. Funksjonene i denne nye, smarte ortosen vil hjelpe brukere og klinikere med dynamisk overvåking, tilbakemelding og evaluering av fremgangen i behandlingen slik at den blir så godt tilpasset som mulig. Vi forventer at stipendiaten vil engasjere seg i utviklingen av denne smarte ortosen og vil foreta målinger for forskningsformålene.

 

Kvalifikasjonskrav og vilkår

  • Formell utdanning som kvalifiserer for opptak til ph.d.-programmet i helsefag
  • Mastergrad i et fag som er relevant for doktorgradsprosjektet (120 studiepoeng) med karakteren B (meget god) og over (fremragende) og relevante fag (for eksempel fysioterapi, helseteknologi, intelligent helse, design for helse o.l.).
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på engelsk.
  • Opptak til doktorgradsprogrammet i helsevitenskap er en forutsetning for å tiltre i stillingen. For å få opptak på ph.d. -programmet på Fakultet for helsevitenskap må søkere ha B eller bedre på masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre på mastergraden. Se informasjon om kriterier her.Endelig plan for forskerutdanning skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt.
  • Generelle kriterier for ansettelse i vitenskapelige stillinger dekkes av Forskrift om ansettelsesvilkår. Les mer om det her. 

 

Vi søker deg som

  • har svært gode kommunikasjonsferdigheter og evne til å samarbeide og jobbe i en tverrfaglig gruppe med bakgrunn fra både helse og teknologi
  • evne til å jobbe selvstendig, ta initiativ, planlegge, dimensjonere og styre eget arbeid
  • evne og vilje til å løpende utnytte muligheter for innovasjon og kreativitet
  • erfaring med å jobbe med intelligente helseløsninger, design og innovative løsninger
  • evne til å jobbe under press, med korte frister og svært krevende oppgaver
  • evne til å kommunisere vitenskap og formidle kunnskap både til et offentlig publikum og til fagpersoner.

 

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på

  • Den vitenskapelige kvaliteten på kandidatens bakgrunn, inkludert intelligent helse og helseteknologi.
  • Erfaring fra tidligere forskningsaktiviteter og deltakelse i forskningsprosjekter med et lignende eller nærliggende formål
  • Dokumentasjon på profesjonell kommunikasjon som publiserte artikler, innlegg på konferanser o.l.

Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region, og alle kvalifiserte kandidater er velkommen til søke. Vi arbeider aktivt for å videreutvikle OsloMet som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen der det er behov for det. Du er også velkommen til å søke på en stilling hos oss hvis du har hatt perioder hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring.

 

Vi tilbyr deg

  • en spennende jobbmulighet ved Norges tredje største og mest urbane universitet med et flerkulturelt, inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø
  • muligheter for faglig utvikling innen intelligent helse og innovativ helseteknologi med stor påvirkningskraft og høy verdi for pasienter med muskel- og skjelettlidelser 
  • god pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • gode velferdsordninger for ansatte
  • gratis norskkurs for ansatte og deres partnere/ektefeller
  • arbeidssted sentralt i og ved Oslo, med mange kulturtilbud.

Stillingen lønnes iht. Statens lønnsregulativ, stillingskode 1017 stipendiat, kr 532 200 per år. 

 

Søknad

Hvis du ønsker å søke på stillingen, må du gjøre det elektronisk gjennom vårt rekrutteringssystem. Innen søknadsfristen må du sammen med søknaden laste opp følgende dokumenter: 

  • Søknadsbrev, hvor motivasjon for søknaden og en kort oversikt over kvalifikasjonene, teknisk kompetanse, erfaring og personlige egenskaper som gjør deg til en attraktiv kandidat for en vellykket og produktiv utførelse av dette arbeidet.
  • CV og kopier av vitnemål og attester Vitnemålene må inneholde karakterer etter ECTS-skalaen (A–F). Utenlandske vitnemål må være oversatt til engelsk av gradsgivende institusjon. Utenlandsk utdanning skal fortrinnsvis være forhåndsgodkjent av NOKUT, og bekreftet kopi av godkjenningsbrev må vedlegges.
  • Masteroppgave
  • Navn og kontaktopplysninger til tre referanser (navn, relasjon til kandidat, e-post og telefonnummer). 

Søkere som ikke har engelsk som morsmål, må dokumentere gjennomført offisiell språktest. Følgende tester anses som gyldig dokumentasjon: TOEFL, IELTS, Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) og Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE). Minimumskravene til poeng er som følger:

  • TOEFL: 600 (papirbasert test), 92 (internettbasert test)
  • IELTS: 6.5, med ingen score lavere enn 5.5 på noen av delene (kun akademisk versjon av testen godtas).

Følgende søkere er fritatt fra språkkravene:

  • Søkere med engelsk som morsmål.
  • Søkere som har gjennomført ett års universitetsstudier i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia eller USA.
  • Søkere med International Baccalaureate (IB).

Du må laste opp alle disse dokumentene. Originale dokumenter og gyldig pass må presenteres hvis du blir innkalt til intervju. OsloMet utfører dokumentkontroll for å evaluere kandidatene og sikre rettferdig behandling. Intervjuene gjennomføres fysisk. Under visse omstendigheter kan intervju arrangeres digitalt.

Vær oppmerksom på at ufullstendige søknader ikke vil bli vurdert. I søknaden må du beskrive din motivasjon for å søke, og hva som gjør deg spesielt egnet for stillingen.

Annen informasjon

For ytterligere informasjon om stillingen, kontakt:

  • Prosjektleder og hovedveileder, Parisa Gazerani, parisa.gazerani@oslomet.no/+47 67 23 53 97

Forventet veiledningsteam: 

  • Professor Parisa Gazerani, Institutt for naturvitenskapelige helsefag, Fakultet for helsevitenskap, OsloMet, 
  • Førsteamanuensis Nenad Pavel, Institutt for produktdesign, Fakultet for teknologi, kunst og design, OsloMet
  • Førsteamanuensis Marianne Bakke Johnsen, Institutt for rehabiliteringsvitenskap og helseteknologi, Fakultet for helsevitenskap, OsloMet.

Vær oppmerksom på at prosjektgruppen er et stort tverrfaglig team fra flere institutter og fakulteter ved OsloMet og baserer seg på brukermedvirkning og et tett samarbeid med Norsk Ryggforening, Skoliosegruppen og Sophies Minde Ortopedi.

  • Har du dokumenter som ikke kan lastes opp elektronisk, kontakt hr-hv@oslomet.no 
  • Har du spørsmål til opptak til Ph.d.-programmet kontakt: phd-hv@oslomet.no

Oppdraget skal skje i samsvar med gjeldende forskrifter om statsansatte og tjenestemenn og lovene om kontroll med eksport av strategiske varer, tjenester og teknologi. Kandidater som etter vurdering av søknad og vedlegg anses å komme i konflikt med kriteriene i sistnevnte lov, vil få forbud mot rekruttering til OsloMet. 

 

Søknadsfrist: 31. juli 2023

Ref.: 23/03405

OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment). Besøk OsloMet på LinkedIn 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS