LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Stipendiatstilling i jordmorfag

Søknadsfrist: 31.01.2024

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 800 ansatte og 16 000 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi, samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 370 ansatte og omkring 4500 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap ansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG), som er et samarbeid på tvers av fakultetene.

Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.

Ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap er vi omkring 220 ansatte og omkring 2400 studenter fordelt på studiestedene Førde, Bergen, Haugesund og Stord. Vi tilbyr bachelorutdanning i sykepleie og masterstudium i klinisk sykepleie med syv ulike fordypningsområder.I tillegg har vi masterstudium i jordmorfag, masterstudium i samhandling og folkehelse, masterstudium i avansert klinisk allmennsjukepleie og master i sjukepleie - kliniske spesialitetar, samt en rekke videreutdanninger. Forskningen vår er rettet mot å styrke kunnskapsgrunnlaget innen klinisk sykepleie, kvalitet og innovasjon i helse- og omsorgstjenester, folkehelse og livsstil samt utdanningskvalitet.

Stipendiatstilling

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig midlertidig 100% stilling som stipendiat innen jordmorfag ved Fakultet for helse- og sosialvitskap

Stipendiatstillingen skal knyttes til prosjektet "Hvordan beholde jordmødre i kliniske stillinger, og få tilbake dem som slutter? Et nasjonalt prosjekt i Norge".

Stipendiaten skal inngå i et godkjent opplegg for ph.d.-utdannning innenfor en tidsramme på 4 år, der 25% av tiden vil utgjøre pliktarbeid. Stillingen har oppstart i 2024.

Arbeidsplass og pliktarbeidet er knyttet til master i jordmorfag ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap ved Campus Haugesund, Campus Stord, Campus Bergen eller Campus Førde .

Stipendiatstillingen er en rekrutteringsstilling som skal bidra til utvikling av kunnskapsfronten innen jordmorfag og bidra til et aktivt forskningsmiljø ved jordmorfaget og ved HVL.

Det kan bli gjort fradag i tilsetttingsperioden for eventuell tidligere rekruttingsperiode.

Ansvars- og arbeidsområde:

Stipendiatstillingen skal knyttes til prosjektet "Hvordan beholde jordmødre i kliniske stillinger, og få tilbake de som slutter? Et nasjonalt prosjekt i Norge".

Bakgrunn

Til tross for at jordmødre opplever yrket sitt som meningsfullt har likevel mange sluttet eller vurderer å slutte i yrket. Den alvorlige situasjonen med jordmormangel innebærer at jordmorprofesjonen er under stort press. Statistisk sentralbyrå (SSB) estimerer at man i 2035 vil mangle 700 jordmor-årsverk i Norge. Norske jordmorutdanninger kan ikke kompensere for denne mangelen ettersom behovet for praksisplasser for studenter er større enn tilgangen.

Årsaker til at jordmødre slutter i yrket kan være mangel på personale, egen fysisk og psykisk helse, og misnøye med lønn- og arbeidsvilkår. Samtidig kan god generell livskvalitet og god balanse mellom arbeidsliv og privatliv være faktorer som fremmer det å bli værende i yrket. Så vidt vi kjenner til er det ingen vitenskapelige studier med et representativt utvalg som har undersøkt årsaker til at jordmødre slutter eller blir værende i sine stillinger i Norge.

Formål

Hensikten med dette stipendiatprosjektet er 1) å kartlegge jordmødres intensjoner om å forlate, bli i eller returnere til kliniske stillinger, samt å utforske årsakene til deres intensjoner, 2) å identifisere risikofaktorer for å slutte/ha sterke intensjoner om å slutte i sine kliniske stillinger 18 måneder etter baseline, og 3) å identifisere jordmødres, lederes og andre beslutningstageres tanker og ideer om kostnadseffektive og holdbare måter å sikre nødvendig tilgang på jordmødre i norsk svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg.

Hovedmålet med prosjektet er å sikre en velutdannet, robust og tilpasningsdyktig stab av jordmødre som fremmer tillit i befolkningen og er rustet for et samfunn i endring.

Metode

Dette ph.d-prosjektet kommer til å gjennomføres i to steg. Steg 1 består av en nasjonal kohortstudie der man følger jordmødre som arbeider klinisk i svangerskaps-, fødsels- og barselomsorg i Norge og de som har forlatt faget. Datainnsamling skjer med digitalt spørreskjema ved baseline (studie 1) og ved oppfølging etter 18 måneder (studie 2). I steg 2 vil resultatene fra studie 1 og 2 presenteres for og diskuteres av jordmødre, ledere og beslutningstakere i fokusgruppeintervju og frembringe ideer om tiltak.

Forskningsmiljø

Prosjektet inngår i forskningsprogrammet "Educating clinically competent midwives in Norway, in times of serious midwife shortage (EdMiN)". Leder for for EdMiN: E Schytt, professor i jordmorfag, Høgskulen på Vestlandet, HVL. Hovedveileder og prosjektleder: E S Vik; jordmor og førsteamanuensis. Medveiledere: LM Sørby og V Aasheim, jordmødre og førsteamanuensiser, HVL. Medforskere: R M Nilsen, professor i statistikk, HVL, R Ekeberg Henriksen, førsteamanuensis, sykepleie og stressforsker, HVL, A Harris; professor i arbeids- og organisasjonspsykologi, UiB. Stipendiaten vil inngå i forskningsgruppen Reproduksjon og helsefremmende arbeid (REPROHELSEFREM) ved HVL som ledes av E Schytt. Gruppen arbeider for å bedre samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og kommunehelsetjenesten og for implementering av retningslinjer og ny kunnskap.

Stillingen skal knyttes til ph.d- programmet; Helse, funksjon og deltaking. Arbeidsplass og pliktarbeidet er knyttet til master i jordmorfag ved Institutt for helse- og omsorgsvitskap ved Campus Bergen .

Stipendiatens team av veiledere er knyttet til jordmorutdanningen, Fagseksjon for master i jordmorfag og helsesykepleie, Institutt for helse- og omsorgsvitskap

Interesserte søkere kan ta kontakt med:

  • Fagseksjonsleder Vigdis Aasheim. E-post: vigdis.aasheim@hvl.no Mobil: 99239669, 
  • Erica Schytt, E-post: erica.schytt@hvl.no, Mobil: +46 70-6580710

Prosjektplanen vil bli utarbeidet i samarbeid med tildelt veileder. 

Søker må legge ved et motivasjonsbrev på inntil 3 sider relatert til:

  • Motivasjon til å gjennomføre en ph.d. utdanning
  • Refleksjoner over hvordan det aktuelle forskningsprosjektet kan gjennomføres og videreutvikles

Det er en forutsetning at stipendiaten kan bli tatt opp på PhD programmet Helse, funksjon og deltaking ved HVL. Nærmere informasjon om doktorgradsprogrammet finnes på her – Høgskulen på Vestlandet

Nærmere informasjon om doktorgradsprogrammet finnes på Forskarutdanning - Høgskulen på Vestlandet (hvl.no)

Søknad om opptak til doktorgradsutdanningen skal først sendes etter eventuell tilsetting. Kandidaten skal da sammen med hovedveileder utarbeide en detaljert plan for forskerutdanning ved HVL. Det skal normalt søkes om opptak til ph.d.-utdanning innen tre (3) måneder etter oppstart. Jf. Forskrift for graden ph.d. ved HVL § 2-4.

Kvalifikasjonskrav:

  • Søker må ha nordisk autorisasjon som sykepleier
  • Søker må ha relevant mastergrad 
  • Mastergradsoppgaven må være levert til vurdering innen søknadsfristen, og mastergraden (120 studiepoeng eller tilsvarende) må være godkjent senest fire uker etter søknadsfristen. Mastergraden må inneholde en masteroppgave med et omfang på minst 30 studiepoeng. Karakteren på masteroppgave (eller tilsvarende) og gjennomsnittskarakter for masterstudiet skal normalt være B eller bedre.
  • Gode ferdigheter i norsk og engelsk både skriftlig og muntlig

Ønskede kvalifikasjoner

  • Erfaring med prosjektarbeid, formidling og veiledning
  • Har tidlegere publikasjoner med relevans for utlysningen
  • Faglige kvalifikasjoner innen temaområdet i prosjektet
  • Relevant metodekompetanse
  • Internasjonalt nettverk

Personlige egenskaper

  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • God evne til å arbeide effektivt og systematisk
  • Evne til å ta initiativ og ansvar
  • Trives med å arbeide i tverrfaglig team
  • Evne til nytenkning og gjennomføring
  • Kunne arbeide selvstendig og samtidig bidra til fellesskapet i fagmiljøet generelt og i forskningsgruppen spesielt
  • Høy etisk bevissthet i forskningsarbeidet

Søknaden må inneholde

  • Et kort søknadsbrev
  • Motivasjonsbrev knyttet til prosjektet på inntil 3 sider
  • CV med informasjon om utdanning, publikasjoner og arbeidserfaring
  • Kopi av vitnemål for avlagt mastergrad eller tilsvarende og eventuelle attester
  • Masteroppgaven
  • Eventuelt andre vitenskapelig arbeid
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder masteroppgaven/hovedfagsoppgaven og inntil fem vitenskapelige arbeider de ønsker å ha med i vurderingen, fullstendig publikasjonsliste, eventuell prosjektbeskrivelse, attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 15 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søkere med utenlandsk utdanning må i tillegg legge ved NOKUT sin generelle vurdering om utdanningen (bachelor- og mastergrad) samsvarer med norsk mastergrad. Se www.nokut.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering fra NOKUT kan ta tid og søknaden bør sendes så tidlig som mulig når du vet at du vil søke stipendiatstilling. Dersom du ikke har fått svar fra NOKUT innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra NOKUT om at de har mottatt søknaden din.

Søkere til vitenskapelige stillinger blir vurdert av en bedømmelseskomité. Bedømmelsen skjer på bakgrunn av dokumentert kompetanse, inntil 5 vitenskapelige arbeider. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju. Tilsettingsorgan er tilsettingsutvalget ved Høgskulen på Vestlandet.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving – og utvikling
  • Muligheter for trening i arbeidstiden

Stillingen som stipendiat blir lønnet i stillingskode 1017 Stipendiat, lønstrinn 54. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

Fra lønnen blir det trukket 2 %innskudd til Statens pensjonskasse. Den som blir tilsatt, må rette seg etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, personer med nedsatt funksjonsevne og hull i CV.

Kontaktpersonar ved Høgskulen på Vestlandet er:

1) Instituttleder Georg Førland, telefon: 52 70 26 36

2) Fagseksjonsleder Vigdis Aashem, telefon: 55 58 56 47

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS