Forskningsstiftelsen Fafo søker Daglig leder

Daglig leder - Forskningsstiftelsen Fafo

Søknadsfrist: 11.02.2024

Forskningsstiftelsen Fafo

Forskningsstiftelsen Fafo er et frittstående samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt som utvikler kunnskap om vilkårene for deltakelse i arbeidsliv, organisasjonsliv, samfunn og politikk, om sammenhengene mellom politikk og levekår, og om demokrati, utvikling og verdiskaping. Fafo ble etablert av Landsorganisasjonen i Norge i 1982 og er i dag en uavhengig forskningsstiftelse med tre heleide datterselskaper: Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning, Samfunnsøkonomisk analyse AS og Fafo Technology Consulting (Beijing).

Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning teller om lag 90 ansatte. Forskerstaben teller drøye 60 ansatte med ulik fagbakgrunn innen sosiologi, statsvitenskap, samfunnsgeografi, samfunnsøkonomi, sosialantropologi, ernæringsfysiologi, historie og jus.

Daglig leder er ansatt i forskningsstiftelsen Fafo og leder Fafo Institutt for arbeidslivs- og velferdsforskning med om lag 75 ansatte. Forskerstaben utgjør drøyt 60, med fagbakgrunn innen sosiologi, statsvitenskap, samfunnsgeografi, samfunnsøkonomi, sosialantropologi, ernæringsfysiologi, historie og jus.

Daglig leder skal befeste Fafos posisjon som et ledende samfunnsvitenskapelig forskningsinstitutt innen sine kjerneområder. Sentrale ansvars- og arbeidsområder vil være å styrke samspillet med oppdragsgivere, stimulere til forsknings- og samarbeidsprosjekter, og sikre stabil og langsiktig finansiering av Fafos virksomhet. Daglig leder skal bidra til å opprettholde en bred og balansert prosjektportefølje, hvor oppdragsprosjekter kombineres med egeninitierte prosjekter finansiert av Forskningsrådet, Horisont Europa og tilsvarende.

Vi søker en daglig leder med ledererfaring og god kjennskap til instituttsektoren. Daglig leder må ha solid samfunnsvitenskapelig forskningsbakgrunn og bred kunnskap om oppdragsforskning. Rett kandidat er en samlende og samarbeidsorientert leder med god forståelse for ledelse av et flerfaglig forskningsmiljø.

I rollen må du trives med relasjonsbygging eksternt og representere Fafo overfor viktige interessenter som brukere, myndigheter, akademia, media og i forskningspolitiske fora.

For mer informasjon, ta gjerne fortrolig og uforpliktende kontakt med Ole Petter Melleby eller Hedda Tollefsrud i ISCO Group på tlf. 22 06 87 99.

Kortfattet søknad og CV registreres snarest og senest 11. februar 2024.

Søk på stillingen

Hjemmeside: www.fafo.no

Kontaktperson:

  • Ole Petter Melleby
  • Hedda Tollefsrud
Powered by Labrador CMS