LEDIG STILLING VED NMBU

Stipendiat innen marin mikrobiologi

Søknadsfrist: 01.08.2023

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBUs fokus er en felles innsats for en bærekraftig framtid. Vårt universitet skal bidra til å sikre framtidens livsgrunnlag, gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon.

NMBU har 1900 ansatte, hvorav om lag 500 stipendiater, 6700 studenter og er organisert i sju fakulteter. 


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.


Nærmere opplysninger om NMBU finnes på  www.nmbu.no.


Om Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap

Fakultet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) har omtrent 160 ansatte, fordelt mellom forskergrupper og fakultetsadministrasjonen. Fakultetet har for tiden 10 administrativt ansatte. KBM har omtrent 50 doktorgradsstudenter og ca. 500 bachelor- og masterstudenter. Fakultetet har aktive forskningsgrupper innen kjemi og biokjemi, mikrobiologi og mikrobiell genteknologi, bioinformatikk og analysemetodikk, næringsmiddelteknologi og -kvalitet. Fakultetet har en svært vital forskingskultur, noe våre utdanningsprogrammer også gjenspeiler.


Les mer om KBM her.

Vil du være med å redde livet i havet?

Om stillingen

Ved fakultetet for kjemi, bioteknologi og matvitenskap (KBM) er det ledig stilling som stipendiat innen marin mikrobiologi. Dette er en åremålsstilling med varighet på tre år, som kan forlenges til fire år ved utførelse av pliktarbeid.

Personen som blir ansatt vil jobbe i tilknytning til prosjektet AQUeD, som er finansiert av Norges Forskningsråd via programmet KSP (Kunnskaps- og Samarbeidsbyggende Prosjekt). Prosjektet innebærer et nært samarbeid med industrien, Havforskningsinstituttet og Akvaplan-NIVA. Det primære målet med AQUeD er å utvikle nye standarder og fremgangsmåter for miljøovervåkning av havet ved å forstå mikrobielle prosesser.

Et hovedfunn i AQUeD er at biologiske prosesser i havet ser ut til å være bistabile gjennom at det eksisterer to hovedtilstander. Mengden organisk karbon (forurensning) ser ut til å være en viktig faktor som bestemmer hvilken tilstand havet er i. Målet med stipendiatprosjektet er å følge opp de biologiske mekanismene knyttet til bistabiliteten av havet.

Stipendiatprosjektet vil kunne bidra til å utvikle nye og mer bærekraftige konsepter knyttet til hvordan marine ressurser og havet forvaltes.

Arbeidsoppgaver

Beskrivelse av arbeidsoppgaver:

  • Analyse av mikrobesamfunn ved bruk av qPCR, 16S rRNA og Shotgun sekvensering
  • Laboratorieeksperimenter som simulerer ulike marine miljøforhold
  • Bioinformatisk analyse av mikrobiell sammensetning og funksjon
  • Analyse av osmolytter og organiske gasser
  • Skriving av vitenskapelige publikasjoner.

Det forutsettes at den som tilsettes går inn i et godkjent opplegg for en ph.d-grad og at arbeidet legges opp med sikte på å fullføre en doktorgrad i løpet av tilsettingsperioden. Dette vil innebære å utvikle et prosjekt som er egnet for en doktorgradsavhandling, samt å publisere original forskning og presentere forskningsresultater på nasjonale og internasjonale konferanser.

Kompetanse

For å kunne tilsettes må kandidaten oppfylle kravene for opptakt til et av ph.d.-programmene ved NMBU. Det kreves relevant femårig mastergrad, eller cand.med.vet.-grad, med et læringsutbytte tilsvarende beskrivelsene i det nasjonale kvalifikasjonsrammeverkets andre syklus. Søkeren må ha en dokumentert sterk faglig bakgrunn fra tidligere studier, og kunne dokumentere gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. For mer utfyllende informasjon om opptakskriterier, se «Forskriften for graden ph.d. ved NMBU og fakultetenes utfyllende regler for de ulike ph.d.-programmene».

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Mastergrad (eller tilsvarende) innen marin mikrobiologi.
  • Erfaring fra arbeid i et molekylærbiologisk/mikrobiologisk laboratorium.
  • Erfaring med bioinformatiske analyser
  • Erfaring med statistisk analyse av store datasett

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

  • Erfaring med eksperimentell marin mikrobiologi
  • Erfaring med nanopore sekvensering
  • Erfaring med analyse av arkesamfunn vektlegges

Du må:

  • Være nysgjerrig og selvstendig
  • Være ambisiøs
  • Være tolerant og glad i å samarbeide
  • Ha gode muntlige og skriftlige engelskkunnskaper

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1017 Stipendiat. Stipendiater innplasseres normalt i lønnstrinn 54 (NOK 532.200,-). Ansiennitetsopprykk i stillingen.

Tilsettingen skjer i henhold til gjeldende nasjonale retningslinjer for tilsetting som stipendiat ved universiteter og høgskoler. Stipendiatstillingen er en åremålsstilling.

Nærmere opplysninger ved:

Informasjon til deg som søker stipendiatstilling og Informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” på denne siden. Søknader som ikke sendes elektronisk via Jobbnorge innen fristen, vil ikke bli vurdert.

Søknadsfrist: 01.08.23.

Din CV må legges inn i JobbNorges CV-skjema og ikke bare legges med som vedlegg. Dette for å kunne innfri forskrift til forvaltningsloven §15.

Søknaden må inneholde opplysninger om din utdanning og tidligere praksis, samt din motivasjon for å gjennomføre et slikt ph.d.-prosjekt.

I søknaden må kandidaten bekrefte at opplysninger og dokumentasjon (i form av vedlegg) som leveres via stillingssøknaden også kan benyttes av NMBU i en eventuell opptaksprosess.

Følgende dokumenter skal legges ved søknaden:

  • Søknadsbrev
  • Komplett CV
  • Relevante vitnemål/attester (dvs. diplom, karakterutskrift. Diploma supplement for både bachelor og master)
  • Dokumenterte kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig
  • Eventuell dokumentasjon av faglige kunnskaper (for eksempel liste over vitenskapelige arbeider)
  • Det kreves dokumenterte kunnskaper i engelsk, skriftlig og muntlig slik som beskrevet i NMBUs forskrift for graden PhD, § 5-2 (3)

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS