LEDIG STILLING VED NORSK REGNESENTRAL

Driftsutviklere IT

Søknadsfrist: 23.02.2022

Norsk Regnesentral

Norsk Regnesentral (NR) er en uavhengig, ideell og allmennyttig privat stiftelse som utfører oppdragsforskning.


Forskningsområdene er statistisk modellering, geomodellering, maskinlæring, kunstig intelligens, språkteknologi, digital sikkerhet, digital inkludering og digital transformasjon. NR er et av Europas største miljøer innen anvendt statistisk modellering. Instituttet har 95 ansatte.


I 70 år har instituttet levert samfunnsnyttige tjenester og skapt nye verdier for kunder og partnere innen et vidt spekter av bransjer; Teknologi og industri, Finans og forsikring, Klima og miljø, Naturressurser, Hav, Helse og Samfunn. Våre oppdragsgivere er næringsliv og offentlige virksomheter både i Norge og internasjonalt, EU og Norges forskningsråd. Vår oppgave er å skape forskningsresultater som brukes og synes.

Forskningsinstituttet Norsk Regnesentral søker Driftsutviklere IT

Om stillingene

Norsk Regnesentral (NR) søker to teknisk dyktige entusiaster med sans for å løse praktiske problemer. Dere har god forståelse for viktigheten av solid infrastruktur som en sentral forutsetning for gode tjenester og en velfungerende organisasjon. Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være knyttet til Microsoft og Linux med fokus på videreutvikling og systematisering.

Dere vil inngå i gruppen for IT-drift som er en del av administrasjonen. Vi leverer tjenester som brukes av resten av organisasjonen generelt og noen spesifikke løsninger for enkeltprosjekter.

Det er et økende mål å bruke eksterne systemer for større kapasitet og fleksibilitet enn vi selv kan levere, og vi prioriterer deretter. Vi har i dag i hovedsak Windows på klienter, mens det i hovedsak er Linux på maskiner for beregninger til forskningsprosjekter med raskere CPU, mer RAM og GPU. Det er et mål å øke bruken av Ansible. Azure brukes til ekstern DNS, noen Azure-funksjoner, log analyse, DSC, ekstra DC, Exchange og generelt det som følger med E5-lisensene og støtte av disse. Nye Windows-klienter siste året har vært satt opp direkte mot Azure, mens tidligere fortsatt er hybrid. Vi bruker tale i Teams for telefoni. For endepunktssikkerhet bruker vi Microsoft 365 Defender i kombinasjon med fornuftige innstillinger og kontinuerlig oppfølging.

Ansvarsområder

Videreutvikle og forvalte eksisterende prosesser og løsninger innenfor noen av de følgende:

  • Microsoft 365 E5 med Exchange online, Intune, Microsoft 365 Defender, Azure Automation
  • Ansible for Linux
  • Lagring for Linux. Mulig Qumulo / MinIO
  • Lagring for Windows. Knyttet til Teams og tradisjonelle områder gjennom Azure File Sync
  • Støtte for bruk av skytjenester i forskningsprosjekter, Sigma2, TSD, Azure, AWS
  • Backup med Veeam av online og on prem
  • S2D (Storage spaces direct), Hyper-V, DSC
  • Noe støtte til forskningsprosjekter og ulike aktiviteter

Hvem er dere?

Dere har:

  • Jobbet noen år med drift og kjenner til generelle prosesser fra test til produksjon
  • Høyere utdanning eller fagbrev innen IT
  • Bred IT-kompetanse
  • God gjennomføringsevne og kan prioritere oppgaver innenfor egne ansvarsområder
  • Fleksibilitet til å hjelpe til også utenfor egne ansvarsområder om nødvendig
  • Gode kommunikasjonsevner og god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Hvorfor jobbe hos oss?

Vi tilbyr 100 % fast stilling, gode lønnsbetingelser og pensjons- og forsikringsordninger, fleksibel arbeidstid, 5 uker ferie, i tillegg til betalt fri i romjul og påske, og egen personalkantine. Interessante arbeidsoppgaver i et forskningsinstitutt med høy kompetanse og inspirerende arbeidsmiljø. Gode opplærings- og utviklingsmuligheter.

Norsk Regnesentral holder til i Kristen Nygaards hus ved Forskningsparken på Blindern i Oslo. Vi søker primært personer med noen års arbeidserfaring, men også nyutdannede oppfordres til å søke. Tiltredelse etter avtale.

Vi ser frem til å høre fra deg.

Om søknaden

Søknaden skal inneholde søknadsbrev, CV, vitnemål med karakterutskrifter, attester og sertifiseringer.

Kontaktperson:

  • IT-sjef John Enok Vollestad, jev@nr.no

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS