LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

HMS-ansvarlig / laboratorieleder

Søknadsfrist: 11.04.2023

Nord universitet

Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering. I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.

Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst,


Fakultet for biovitenskap og akvakultur (FBA) utdanner mennesker som fremmer bærekraftig og nytenkende utvikling for å møte globale utfordringer innen matproduksjon, klima og miljø. Fakultetet er en internasjonal arena for utdanning, forskning og kunnskapsformidling, med ansatte og studenter fra 31 land.

Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d.) i akvatisk biovitenskap.

Fakultet for biovitenskap og akvakultur har 900 studenter og 165 ansatte i Bodø og Steinkjer. Fagmiljøet er organisert i faggruppene Akvakultur, Økologi, Genomikk, Husdyr, produksjon og velferd og Alger og mikrobiell bioteknologi.


Les mer: www.nord.no/fba

Fakultet for biovitenskap og akvakultur har ledig stilling som HMS-ansvarlig/laboratorieleder

Om stillingen

Ved Nord universitet, fakultet for biovitenskap og akvakultur, studiested Bodø er det ledig en fast 100 % stilling som HMS-ansvarlig og laboratorieleder.

Fakultet for biovitenskap og akvakultur søker kandidater med kunnskap om HMS og sikker handtering av kjemikalier til å lede og utvikle HMS på fakultetet.

FBA har organisert forskningsbasert undervisning i de fem faggruppene Genomikk, Akvakultur, Økologi, Alger og Mikrobiell bioteknologi samt Husdyr Produksjon og Velferd. Ingeniørene som er ansvarlig for laboratoriene er i dag organisert i de fem ulike forskningsgruppene. Våtlabsaktiviteter som omhandler aktiviteter forskning med bruk av fiskeforsøk og båt til feltarbeid hører under stasjonssjef. Ansvarsområdet vil være å ivareta HMS oppgaver for drift av laboratoriene på tvers av faggrupper og bruk av infrastruktur samt feltaktiviteter. Det er en fordel om du har erfaring fra kunnskapsbedrifter, undervisning eller veiledning fra laboratoriearbeid. Det er også en fordel om du har erfaring med forskningsprosjekter da fakultetet har fokus på samarbeid på tvers av studieprogrammer og forskningsprosjekt.

Stillingen inngår i administrativ stab og rapporterer til direktør ved fakultetet, men har et tett samarbeid med de vitenskapelig ansatte.

Du vil få et ansvar for at fakultetet har gode rutiner og systemer for å ivareta HMS regelverk for ansatte og studenter, med hovedfokus på laboratoriedrift og feltaktiviteter. Laboratorieaktiviteter og feltarbeid inngår i både kurs og forskningsaktiviteter. Fakultetet har fokus på kontinuerlig forbedring av HMS rutiner og opplæring av nye ansatte samt studenter i disse rutinene. Du får et overordnet ansvar for å utvikle og sikre gode rutiner rundt bestilling av kjemikalier, risikovurderinger, substitusjonsvurdering og avfallshåndtering.

Stillingen har kontorsted Bodø.

Arbeidsoppgaver

Fakultetet skal flytte inn i et helt nytt bygg i løpet av sommeren 2024.

Viktige arbeidsoppgaver fram til 2024 vil være:

  • å planlegge flytting av labutstyr, etablere gode rutiner for bestilling av varer, forbruksmateriell, kjemikalier og instrumenter
  • ha et overordnet ansvar for etablering av gode rutiner for kjemikaliehåndtering, bruk og avhending av kjemikalier og risikoavfall fra de nye laboratoriene
  • være pådriver for videreutvikling av HMS området og god opplæring av brukere av laboratoriet
  • gi veiledning og råd til ansatte og studenter om våre rutiner, sikre at vi har gode rutiner for at brukere får god opplæring i bruk av laboratorier, samt opplæring i HMS knyttet til feltarbeid og bruk av våtlaboratorier
  • oppgaver relatert til kjemikaliehåndtering og EcoOnline; registrering, risikovurdering og substitusjonsvurdering
  • koordinere service for laboratorieinstrumenter
  • Stillingen kan innebære veiledning i arbeidsoppgaver for lærlinger og studentassistenter

FBA er i kontinuerlig utvikling noe som betyr at ansvar og arbeidsoppgaver kan bli endret.

Kvalifikasjonskrav

  • For ansettelse i stilling som rådgiver/seniorrådgiver kreves relevant utdanning fra universitet eller høyskole, mastergrad eller tilsvarende. Lang og relevant praksis kan kompensere for deler av utdanningskravet
  • For ansettelse i stilling som seniorrådgiver er det videre en forutsetning med omfattende relevant fagadministrativ erfaring og spesialkompetanse på høyt nivå tilpasset stillingens funksjoner
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • Erfaring fra laboratoriearbeid og kjemikaliehåndtering

Personlig egnethet

  • Gode samarbeidsevner, god kulturforståelse og være en god relasjonsbygger
  • Må kunne arbeide både selvstendig og i team
  • Evne til å arbeide tverrfaglig på tvers av faggrupper og geografisk lokasjon
  • Være proaktiv samtidig som service og løsningsorientering vektlegges
  • God arbeidskapasitet og gjennomføringsevne
  • Personlig egnethet vil bli vektlagt

Vi kan tilby

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ,

  • kode 1434 rådgiver - NOK 544 400 - 648 700- ,- i året
  • alternativt kode 1364 seniorrådgiver - NOK 584 700,- 728 100- ,- i året

Lønn etter ansiennitet og kvalifikasjoner. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales.

Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings- og pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingene. Det tas forbehold om endringer i ansvars- og arbeidsområdet som følge av framtidige organisasjonsendringer ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknad

Søknad m/cv kopi av vitnemål og attester sendes elektronisk innen 11.04.2023

All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Referanse: 30173998

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS