Forskningskoordinator - Senter for barnehageforskning (BARNkunne)
Søknadsfrist: 16.04.2023
Publisert
Høgskulen på Vestlandet
Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.
Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett. HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.
HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.
Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett har fire institutt med tilsette i Bergen, Sogndal og på Stord. Fakultetet er en av de største lærarutdanningsinstitusjonene i landet med rundt 6 630 studenter og 553 tilsette, og tilbyr barnehagelærarutdanning, grunnskulelærarutdanning for 1.-7. og 5.-10. trinn, praktisk-pedagogisk utdanning, bachelorutdanninger, masterutdanninger og Ph.d.-program.
Fakultetet har et omfattende etter- og videreutdanningstilbud. Forskingsaktiviteten ved fakultetet blir organisert i forskingsprogram og forskergrupper.
Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL), Senter for barnehageforskning (BARNkunne) er det ledig en fast 100 % stilling som forskningskoordinator.
BARNkunne er et godt etablert forskningssenter, med mange spennende oppgaver. Senteret er eksternt finansiert gjennom Norges forskingsråd i perioden 2018-2028. BARNkunne driver praksisrelevant forskning i nært samarbeid med barnehagesektoren og nasjonale og internasjonale partnere. Senteret har strategisk funksjon for HVL, med mål om å styrke barnehageforskning og bygge miljø for fremragende forskning.
Vi lyser med dette ut en fast 100% stilling som forskningskoordinator, hvor vi søker etter deg som deler verdiene som senteret bygger på og kan drive gode prosesser og spre engasjement for måloppnåelse. Du har erfaring og kunnskap innen koordinering og lederstøtte, slik som for eksempel saksarbeid, rapportering, evaluering, kommunikasjon, vertskap og samarbeid. Du har egenskaper som gjør at du vil kunne organisere daglig sentervirksomhet. Like viktig er det at du har en mentalitet for å lære ny kunnskap og nye ferdigheter som stillingen kan være tjent med.
Stillingen inngår i BARNkunnes lederteam og i Fakultet for lærerutdanning, kultur og idrett sin Enhet for forskning. Arbeidsted vil være ved BARNkunne – Senter for barnehageforskning, Campus Bergen.
Senteret utgår fra prosjektet KINDERGARTEN KNOWLEDGE - Centre for Systemic Research on Diversity and Sustainable Futures, samt en prosjektportefølje av eksternt og internt finansierte prosjekter. Her finnes både store eksterne prosjekter, mindre pilotstudier og idéutvikling for nye prosjekter. I samarbeid med barnehagesektor, organisasjoner, foretak og akademia, har vi drevet utforskende og praksisutviklende forskning, utviklet teoretiske og visuelle modeller, gjort kunnskapsoppsummeringer og analysert både kvalitative og kvantitative data og publisert vår forskning.
Gjennom forsking og samarbeid har vi gitt et nytt kunnskapsgrunnlag for å styrke barnehager og barnehagelærerutdanning forankret i FNs agenda 2030 om bærekraftige fremtider. En prioritert oppgave har vært å bygge kompetanse på pedagogisk innovasjon for å stå bedre rustet til å styrke kvalitet i barnehager og barnehagelærerutdanning.
Ansvars- og arbeidsoppgaver:
Koordinere daglig drift av senteret i tråd med strategi og retningslinjer som til enhver tid gjelder; herunder overordnet ansvar for koordinering av aktiviteter, delegering av oppgaver, rådgivning og lederstøtte i lederteamet
Ha den daglige oversikt over aktiviteter, tilhørende driftsøkonomi, håndtere frister og fremdrift på tvers av teams
Koordinere informasjonsflyt og bidra til at formidlingsarbeid, internt og eksternt, gjennomføres med høy standard
Skape og redigere tekst for BARNkunnes nettsider, sosiale medier, nyhetsbrev, KINDknow Noteseries og KINDknow Booklet series, i samarbeid med andre ved senteret og i samarbeid med spesialenheter ved HVL
Fungere som kontaktperson opp mot aktuell finansieringskilde
Holde seg oppdatert på forhold og lære deg nye ferdigheter som er av betydning for stillingens ansvarsområde
Tilby rådgivning for videre utvikling av senteret organisatorisk og for en utvidelse av forskningsportefølje i dialog med andre enheter ved HVL
Videreføre og videreutvikle systemer for god ledelse og drift av senteret
Motivere, stimulere og inspirere til høy kvalitet og produktivitet og legge til rette for et godt arbeidsmiljø
Fasilitere og rådgi i prosesser for synliggjøring og deling av forskningsaktiviteter
Videreføre og legge til rette for et godt samarbeid med aktuelle samarbeidspartnere
Støtte prosjektleder i sakshåndtering, hjelp med revisjoner, rapportering, kontrakter, samarbeidsavtalar og arkivering, i samarbeid med andre relevante enheter ved HVL
Støtte prosjektleder med budsjettoppfølging og økonomistyring i samarbeid med prosjektøkonom
Utøve sekretærfunksjoner for styret og brukerutvalg, samt analysere og sammenfatte referat av drøftingsmøter
‘Hands-on’ støtte i arrangement og bidra til miljø- og nettverksbygging
Materialforvaltning og logistikk
Være vertskap for gjester ved senteret
Kvalifikasjonskrav:
Relevant utdanning fra universitet eller høgskole, minimum tilsvarende masternivå (for eksempel master i prosjektledelse, master i organisasjon og ledelsesfag, master i samfunnsvitenskapelige fag, pedagogiske fag, master i kommunikasjon og mediefag eller høgere utdanning som har trent disiplin, problemløsning og evne til analyse). Realkompetanse med relevans for de aktuelle oppgavene kan kompensere for utdanningskravet.
Erfaring innen planlegging og koordinering av prosjektvirksomhet
Erfaring med lederstøtte og koordinering av praktisk senterarbeid vil særlig vektlegges
Gode norsk- og engelskkunnskaper både skriftlig og muntlig
Personlige egenskaper
Vi ser etter deg som:
har driv og engasjement og har evne til å skape et positivt arbeidsmiljø
har gode samarbeidsevner og liker å arbeide for å gjøre andre gode
har egenskaper som gjør at du kan håndtere flere parallelle oppgaver
kan støtte forskere regelmessig i å planlegge for høy måloppnåelse i tråd med senterets mål
har disiplin, er detaljorientert, nøyaktig, strukturert og kvalitetsorientert
har evne til gjennomføre aktiviteter og ta initiativ ved behov
er fleksibel og har omstillingsevne
har tydelig og konstruktiv kommunikasjonsstil
er resultat- og prosessorientert og kan trives med høyt arbeidstempo i perioder
har evne til å arbeide selvstendig, utvikle og opprettholde gode systemer
er gjestfri og tjenesteorientert
Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det legges vekt på personlig egnethet, motivasjon for stillingen, utdanning, kompetanse og erfaring.
Vi tilbyr:
Spennende og utviklende oppgaver i et sterkt og internasjonalt orientert fagmiljø
En stilling som legger til rette for å lære seg nye ferdigheter
Åpent og inkluderende arbeidsmiljø med engasjerte kolleger
Varierte arbeidsoppgaver
Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
Mulighet for trening i arbeidstiden og andre ansattgoder og fordeler
Gode lokaler tilpasset varierete aktiviteter
Stillingen som forskningskoordinator er lønnet etter Statens lønsregulativ i stillingskode 1434 rådgiver eller i stillingskode 1364 seniorrådgiver.
Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.
Hvordan søke på stillingen?
Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.
Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder attester og vitnemål. Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.
Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.
Generell informasjon:
Vi gjør oppmerksom på at unntak fra den offentlige søkerlisten blir behandlet etter reglene i Offentlighetsloven. Søkere som har anmodet om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten, vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne og hull i CV.
Kontaktpersoner ved Høgskulen på Vestlandet:
Prodekan for forskning, Fakultet for lærarutdanning, kultur og idrett, Vegard Fusche Moe, tlf. 57 67 60 37 / 922 84 709