Forskning.no har en ledig spennende stilling!

Reportasjeleder

Søknadsfrist: 08.06.2022

Forskning.no

Forskning.no er Norges ledende nettavis for norske og internasjonale forskningsnyheter og har en miks av nyheter, bakgrunnsstoff og debatt. I 2022 feirer vi 20 år som en nettavis som setter dagsorden gjennom innsikt, engasjement og bidrag til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt. Vi har som mål å dekke alle fagfelt innen norsk og internasjonal forskning, og har i snitt 76.000 besøk hver dag. Redaksjonen består av 20 ansatte, og blir drevet etter Redaktørplakaten. Forskning.no eies av Foreningen for drift av forskning.no, som drives på non-profit-basis. Foreningen har 80 norske forskningsinstitusjoner som medlemmer.

Forskning.no er en prisbelønnet redaksjon som gjennom de siste 20 årene har vokst til å bli Nordens største nettavis om forskning. Vi søker en dyktig reportasjeleder som brenner for å løfte journalistikken, og har stor interesse for forskning og faktabasert journalistikk.

Forskning.no feirer i år 20 år. Vi har i denne perioden lykkes med å bli landets viktigste nettsted for forskningsnyheter og forskningsformidling. Vi har ambisjoner om å styrke vår aktualitetssatsing og styrke vår posisjon som landets fremste forskningsavis. Vi ønsker å løfte forskningsjournalistikken og publikasjonen til nye høyder, og søker en stødig reportasjeleder som kan være med og lede denne utviklingen.

Stillingen innebærer å lede det daglige redaksjonelle arbeidet sammen med redaksjonssjef, veilede journalister og følge artikler fra idé til ferdig publisert produkt. Reportasjelederen inngår i forskning.nos ledergruppe og vil få mulighet til stor innflytelse på utvikling av forskning.nos journalistikk og formater.

Vi ser etter deg som:

  • Har erfaring fra reportasjeledelse/nyhetsledelse og redigering
  • Har stødig grep om digital publisering
  • Har stor kapasitet og evne til å jobbe systematisk og selvstendig
  • Trives og lykkes med å veilede journalister
  • Brenner for kunnskaps- og faktabasert journalistikk

Du må:

  • Ha godt grep om journalistiske sjangere
  • Være et «nyhetshode»
  • Ha svært gode etiske vurderingsevner
  • Kunne ta raske og presise beslutninger
  • Være idérik og løsningsorientert

Stillingen inngår i vaktordning med øvrig redaksjonsledelse og innebærer også noe reisevirksomhet i forbindelse med skrivekurs for forskere.

Forskning.no tilbyr et svært godt og kreativt arbeidsmiljø, med store muligheter til å få gjennomført gode ideer. Vi holder til i hyggelige lokaler ved Akerselva i Oslo.

Søknad med CV, referanser og evt. attester sendes til ansvarlig redaktør og daglig leder Aksel Kjær Vidnes: [email protected].

Søknadsfrist: 8. juni

For spørsmål om stillingen, ta kontakt med:

Powered by Labrador CMS