LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Forsker innen virologi

Søknadsfrist: 01.01.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.


Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.


Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.


Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.


Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.


For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: www.vetinst.no.

Veterinærinstituttet søker en engasjert forsker som vil bidra til vårt viktige samfunnsoppdrag ved seksjon immunologi og virologi.

Seksjonen arbeider med diagnostikk, beredskap, metodeutvikling og kunnskapsutvikling innenfor fagfeltene immunologi og virolog. Seksjonen har ansvaret for immundiagnostikk av infeksiøse agens og diagnostikk av virus innenfor dyrehelse og fiskehelse. En av kjerneoppgavene til virologidelen av seksjonen er dyrkning av virus i cellekultur, noe som gir grunnlaget for flere oppdrag for spesielt akvakulturnæringen og forskningsoppgaver i tillegg til beredskap og diagnostikk oppgaver. Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium for en rekke meldepliktige agens. Seksjonen har for tiden 27 ansatte og er lokalisert på Ås og i Sandnes.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

ArbeidsoppgaverStillingen vil det første året primært jobbe med sykdomsoppklaring og bidra aktivt inn i beredskapen tilknyttet seksjon for molekylærbiologi. Senere er det tenkt at den som ansettes skal være en faglig ressursperson innen fagfeltet virologi. Arbeidet innebærer bl.a. å bidra med kompetanse i forbindelse med sykdomsoppklaring og forebyggende arbeid med helsetrusler hos dyr. Du vil være en viktig bidragsyter til videreutviklingen av Veterinærinstituttets strategi innen virologi. Sammen med andre forskere forventes du å initiere samarbeid innen virologifaget og du vil få en synlig rolle ved Veterinærinstituttet. For stillingen kan det være aktuelt å bidra inn i arbeid på laboratorier på inneslutningsnivå 3. Dette innebærer en sikkerhetsklarering og krav til vaksinering.Kvalifikasjoner

Det kreves:

  • doktorgrad innen fagområdene virologi, cellebiologi, immunologi eller molekylærbiologi
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på et norsk eller et annet skandinavisk språk

I tillegg vil vi vektlegge:

  • erfaring og kompetanse innen virologi
  • kjennskap til kvalitetssikring og arbeid med akkrediterte analyser
  • erfaring med å søke forskningsprosjekter nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring fra praktisk bruk av molekylære metoder i diagnostikken
  • erfaring fra håndtering av beredskapshendelser
  • kjennskap til aktuelle smittestoff og sykdommer

Personlige egenskaper

Vi søker etter deg som kommuniserer og samarbeider godt på alle nivåer. Du er fleksibel og inkluderende. Det er ønskelig med en person som evner å jobbe selvstendig, systematisk og nøyaktig.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli vektlagt.

Veterinærinstituttet tilbyr

  • et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som forsker i stillingskode 1109, 1110 eller 1183, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp i Webcruiter. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Lene Vestby.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4592310896

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon:

  • Lene Karine Vestby (Seksjonsleder), 92262994
Powered by Labrador CMS