LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Forsker / fagansvarlig - dyrevelferd

Søknadsfrist: 30.04.2025

LogoVeterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er et forvaltningsorgan med særskilt fullmakt under Landbruks- og matdepartementet. Faglig og økonomisk sorterer Veterinærinstituttet både under Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og kjente og ukjente trusler mot helsen til dyr, mennesker og miljø.

Sammen med myndigheter, næringsliv og andre kunnskapsmiljø utvikler vi kunnskap for å sikre god dyrehelse og -velferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer. 

Veterinærinstituttet er utnevnt som nasjonalt referanselaboratorium på over 30 fagområder og som internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder. 

Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.

Veterinærinstituttet søker forsker innen dyrevelferd

Om stillingen

Vil du være med og forme fremtidens dyrevelferd i Norge? Hos oss får du en sentral rolle i arbeidet med rådgivning, annen forvaltningsstøtte og forskning – til nytte for både dyr og samfunn.

Veterinærinstituttets seksjon for husdyr, vilt og velferd søker en engasjert forsker til arbeid med dyrevelferd. Seksjonen er en del av Avdeling for dyrehelse, dyrevelferd og mattrygghet, og har ansvar for beredskap, helseovervåking, forskning og rådgivning. Stillingen inngår i dyrevelferdsgruppen og har arbeidssted i Ås eller Sandnes. Du blir del av et sterkt fagmiljø med 25 kolleger, og jobber tett med både forvaltning, næring og internasjonale aktører. Seksjonen rommer også forskere med fagansvar for både husdyr-og vilthelse.

Hvis du har spørsmål til stillingen er du velkommen til å ta kontakt med seksjonsleder, Knut Madslien, på tlf. 91 73 69 09.

Arbeidsoppgaver

Vår nye forsker skal bidra i seksjonens arbeid med dyrevelferd. Oppgavene omfatter i stor grad støtte til forvaltningen – blant annet gjennom høringer, utredninger og annen faglig bistand til Mattilsynet og departementene. Stillingen innebærer også sekretariatsarbeid for Rådet for dyreetikk, deltakelse i Veterinærinstituttets dyreartsteam, faglige utredninger for privat sektor og husdyrnæringen, samarbeid med internasjonale organisasjoner (som Nordic Network for Communicating Animal Welfare), samt oppdrag som sakkyndig i rettsapparatet. Det kan i tillegg være aktuelt å initiere eller delta i forskningsprosjekter innen dyrevelferd.

Formidling – både vitenskapelig og populærvitenskapelig – er en sentral del av stillingen.

Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være knyttet til produksjonsdyr, men også arbeid med sports- og familiedyr samt vilt må påregnes. Tematisk favner oppgavene bredt og dekker blant annet dyrehold, håndtering og avliving. Vi vil tilpasse innholdet i stillingen etter din bakgrunn og kompetanse, og for en erfaren søker kan rollen som fagansvarlig for dyrevelferd være aktuell.

Kvalifikasjoner

Du må ha:

  • doktorgrad innen relevant fagområde, f.eks dyrevelferd og etologi
  • evne til å kommunisere faget godt skriftlig og muntlig på norsk, eller et annet skandinavisk språk, og engelsk
  • teoretisk kunnskap om og praktisk erfaring fra arbeid med dyrevelferd
  • god kunnskap om norsk dyrehelse
  • god kjennskap til regelverk om dyrevelferd og offentlig forvaltning innen dyrehelse- og velferd

Vi ønsker også at du har:

  • kunnskap om dyreetikk
  • erfaring med og/eller interesse for:
    • planlegging, organisering og gjennomføring av forskning
    • vitenskapelig publisering
    • formidling til brukere og allmenhet
    • prosjektakkvisisjon og søknadsskriving
  • kjennskap til norsk husdyr- og oppdrettsnæring
  • kunnskap om sports- og familiedyr, samt viltlevende dyr

Personlige egenskaper

Vi søker deg som:

  • har gode samarbeidsevner
  • evner å arbeide selvstendig
  • er ambisiøs på vegne av fagområdet
  • er positiv og fleksibel
  • er velstrukturert og effektiv
  • har stor arbeidskapasitet

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: Fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende.I tillegg til faglig kompetanse og egenskaper, vil personlig egnethet og din motivasjon for stillingen og arbeidet ilegges vekt. Du oppfordres til å gi en kort beskrivelse av motivasjonen for stillingen i søknaden din.

Hvordan søke

Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter lastes opp i vår elektroniske portal hos Jobbnorge. 

Når du søker på stillingen, ber vi deg hente utdanningsresultatene dine fra Vitnemålsportalen.no. Om utdanningsresultatene dine ikke er tilgjengelige via Vitnemålsportalen, ber vi deg laste opp kopier av vitnemålene eller karakterutskriftene dine. All dokumentasjon må være på norsk, eventuelt et annet skandinavisk språk eller engelsk.

Veterinærinstituttet er en statlig virksomhet, og i henhold til offentlighetsloven blir alle søkere satt på en offentlig søkerliste etter søknadsfristens utløp. Søknad om unntak fra offentlig søkerliste kan gis i særskilte tilfeller. Om søknaden om unntak ikke blir tatt til følge, blir du kontaktet. Da må du ta stilling til om du ønsker å bli unntatt fra den offentlige søkerlisten og du må begrunne hvorfor. Vi tar kontakt med deg dersom vi ikke tar ønsket ditt til følge, og du vil da få mulighet til å trekke søknaden din. 

Vi tilbyr

  • en viktig rolle med stor grad av selvstendighet og påvirkningsmuligheter
  • et fagsterkt kompetansemiljø som gir muligheter for egen læring og utvikling
  • en variert og allsidig hverdag
  • et miljø preget av utvikling og fornyelse, høyt kompetansenivå og mangfold
  • delvis hjemmekontor

Videre tilbys du gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn. Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ og du blir ansatt som forsker i stillingskode 1108, 1109 eller 1110. Stillings- og lønnsplasseringen avhenger av kvalifikasjoner.

Veterinærinstituttet verdsetter mangfold

Våre medarbeidere har ulik bakgrunn når det gjelder nasjonalitet, utdanning, arbeidserfaring og livserfaring – noe vi ser på som en styrke. Vi tror at ulike perspektiver bidrar til bedre løsninger og et mer inkluderende arbeidsmiljø.

Vi følger statlige retningslinjer for inkluderende rekruttering. Kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn vil bli invitert til intervju dersom vilkårene er oppfylt. Derfor oppfordrer vi søkere til å krysse av for eventuell tilhørighet til disse gruppene i jobbportalen. 

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Knut Madslien (seksjonsleder), +47 91 73 69 09, knut.madslien@vetinst.no
Powered by Labrador CMS