LEDIG STILLING VED NMBU

Forsker innen genetisk vaksinasjon mot virusinfeksjoner hos laksefisk

Søknadsfrist: 15.11.2021

Norges miljø- og biovitenskapelige universitet

NMBU har et særlig ansvar for forskning og utdanning som sikrer livsgrunnlaget for fremtidige generasjoner. Bærekraft er forankret i alt vi gjør og vi leverer kunnskap for livet.

NMBU har 1800 ansatte, hvorav om lag 250 stipendiater, 6000 studenter og er organisert i sju fakulteter.


For NMBU er godt arbeidsmiljø preget av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.

Om Veterinærhøgskolen

NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.


Fakultetet består av instituttene; Institutt for prekliniske fag og patologi, Institutt for parakliniske fag, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Dyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.


Faggruppe Akvamedisin ved Institutt for parakliniske fag er en relativt stor forskningsgruppe som har 20 ansatte, bestående av 5 ph.d.-stipendiater, 6 forskere, 2 førsteamanuenser og 1 professor, samt teknisk personale. Forskningsaktiviteten som er finansiert av Forskningsrådet, EU og privat industri, er sentrert omkring vert – agens-interaksjoner med vekt på infeksjonsstrategier og vertens forsvarsmekanismer ved infeksjon. En stor del av forskningen er knyttet til virusinfeksjoner hos laksefisk, men også grunnleggende forskning knyttet lakselus-infeksjoner. Gruppen er sammensatt av stipendiater og forskere fra mange land, og har en stor eksponerings- og samarbeidsflate nasjonalt og ikke minst internasjonalt. Målsettingen for forskningen er å drive høykvalitetsforskning innenfor gruppens fagfelt.

Vi søker en person med erfaring fra immunologiske studier hos laksefisk, og som gjerne vil jobbe i et aktivt forskningsmiljø med mye internasjonalt samarbeid.

Om stillingen

Ved NMBU Veterinærhøgskolen, Institutt for parakliniske fag, er det ledig en 100 % midlertidig stilling som forsker innen studier av genetisk vaksinasjon mot virusinfeksjoner hos laksefisk. Stillingen har en varighet på 3 år (2021–2024). Stillingen er en del av et EU-støttet prosjekt Nucleic nanovaccines for fish (NucNanoFish) med partnere fra Frankrike, Belgia, UK og Norge.

Forskeren skal studere immunresponser hos laksefisk etter vaksinasjon med DNA/RNA-vaksiner. Du vil ha ansvar for gjennomføring av immuniseringsforsøkene, analyse av immunitetsreaksjonen etter vaksinasjon og for å gjennomføre detaljerte analyser av antistoffresponser etter immunisering, inkludert repertoar-analyser med vekt på ulike typer av immunresponser.

Arbeidsoppgaver

  • Planlegging og gjennomføring av immuniserings- og smitteforsøk mot infeksiøs pankreas nekrosevirus (IPNV) hos laksefisk.
  • Tillaging av genetiske vaksiner mot IPNV-infeksjoner i samarbeid med andre partnere i prosjektet for å sikre optimal formulering.
  • Analysere antistoffresponser etter vaksinasjon mot og smitte med IPNV, med vekt på å finne korrelater for beskyttelse.
  • Foreta repertoar-analyser av antistoffresponsen mot IPNV etter vaksinasjon hos inn- og utavlede stammer av laksefisk i nært samarbeid med internasjonale partnere i prosjektet.

Kompetanse

Faglige kvalifikasjonskrav

Det kreves:

  • Utdannelse innen biologi, veterinærmedisin eller molekylærbiologiske fagområder og ph.d.-grad innenfor et av de samme fagområdene.
  • Dokumentert erfaring fra in vivo vaksinasjonsstudier hos laksefisk.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk og et skandinavisk språk

Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:

  • Dokumentert erfaring fra karakterisering av humorale immunresponser hos laksefisk med vekt på repertoar-analyser (Ig-repertoar).
  • Arbeidserfaring fra forskningsgrupper, nasjonalt eller internasjonalt.

Personlige egenskaper:

Du må:

  • Være initiativrik og ha en positiv innstilling.
  • Ha evne til å håndtere komplekse problemstillinger.
  • Ha gode samarbeids og kommunikasjons evner.

Kortere utenlandsopphold må påberegnes.

Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger

Stillingen innplasseres i stillingskode 1109 Forsker, lønnsramme 24 (ltr. 61–77) (NOK 553.500-752.800), avhengig av kvalifikasjoner.

Nærmere opplysninger ved:

generell informasjon til søkere

Slik søker du:

Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.

Søknadsfrist: 15.11.2021

Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.

Dokumenter som ikke kan sendes elektronisk sendes i tre eksemplarer i ordinær post merket still.nr. 21/05217 til NMBU, Veterinærhøgskolen, postboks 5003, NO-1432 Ås.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS