Ledig stilling på Universitetet i Stavanger

Stipendiat i innovasjon og regionale studier (2 stillinger)

Søknadsfrist: 10.05.2020

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.800 ansatte. Universitetet ligger i Norges tredje største byregion, med et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities.
Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.

Handelshøyskolen ved UiS tilbyr bachelorutdanninger i økonomi og administrasjon, regnskap og revisjon samt rettsvitenskap. I tillegg tilbys master i økonomi og administrasjon (

siviløkonomutdanning), regnskap og revisjon, erfarings-basert masterprogram rettet mot næringslivet (EMBA) samt forskerutdanning (PhD). Fakultetet legger til rette for utdanning, forskning og formidling innenfor en stor spennvidde av fag, som finans, markedsføring, organisasjon og ledelse, regnskap og revisjon, rettsvitenskap, strategi og økonomi. Universitetets Senter for innovasjonsforskning og Senter for entreprenørskap er organisatorisk plassert ved fakultetet. Pr i dag er omlag 80 ansatte og 1.200 studenter tilknyttet fakultetet.

Handelshøgskolen ved UiS er organisert i tre avdelinger: Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring, Avdeling for regnskap og rettsvitenskap og Avdeling for samfunnsøkonomi og finans.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig to stillinger som stipendiat i innovasjon og regionale studier ved Handelshøgskolen ved UiS, Avdeling for innovasjon, ledelse og markedsføring. Stillingene er ledige fra 1.9.2020.

Dette er utdanningsstillinger som i hovedsak skal gi lovende forskere anledning til faglig utvikling. Stillingene har forskerutdanning fram til doktorgrad som mål.

Stipendiatene ansettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning.

Om prosjektet

Stillingene er eksternt finansierte med midler fra et EU-finansiert Marie Skłodowska-Curie Innovative Training Network om “Policies for Smart Specialisation” (POLISS, prosjektnr. 860887). Marie Skłodowska-Curie Actions bidrar til fremragende og innovativ forskerutdanning med gode muligheter for karriereutvikling og kunnskapsutveksling gjennom internasjonal og intersektoriell forskermobilitet. Dette setter forskere tidlig i karrieren i stand til å løse nåværende og fremtidige samfunnsutfordringer. Innovative Training Networks-ordningen har som mål å skape en ny generasjon kreative, entreprenørielle og innovative forskere.

POLISS har som mål å forbedre utviklingen, implementeringen og evalueringen av smart spesialiseringsstrategier i Europa. Det er et samarbeid mellom åtte ledende europeiske forskningsmiljøer og 14 partnere i lokale myndigheter, utviklingsselskaper, internasjonale organisasjoner, forskningsinstitutter og næringslivet. Prosjektet omfatter 15 stipendiatstillinger, og to av disse vil være ansatt ved UiS. Beskrivelse av disse to prosjektene følger under.

Smart spesialisering er avhengig av evnen og viljen blant beslutningstakere og andre regionale interessenter til å finne nye og lovende regionale spesialiseringer og utvikle passende strategier for å fremme vekst i disse næringene. En stipendiat vil forske på smart spesialisering i utvalgte regioner for å se på hvordan regionene har klart – eller mislyktes i – å overvinne styringsfeil i utviklingen av smart spesialiseringsstrategier. Analysen vil bygge på innholdsanalyse av smart spesialiseringsstrategier og intervjuer med interessenter i og utenfor regionale myndigheter. Stillingen innebærer utvekslingsopphold ved London School of Economics og i Rogaland fylkeskommune.

Den andre stipendiaten vil undersøke de ulike måtene som universiteter kan bidra til smart spesialiseringsprosessene i sine regioner på. Målet er å identifisere de ulike rollene universiteter kan ha, og analysere hvilke faktorer som gjør at universiteter tar ulike roller i ulike regioner. Prosjektet vil bruke nettverksdata for å undersøke universitetenes evne til å fungere som brobyggere mellom regionalt næringsliv og globale kunnskapsnettverk i ulike regionale kontekster. Stillingen innebærer utvekslingsopphold ved Ingenio CSIC-UPV i Valencia og i Rogaland fylkeskommune.

Søkere bes om å oppgi sin preferanse for én av de to stillingene i søknadsbrevet.

Prosjektet omfatter en skreddersydd pakke med kurs som vil utvikle studentenes ferdigheter innenfor forskning og overførbare ferdigheter til fremtidige karrierer i eller utenfor akademia. Hver stipendiat vil ha en biveileder fra sin internasjonale utvekslingspartner og en mentor fra Rogaland fylkeskommune.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker deg som har en sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad eller tilsvarende innenfor økonomi, samfunnsgeografi, statsvitenskap eller andre relevante samfunnsfag, fortrinnsvis av nyere dato, eller tilsvarende utdanning som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning. En spesialisering i regional- og/eller innovasjonsforskning vil være en fordel.

Dersom karakteren din på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på masterstudiet begge hver for seg tilsvarer B eller bedre, er du blant de vi søker etter. Avslutter du utdanningen din sommeren 2020, er du også velkommen til å søke.

Dersom du har utdannelse fra en institusjon med annen karakterskala enn A-F ber vi deg om å legge ved en bekreftet konverteringsskala som viser hvordan karakterene kan sammenliknes med den norske A-F skalaen.

Ettersom stillingene er del av et H2020-MSCA-ITN-prosjekt som skal fremme internasjonal mobilitet, er det et krav at du ikke har bodd eller hatt ditt hovedvirke (jobb, studier e.l.) i Norge i mer enn 12 måneder i løpet av de siste 3 årene før oppstartsdato (unntatt ferier og andre korte opphold). Du må videre være i de første fire årene av din forskerkarriere og kan ikke ha en doktorgrad.

Videre legges det vekt på at du:

  • er motivert og har potensial for forskning innenfor fagfeltet
  • kan arbeide selvstendig og i et fellesskap, være nytenkende og kreativ
  • er strukturert og har stor arbeidskapasitet
  • har gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig
  • har solide og dokumenterte ferdiheter innenfor kvatitativ dataanalyse

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.515, kode 1017, kr 479.600 bto pr år med lønnsutvikling etter ansiennitet i stillingen. Lønnen er garantert å oppfylle retningslinjene til Marie Skłodowska-Curie-tiltak for "Early Stage Researchers".
  • medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår for ansettelse i stipendiatstillinger ved Universitetet i Stavanger.

Studiet gjennomføres i hovedsak ved Universitetet i Stavanger, bortsett fra et avtalt utenlandsopphold i et anerkjent relevant forskningsmiljø.

Det er en forutsetning at den som ansettes bosetter seg slik at vedkommende kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Professor Rune Dahl Fitjar, tlf: 51 83 15 62, e-post: rune.d.fitjar@uis.no,
  • Professor Tom Broekel, tlf: 51 83 44 99, e-post: tom.broekel@uis.no eller
  • Avdelingsleder Espen Olsen, tlf: 51 83 16 78, e-post: espen.olsen@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Kirsten.Sikveland, tlf: 51833701, e-post: kirsten.sikveland@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres søknad og CV med relevant utdanning og arbeidserfaring. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for å søke stillingen.

Følgende dokumenter lastes opp som vedlegg til søknaden, i separate filer:

  • motivasjonsbrev
  • masteroppgave
  • bachelor- og mastergradsvitenmål, inkludert karakterutskrift
  • attester
  • prosjektskisse
  • publikasjonsliste
  • annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting. Opplysninger og dokumentasjon som det skal tas hensyn til ved vurdering må være registrert innen søknadsfristens utløp.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS