LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Stipendiat innenfor fysisk aktiv læring i skolen

Søknadsfrist: 18.05.2021

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.

USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.


Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no

Fakultet for humaniora, idretts- og utdanningsvitenskap har åemålsstilling som Stipendiat innenfor fysisk aktiv læring i skolen

Om stillingen

Ved Fakultet for Humaniora, idrett og utdanningsvitenskap er det fra 01.08.2021 ledig 100% stilling som stipendiat innenfor fysisk aktiv læring i skolen.

Stillingen er knyttet til Institutt for friluftsliv, idrett og kroppsøving, og nærmeste overordnede er instituttnestleder Jo Grønlund. Hovedarbeidssted er p.t. studiested Bø.

Ansettelse skjer for en periode på tre år med ren forskerutdanning. Ettersom prosjektet er et samarbeid mellom USN og Høgskulen på Vestlandet (HVL) kan det bli aktuelt med utvidelse av stillingen til fire år med 75% stipendiatstilling og 25% pliktarbeid ved Senter for fysisk aktiv læring ved HVL.

Om doktorgradsprosjektet

Fysisk aktiv læring (FAL) er samlebegrep for læringsprosesser der elevene er fysisk aktive, og der FAL utvider lærernes didaktiske repertoar og kan bidra til elevenes læring. Læreren i faget planlegger og leder FAL, og har ansvar for valg av bevegelse, elevmedvirkning og elevsamarbeid. FAL kan foregå på mange måter, i ulike fag og på ulike læringsarenaer.

Prosjektet er fundert i samarbeidsbasert aksjonsforskning i nær relasjon til praksisfeltet, og er et samarbeidsprosjekt mellom USN og Senter for fysisk aktiv læring ved Høgskulen på Vestlandet (HVL). I tillegg til stipendiaten vil prosjektgruppen bestå av en post.doc., to førsteamanuenser og to professorer fra USN og HVL. Stipendiaten vil delta i to aktive forskningsmiljø, Health and Exercise in a Lifecourse Perspective (HELP) ved USN og SEFAL ved HVL. Førsteamanuensis Michael Reinboth vil være kandidatens hovedveileder.

Kandidatens faglige fokusområde vil være innenfor forskningsfeltet FAL i grunnskolen og videreutvikling av Liv og røre-modellen med fokus på inkluderende læringsmiljø. Kandidaten er forverntet å undersøke hvordan FAL kan anvendes i motivasjon for læring, økt trivsel, inkluderende læringsmiljø, og relasjonsbygging mellom elever og mellom lærer/elev. Det skal også skaffes kunnskap om lærers/klasseleders autonomistøtte, inkludering og involvering i FAL sammenlignet med tradisjonell klasseromsundervisning, og hvordan samarbeid, deltakelse og engasjement i FAL er sammenlignet med tradisjonell klasseromsundervisning. Denne kunnskapen skal kandidaten sammen med representanter fra praksisfeltet anvende for å utvikle, teste og evaluere tiltak som kan fremme inkluderende læringsmiljø gjennom FAL.

Stipendiaten vil være ansvarlig for datainnsamling, analysearbeid og skriving av vitenskapelige artikler, med mål om å frambringe ny kunnskap innen fagområdet. Kandidaten vil arbeide med data knyttet til praksisfeltet i grunnskolen i Vestfold og Telemark fylke.

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillinger må ha relevant mastergrad (120 stp.) innen idrettsvitenskap, bevegelsesvitenskap, utdanningsvitenskap, pedagogikk, didaktikk, psykologi eller tilsvarende høyere utdanning. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen.

Det forutsettes at den som får stillingen søker og innvilges opptak ved universitetets doktorgradsprogram i Pedagogiske ressurser og læringsprosesser (PEDRES) innen tre måneder fra tiltredelse i stillingen. For opptak til doktorgradsprogrammene ved USN stilles det normalt krav om vektet gjennomsnittskarakter B eller bedre på mastergraden.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper. Evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam etterspørres. I tillegg til formell kompetanse vil søkerens motivasjon for forskning og potensiale for å fullføre en doktorgradsutdanning vektlegges. Dokumenterte gode forskeregenskaper og/eller deltakelse i relevante forskningsprosjekt og/eller publikasjoner vil telle positivt. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Følgende kvalifikasjoner vil bli særskilt vektlagt: faglige kvalifikasjoner innenfor FAL, metodiske kvalifikasjoner og prosjektbeskrivelsen. Relevante vitenskapelige kvalifikasjoner utover mastergrad, samt forsknings- og/eller undervisningserfaring fra grunnskolen vil bli vektlagt. Kandidaten må beherske norsk skriftlig og muntlig. Det er en fordel med god engelsk skrift framstillingsevne.

Personlige egenskaper som vil bli vektlagt er:

  • God evne til muntlig og skriftlig kommunikasjon
  • God evne til selvstendig, strukturert og systematisk arbeid
  • God samarbeidsevne
  • Evne til å ta initiativ
  • Stor arbeidskapasitet

Vi tilbyr

  • Spennende og utviklende fagmiljø.
  • Gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling.
  • God pensjonsordning og gunstige vilkår i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler, bl.a. mulighet for trening i arbeidstiden.

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 482 200 per år. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen.

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. Et sakkyndig utvalg vil vurdere søknadene og prosjektbeskrivelsene. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Professor Solfrid Bratland-Sanda, e-post/tlf: solfrid.bratland-sanda@usn.no / 35952798
  • Instituttnestleder Jo Grønlund, e-post/tlf: jo.gronlund@usn.no / 35952768

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Personalrådgiver Kristine Aa. Aasland, e-post/tlf: kristine.a.aasland@usn.no / 35026589

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • attesterte vitnemål av bachelor- og mastergrad (120 stp.).
  • andre relevante attester eller vitnemål
  • masteroppgave eller tilsvarende [dersom aktuelt]
  • prosjektbeskrivelse (maksimalt fire sider lang, inkludert referanser)
  • dokumentasjon på språkferdigheter
  • eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Oversettelsene må være sertifiserte.

Søknaden blir vurdert etter vedlagt dokumentasjon, og det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp.

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS