LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET

Stipendiat innen klinisk ernæring

Søknadsfrist: 07.09.2022

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.

Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.


Det helsevitenskapelige fakultet ved UiT Norges arktiske universitet er en nasjonal nyskapning som samler de fleste helserelaterte utdanninger. Dette legger til rette for unik tverrfaglighet og innovasjon i helsefaglig utdanning og forskning. Vi jobber tett sammen med tjenestene i nord for å løse morgendagens utfordringer.Les mer om oss på uit.no/helsefak

Det helsevitenskapelige fakultet

Om stillingen

Ved Institutt for klinisk medisin, Det helsevitenskapelige fakultet, er det en ledig stilling som stipendiat tilknyttet forskningsgruppen Klinisk ernæring. Tittelen på prosjektet er "Assessment, classification and treatment of disease-related malnutrition". Hovedformålet med prosjektet er å studere ulike aspekter av sykdomsrelatert underernæring hos kreftpasienter.

Prosjektet er et samarbeid mellom UiT, NTNU og OUS. Prosjektleder og hovedveileder er klinisk ernæringsfysiolog og førsteamanuensis Trude Balstad som sammen med klinisk ernæringsfysiolog og førsteamanuensis Ingvild Paur og klinisk ernæringsfysiolog og førsteamanuensis Patrik Hansson utgjør veiledergruppen. Arbeidssted er Institutt for klinisk medisin, Det helsevitenskapelige fakultet, UiT, Tromsø.

Stillingen gjelder for en periode på fire år. Ph.d.-studiet er normert til tre år. Det fjerde året, fordelt med 25 % pr år, skal brukes til undervisning eller andre arbeidsoppgaver etter avtale. Stipendiatstillingen er en utdanningsstilling og har fullført forskerutdanning frem til doktorgrad som mål. Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for ansettelse og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen.

Om prosjektet

Kreftpasienter har økt risiko for underernæring, og vekttap har lenge vært koblet til økt mortalitet og kortere levetid hos pasienter med kreft. Underernæring kan oppstå på grunn av at selve kreftsykdommen gir økte behov, og fordi behandlingen, ernæringsrelaterte symptomer og psykologisk påvirkning kan føre til lavt næringsinntak. Mer kunnskap om ernæring som en integrert del i pasientforløpet vil kunne bedre ernæringsstatus, og ernæringsbehandling er også vist å kunne bedre overlevelse og livskvalitet. Underernæring hos kreftpasienter er knyttet til kakeksi hos pasienter med avansert kreftsykdom med spredning, men nyere forskning har vist at underernæring er relativt vanlig i alle faser av kreftsykdom inkludert pasienter med lokalisert sykdom.

I ph.d.-prosjektet vil kliniske data på ernæringskartlegging, ernæringsdiagnose og ernæringsbehandling hos pasienter med kreft inngå. Avhengig av kandidatens interessefelt og faglige bakgrunn kan det også være aktuelt å samle inn nye data i samarbeid med f.eks. Universitetssykehuset i Nord-Norge.

Kontakt

Flere opplysninger om stillingen kan du få av:

Spørsmål knyttet til Instituttet eller generelle arbeidsforhold kan du få av kontorsjef Arvid Inge Paulsen, e-post: arvid.paulsen@uit.no

Kvalifikasjoner

For stillingen kreves mastergrad og helseautorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog. Fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, må du legge ved et utkast av oppgaven.

Videre kreves det dokumenterte gode engelskkunnskaper. For nordiske søkere kan dette dokumenteres ved vitnemål fra videregående skole. God beherskelse av norsk eller et skandinavisk språk er også nødvendig.

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Vi setter pris på:

  • Faglig dyktighet
  • Nysgjerrighet
  • Samarbeidsvillighet
  • Kreativitet
  • Lojalitet
  • Entusiasme og vennlighet

Dokumentert evne til å arbeide selvstendig, strukturert og effektivt vil bli vektlagt.

Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen.

Opptak til ph.d.-program

For ansettelse som stipendiat er det en forutsetning at du blir tatt opp til ph.d.-programmet ved Det helsevitenskapelige fakultet og at du deltar i organiserte doktorgradsstudier i ansettelsesperioden.

Opptak krever normalt at søkeren har:

  • Bachelorgrad på 180 studiepoeng og mastergrad på 120 studiepoeng, eller integrert mastergrad på 300 studiepoeng.
  • Masteroppgave med et omfang tilsvarende 30 studiepoeng eller mer hvis søkeren har en mastergrad på 120 studiepoeng.
  • Masteroppgave med et omfang tilsvarende 20 studiepoeng eller mer hvis søkeren har en integrert mastergrad på 300 studiepoeng.

Søker må ha karakteren C eller bedre på masteroppgaven og som snitt på mastergraden. Nærmere beskrivelse av opptakskrav finner du her.

For søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn vil det vurderes om utdanningen likestilles med norsk høyere utdanning på mastergradsnivå. Vurderingen følger nasjonal godkjenningspraksis, se NOKUT. Søkere med utdanning fra enkelte land må ha mer høyere utdanning for å fylle opptakskravene, for eksempel 4-årig bachelor og 2-årig master.

Hvis du oppfyller opptakskravene og blir ansatt i stillingen, vil du samtidig få midlertidig opptak til ph.d.-programmet. Søknad om endelig opptak må leveres senest to måneder etter tiltredelse i stillingen.

Inkluderende arbeidsliv og mangfold 

UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.

Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.

Vi tilbyr

  • Du blir en del av et spennende forskningsprosjekt
  • Stor grad av firhet i arbeidet
  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger 
  • Gode velferdsordninger 
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Søknaden

Søknaden din må inneholde: 

  • Søknadsbrev med beskrivelse av dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Vitnemål for bachelor- og mastergrad
  • Karakterutskrift for bachelor- og mastergrad
  • Forklaring på karaktersystemet for utenlandsk utdanning (Diploma Supplement om tilgjengelig)
  • Dokumentasjon på helseautorisasjon som klinisk ernæringsfysiolog
  • Dokumentasjon av engelskkunnskaper
  • Dokumentasjon av norskkunnskaper eller annet skandinavisk språk
  • Attester of referanser
  • Masteroppgaven, og eventuelle andre vitenskapelige arbeider som det skal tas hensyn til

Dokumentert fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Hvis du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven, må du legge ved et utkast av oppgaven og en uttalelse fra veileder eller institusjonen om når det forventes at du leverer. Du må fortsatt levere karakterutskrifter for graden, selv om den ikke er fullført.

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Vitnemål og karakterutskrifter må også leveres på originalspråket. Vi aksepterer kun søknader og dokumentasjon som er sendt elektronisk via Jobbnorge innen søknadsfristen. 

Generell informasjon

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT. 

Kortere ansettelsesperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.

Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2% innskudd til Statens pensjonskasse.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring. 

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS