LEDIG STILLING VED UNIVERSITETET I BERGEN

Postdoktorstilling ved Institutt for politikk og forvaltning

Søknadsfrist: 04.05.2024

Universitetet i Bergen

Universitetet i Bergen er ein anerkjend utdannings- og forskingsinstitusjon, organisert i sju fakultet og omlag 54 institutt og faglege senter. Campus ligg i sentrale delar av Bergen med universitetsområde på Nygårdshøyden, Haukeland, Marineholmen, Møllendalsveien og Årstad.

Det samfunnsvitenskapelige fakultet består av sju institutt. Les meir om fakultet og tilhøyrande institutt.

Kunnskap som formar samfunnet

Gjennom eit sterkt og tett samspel med omverda - globalt, nasjonalt og lokalt - skal vi medverke til eit samfunn bygd på kunnskap, ferdigheiter og haldningar.

Vil du vere med å forme framtida?

Postdoktorstilling ved Institutt for politikk og forvaltning

Institutt for politikk og forvaltning ved Universitetet i Bergen søkjer ein postdoktor. Den som blir tilsett, vil vera ein del av det norske koordinatorteamet for European Social Survey (ESS), som er finansiert av Forskingsrådet i Noreg på prosjektbasis. ESS er ein akademisk driven tverrnasjonal undersøking som har blitt gjennomført i Europa sidan opprettinga i 2001.

Stillinga er for ein fastsett periode på 4 år, der 75 % vil vera dedikert til forsking innan prosjektet og 25 % vil vera dedikert til undervisning og administrative oppgåver. Vi ser etter ein kandidat med (1) ekspertise i spørreundersøkingar, og (2) sterke ferdigheiter i kvantitative metodar, og som er motivert for å nytta høvet til å samla inn undersøkings- og eksperimentdata.

Institutt for politikk og forvaltning dekkjer politisk vitskap, studiar av offentleg politikk, offentleg administrasjon, demokrati og deltaking, og politiske institusjonar og organisasjon. Instituttet tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsgrader i politisk vitskap/offentleg administrasjon og er eit av dei sju institutta ved Fakultet for samfunnsvitskap..

Om prosjektet/arbeidsoppgåver:

Kvart anna år har det blitt gjennomført ansikt-til-ansikt-intervju med representative utval av innbyggjarar i Norge. I nær framtid vil ESS gå over til sjølvutfyllingsintervju, der den kommande runde 12 vil vera i hybridformat. Dette byr på gode moglegheiter til å gjennomføre forsking på moduseffektar eller andre relevante surveymetodiske tema. Kandidaten vil vera ein del av det framifrå undersøkingsforskingsmiljøet ved Det digitale samfunnsvitskaplege kjernemiljøet (DIGSSCORE) ved UiB, og vil bli invitert til å bli med i ein av dei tematiske forskingseiningane som nyttar DIGSSCORE si nettbaserte infrastruktur, Norsk medborgerpanel, https://www.uib.no/en/digsscore/122183/thematic-research-units. 

Postdoktoren vil bidra til alle aspekt ved gjennomføringa av undersøkinga i Noreg, blant anna

  • Koordinering med a) ESS si sentrale leiing i London, b) surveybyrå som gjennomfører feltarbeid, og c) nasjonale koordinatorar i andre medlemsland,
  • Oversetting og kvalitetssikring av norske spørreskjema
  • Overvake feltarbeid
  • Dataanalyse og formidling av resultater.

Dei nemnde oppgåvene utgjer saman med undervisning om lag 25 % av arbeidsbelastninga, medan 75 % vil bli dedikert til å gjennomføre og publisere forsking av høg kvalitet innanfor postdoktorprosjektet sine rammar. Stillinga gir såleis rikeleg høve til å fremje kandidaten si eiga forskingsagenda og få erfaring med prosjektstyring.

Den valde kandidaten blir forventa å bu og arbeide i Bergensregionen og aktivt bidra til felles aktivitetar ved instituttet.

Ønskelig startdato i september/oktober 2024

Kvalifikasjonar og eigenskapar:

  • Søkjarar må ha oppnådd ph.d. – grad eller tilsvarande utdanning innanfor statsvitskap eller annan relevant samfunnsvitenskapeleg utdanning, eller ha levert doktoravhandlinga si til vurdering innan søknadsfristen er ute. Det er ein føresetnad at doktorgraden er oppnådd før tilsetjing kan skje
  • Erfaring frå surveyforsking
  • Svært gode publikasjonar innanfor relevant fagfelt
  • Svært gode ferdigheiter i data science
  • Arbeide sjølvstendig, strukturert og ha gode samarbeidsevner
  • Nytte engelsk skriftleg og munnleg
  • Gode norskkunnskapar er ein fordel

Aktuelle kandidatar vil bli innkalla til intervju og kan også verte bede om å helde ei prøveforelesing over eit oppgitt emne.

Undervisningsspråket er til vanleg norsk.

Om postdoktorstillinga:

Postdoktorstillinga er ei åremålsstilling og har som hovudmål å kvalifisere den som blir tilsett for arbeid i faglege toppstillingar. Åremålsperioden for denne stillinga er 4 år. Ingen kan tilsetjast i meir enn ein åremålsperiode som postdoktor ved same institusjon.

Ein plan for forskingsarbeidet i form av ei prosjektskisse på 4-5 sider skal følgje søknaden. Prosjektskissa skal innehalde framdriftsplan for dei ulike delane av forskingsarbeidet, og ein publiseringsplan. Det er ein føresetnad at den som blir tilsett gjennomfører prosjektet i løpet av tilsetjingsperioden. Eit budsjett for driftsutgifter må setjast opp.

Vi tilbyr:

  • Eit godt og faglig utfordrande arbeidsmiljø
  • Årleg bruttoløn NOK 615 700,- tilsvarande lønssteg 63 i det statlege regulativ ved tilsetjing, (kode 1352). Vidare opprykk skjer etter tenesteansiennitet i stillinga. For spesielt godt kvalifiserte søkjarar kan det vere aktuelt å vurdere høgare løn.
  • Medlemsskap i Statens pensjonskasse
  • Gode velferdsordningar

Søknaden skal innehalde:

  • Ei kort utgreiing om søkjaren sine forskingsinteresser og motivasjonen for å søkje stillinga
  • Namn og kontaktopplysningar til to referansepersonar, ein av desse må vere hovudrettleiaren frå doktorgradsutdanninga
  • CV
  • Karakterutskrifter og vitnemål, samt stadfesting på at doktorgradsavhandlinga er levert
  • Relevante attestar
  • Liste over vitskaplege arbeid (publikasjonsliste)
  • Inntil 5 vitskaplege publikasjonar eller utkast til slike under arbeid.

Søknad og vedlegg med attesterte omsetjingar til engelsk eller eit skandinavisk språk må lastast opp i Jobbnorge.

Generell informasjon:

Utfyllande opplysningar om stillinga kan ein få ved å vende seg til:

  • Professor Sveinung Arnesen, e-post: Sveinung.Arnesen@uib.no

Praktiske spørsmål kring søknadsprosessen kan rettast til HR-rådgiver Bodil Hægland, e-post: bodil.hagland@uib.no.

Den statlege arbeidsstyrken skal i størst mogleg grad spegle mangfaldet i befolkninga. Personar med innvandrarbakgrunn og personar med nedsett funksjonsevne blir oppmoda om å søkje stillinga.

Universitetet i Bergen nyttar meirinnsyn ved tilsetjing i vitskaplege stillingar.

Opplysningar om søkjaren kan bli gjort offentlege sjølv om søkjaren har oppmoda om ikkje å bli ført på søkjarlista. Dersom oppmodinga ikkje blir teke til følgje, skal søkjaren varslast om dette.

Nærare om tilsettingsprosessen her.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS