OsloMet - storbyuniversitetet er Norges tredje største universitet med nesten 22 000 studenter og over 2500 ansatte. Vi har campus i Oslo sentrum og på Romerike. OsloMet leverer forskning og utdanning med høy relevans for arbeidslivet, velferdsstaten og storbyregionen.
Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) utgjør et sterkt og mangfoldig faglig miljø med tydelig internasjonalt preg. Arbeidet gjøres i en profesjonell organisasjon som er ledende i å ta i bruk ny teknologi og nye løsninger, og er langt fremme på tverrfaglig og eksternt samarbeid. Fakultet for teknologi, kunst og design er i sterk vekst og vi rekrutterer høyt kvalifiserte medarbeidere fra hele verden. Fakultet TKD har om lag 4 000 studenter og 400 ansatte, og holder til i Pilestredet i Oslo sentrum og på Kjeller utenfor Lillestrøm. Fakultetet utfører forskning og tilbyr utdanning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå innen teknologi, kunst og design.
Institutt for bygg- og energiteknikk tilbyr bachelorprogrammer og masterprogrammer i teknologifag, og har tillegg et doktorgradsprogram, samt forsknings- og utviklingsaktiviteter. Instituttet har om lag 60 ansatte og 850 studenter.
Stipendiat i visualisering av undergrunnen: Utvikling av en fysikkinformert, datadrevet, integrert modell for livssyklusstyring av offshore vindfundamenter
Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD) ved OsloMet har ledig en åremålsstilling som stipendiat innen offshore geoteknikk. Stillingen vil være tilknyttet Institutt for bygg- og energiteknikk.
Forskningsområde
I motsetning til olje- og gassektoren, retter offshore vindutvikling seg mot spredte ressurser, noe som krever bygging av mange lignende strukturer og fundamenter med lange sammenkoblinger (f.eks. fortøyninger, kabler) med havbunnen, over store områder. Derfor utgjør kostnadene for fundamenteringssystemer for fornybar energi til havs en betydelig prosentandel av prosjektverdien, langt høyere enn de 1 til 3 % for tradisjonelle petroleumsprosjekter. Det fremmer behovet for en integrert grunnmodell (IGM) for å legge til rette for optimalisering av kostnader og utnyttelse av marine og havbunnsarealer, spesielt når det gjelder offshore fundamenter.
Integrert grunnmodell er en omfattende 3D-representasjon av overflaten og undergrunnen, som gir en grundig forståelse av dynamiske og statiske prosesser innenfor en konsistent geologisk ramme. IGM integrerer 2D- eller 3D-geofysiske data som dekker store områder, hovedsakelig akustiske, for å karakterisere havbunnens morfologi og undergrunnen struktur og stratigrafi. I tillegg inkorporerer den geologiske og geotekniske data for å representere den lokale 'sannheten' om grunnen. IGM fokuserer spesielt på variasjonen av geotekniske parametere og deres usikkerheter, som er avgjørende for å designe pålitelige offshore fundamenter og for å vurdere potensielle geologiske risikoer på stedet.
I denne sammenhengen samarbeider Institutt for bygg og energiteknikk ved Fakultet for teknologi, kunst og design, OsloMet hovedsakelig med Norges Geotekniske Institutt (NGI) om forskningsaktiviteter for videreutvikling av integrert grunnmodell. Hovedmålet med dette prosjektet er å utvikle en fysikkinformert datadrevet integrert grunnmodell og adressere de nevnte utfordringene. Validering vil benytte de omfattende databasene som er samlet over flere tiår med industriell erfaring hos NGI, samt tilstrekkelige offentlige datakilder. Sekundærmålet er å demonstrere den kritiske rollen til IGM i å legge til rette for kostnadseffektiv, pålitelig design av offshore vindfundamenter. I tillegg vil en strategi bli foreslått for å utnytte etablert IGM for å visualisere grunnen og skape digitale tvillinger av offshore vindfundamenter, noe som muliggjør modelloppdatering gjennom fundamentets livssyklus.
Stillingen lyses ut for en periode på tre år med 100% forskning. Det er et mål at kandidaten skal fullføre PhD-programmet/-graden innenfor den besluttede tidsrammen.
Kvalifikasjonskrav og vilkår
Mastergrad/hovedfag i geoteknikk eller relevante disipliner. Graden må inneholde 120 studiepoeng (ECTS).
En faglig profil som passer instituttets behov.
Gode kommunikasjonsferdigheter på engelsk, muntlig og skriftlig.
For ansettelse i stillingen stilles følgende karakterkrav:
Minimum gjennomsnittskarakter B på emner som inngår i mastergraden.
Minimum karakter B på masteroppgave/hovedoppgave.
Minimum gjennomsnittskarakter C på emnene som inngår i bachelorgraden. Dersom du har en integrert mastergradsutdanning regnes karakterene fra de tre første normerte studieårene.
Godkjent opptak til doktorgradsprogrammet i ingeniørvitenskap ved Fakultet for teknologi, kunst og design innen tre måneder etter ansettelse er en forutsetning for stillingen. Dersom du allerede har en doktorgrad i nærliggende fagfelt, vil du ikke kvalifiseres for stillingen.
I vurdering av søkerne vil det bli lagt vekt på instituttets helhetlige behov og søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet.
Evner å jobbe selvstendig og systematisk i et team.
Er praktisk og har en sterk forståelse av ingeniørkonsepter.
Kan raskt tilpasse seg nye miljøer.
Er motivert for å arbeide med innovative og spennende prosjekter.
Personlig egnethet vil bli vektlagt.
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi tilbyr deg
spennende jobbmulighet på Norges tredje største og mest urbane universitet
tilgang til faglig videreutvikling i et kreativt fag- og forskningsmiljø
en arbeidsplass i utvikling
gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
gode velferdsordninger
Søknadsprosess
For å bli vurdert for stillingen, må du laste opp følgende dokumenter innen søknadsfristen:
Søknadsbrev som beskriver din motivasjon og hvordan din faglige profil er relevant for denne stillingen.
Kopier av vitnemål og karakterutskrift for bachelor- og mastergrad (som lister emner og karakterer) og attester. Bemerk at en beskrivelse av karaktersystemet ved universitetet/ landet du tok din grad må legges ved. Dette må være et offisielt dokument med et stempel fra ditt universitet. Utenlandske vitnemål må oversettes til engelsk av universitetet som har utstedt vitnemålet.
Mastergrad må være fullført ved søknadstidspunktet. Dersom du ikke har mottatt vitnemål før søknadsfristen, må du legge ved foreløpig karakterutskrift på engelsk eller et skandinavisk språk fra ditt universitet/vitnemålsportalen innen søknadsfristen, i tillegg til en offisiell bekreftelse fra utdanningsinstitusjon på at alle eksamener til mastergraden, inkludert masteroppgave, er fullført. Offisielt vitnemål og karakterutskrift må ettersendes innen tiltredelsesdato.
Navn og kontaktinformasjon til to referanser (navn, relasjon, e-post og telefonnummer).
Vitenskapelig arbeid som du ønsker skal bli vurdert og kopi av masteroppgave/hovedoppgave.
Søkere fra land der engelsk ikke er førstespråk må legge ved resultatet av en offisiell språktest. Følgende søkere er unntatt fra dette språkkravet:
Søkere fra EU/EØS-land.
Søkere som har fullført minst ett års studier i Australia, Canada, Irland, New Zealand, Storbritannia eller USA.
Søkere som har et “International Baccalaureate (IB)”-vitnemål.
Følgende språkprøver er godkjent dokumentasjon: TOEFL, IELTS, Cambridge Certificate in Advanced English (CAE) eller Cambridge Certificate of Proficiency in English (CPE).
På disse prøvene skal man minst ha oppnådd disse poengsummene:
IELTS: 6.5, der ingen av seksjonene skal ha lavere poengsum enn 5.5 (bare Academic IELTS-prøven er godkjent).
Vi behandler kun søknader sendt via vårt elektroniske rekrutteringssystem og alle dokumenter må lastes opp for at din søknad skal behandles. Dokumentene må være på engelsk eller et skandinavisk språk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Det kan bli foretatt bakgrunnssjekk for å verifisere opplysninger som framgår av CV og tilgjengelige dokumenter. Bakgrunnssjekk gjennomføres ikke uten samtykke fra søker og aktuelle søkere vil motta nærmere informasjon om dette.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment).
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Søkere som er i konflikt med dette regelverket vil ikke anses kvalifisert for stillingen.