Rådgiver / Seniorrådgiver - Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA)
Søknadsfrist: 04.09.2022
Publisert
OsloMet
OsloMet – storbyuniversitetet er landets tredje største universitet, med over 20 000 studenter og mer enn 2000 ansatte. OsloMet leverer kunnskap og yrkesutøvere samfunnet er avhengig av, og er tett på arbeidslivets behov. OsloMet er et urbant og mangfoldig universitet med internasjonalt preg og et attraktivt studie- og arbeidssted med studiesteder midt i Oslo og på Kjeller ved Lillestrøm. Tilstedeværelsen i hovedstadsregionen gir universitetet gode muligheter til å forstå og høste fordelene av byens varierte befolkningssammensetning.
Trives du med å jobbe i grenselandet mellom forskning og administrasjon?
Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) ved OsloMet - storbyuniversitetet består av Arbeidsforskningsinstituttet (AFI), Velferdsforskningsinstituttet NOVA, By- og regionforskningsinstituttet NIBR og Forbruksforskningsinstituttet SIFO.
Forbruksforskningsinstituttet SIFO er landets ledende fagmiljø på forskning og utredning på forbrukernes stilling og rolle i samfunnet. Instituttet driver med oppdragsforskning som skal frembringe og utvikle ny kunnskap på områder av relevans for forbrukerne. Les mer om instituttet her.
Om stillingen
SIFO har nå ledig en fast, nyopprettet administrativ stilling knyttet til vårt arbeid med referansebudsjettet og vårt planlagte arbeid med norsk forbrukerpanel.
Referansebudsjettet er et forskningsbasert verktøy som gir en oversikt over varer og tjenester som er nødvendig for å ha en akseptabel levestandard. Budsjettet brukes i dag av en rekke offentlige og private instanser, som for eksempel NAV, banker og skolevesenet.
SIFO har høye ambisjoner om å utvikle det vi kaller, Norsk forbrukerpanel. Bakgrunnen er ønske om å bedre datagrunnlaget, og styrke kunnskapen i sektoren knyttet til blant annet forbrukernes handlemønstre, preferanser, vaner, holdninger og kunnskaper. Ved å opprette et forbrukerpanel vil det i større grad være mulig å planlegge og sikre gode data om viktige forbrukerspørsmål over tid. Du vil ha en sentral administrativ rolle, også i dette arbeidet, både i planleggings-, implementerings- og driftsfasen.
Stillingen er organisatorisk plassert i forskningsgruppen Forbrukerpolitikk og -økonomi.
erfaring med kvantitative metoder og/eller ulike datastrukturer (surveydata, paneldata, registerdata og lignende)
god muntlig fremstillingsevne på norsk, samt god skriftlig fremstillingsevne på et skandinavisk språk
Det er en fordel at du har
erfaring fra, eller interesse for forskning på velferd, forbruk og økonomisk ulikhet
erfaring med og interesse for bruk og utvikling av digitale verktøy og tjenester
erfaring med digital strategiutvikling, teknologi, personvern (GDPR) og informasjonssikkerhet
god kjennskap til relevante programmer som Access, Power BI, Stata, R eller lignende
Videre ser vi etter deg som
er samfunnsengasjert og liker å jobbe i skjæringspunktet mellom administrasjon og forskning
har gode samarbeidsevner, og som er analytisk, strukturert og nøyaktig
tar selvstendig ansvar for tildelte arbeidsområder og oppgaver
er initiativrik og kreativ
er løsningsorientert og selvstendig, og som liker å arbeide med varierte arbeidsoppgaver
Det er viktig for OsloMet å gjenspeile befolkningen i vår region og vi ønsker alle kvalifiserte søkere velkommen. Vi arbeider aktivt med å utvikle oss videre som en inkluderende arbeidsplass og for å tilrettelegge arbeidsplassen dersom du har behov for det. Har du perioder i livet hvor du ikke har vært i arbeid, utdanning eller opplæring er du også velkommen til å søke hos oss.
Vi kan tilby deg
spennende oppgaver i et inspirerende forskningsmiljø
et godt arbeidsmiljø med svært kompetente og engasjerende medarbeidere
fleksibel arbeidstid og gode velferdsordninger
gode låne- og pensjonsbetingelser i Statens pensjonskasse
Søknad og CV registreres elektronisk i søkerportalen. Vi ber om at du også laster opp alle sider av vitnemål og relevante attester. Dokumentene må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert. Du må fremvise originaler ved et eventuelt intervju. OsloMet gjennomfører kontroll av dokumenter, slik at du som kandidat skal få en reell evaluering og rettferdig konkurranse.
Andre opplysninger
Ønsker du mer informasjon om stillingen kan du kontakte:
Forskningsleder, Silje Skuland, telefon 905 07 106, epost: siljs@oslomet.no
Stillingen lønnes i henhold til Hovedtariffavtalene i staten og OsloMets lønnspolitikk i stillingskode
1434 Rådgiver, lønnstrinn 50 - 66, som tilsvarer kroner 471 300 - 615 000 brutto pr. år eller
1364 Seniorrådgiver, lønnstrinn 60 - 74, som tilsvarer kroner 553 500 - 714 000 brutto pr. år
For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i Statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester.
OsloMet har sluttet seg til prinsippene i DORA-erklæringen og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i denne.
Vil du søke på stillingen må du søke elektronisk ved å benytte knappen, “logg inn og søk stillingen”, nederst i utlysningen.
OsloMet er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen med rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R) og medlem i nettverket EURAXESS som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere. OsloMet har sluttet seg til prinsippene og forpliktet institusjonen til å følge anbefalingene i DORA-erklæringen (sfdora.org) (The San Francisco Declaration on Research Assessment). Besøk OsloMet på LinkedIn.