Veterinær med ph.d.-grad og interesse for medisinsk genetikk hos familiedyr/hund
Søknadsfrist: 17.12.2024
Publisert
NMBU skal bidra til å sikre fremtidens livsgrunnlag gjennom fremragende forskning, utdanning, formidling og innovasjon. Vi har landets mest fornøyde universitetsstudenter, som får forskningsbasert utdanning i et unikt studentmiljø. Våre kandidater får med seg høy kompetanse på tverrfaglig samarbeid og er populære i arbeidsmarkedet.
NMBU har internasjonalt ledende forskningsmiljøer innen flere fag. Sammen med våre partnere i samfunns- og næringslivet bidrar vi til å løse noen av de største samfunnsutfordringene i vår tid. Vi satser på innovasjon, formidling og entreprenørskap fordi vi mener disse utfordringene best løses med felles innsats.
Vi mener at et godt arbeidsmiljø preges av mangfold. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du har vært utenfor arbeidslivet en periode. Vi vil legge arbeidsplassen til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.
Nærmere opplysninger om NMBU finnes på www.nmbu.no.
Om Veterinærhøgskolen
NMBU Veterinærhøgskolen er landets eneste veterinærfaglige utdanningsinstitusjon og gir kompetanse innen veterinærmedisin og veterinær samfunnsmedisin. Fakultetet utdanner veterinærer, dyrepleiere og doktorander i Veterinærvitenskap og forsker på veterinærmedisin og relaterte biomedisinske fagområder. Vi har 500 studenter og er 430 ansatte.
Fakultetet består av instituttene; Institutt for prekliniske fag og patologi, Institutt for parakliniske fag, Produksjonsdyrmedisin og Sports- og familiedyrmedisin. Vi driver også Dyresykehuset, som er nært knyttet til vår forskning og utdanning, og tar i mot pasienter fra hele landet.
Er du opptatt av dyrevelferd og vil arbeide for å bedre helse hos hund?
Vi søker veterinær med ph.d.-grad og interesse for medisinsk genetikk hos familiedyr/hund
Om stillingen
Ved Institutt for prekliniske fag og patologi, Veterinærhøgskolen er det ledig stilling som postdoktor innen genetisk forskning på helse hos familiedyr med varighet 4 år.
Arbeidet består i undervisning og forskning innen fagområdet medisinsk genetikk, som dreier seg om å finne arvelige risikofaktorer med uheldig påvirkning på helse.
Helse på hund er det primære arbeidsområdet, men det vil også være aktuelt med oppgaver innen andre familiedyr som katt og hest. Postdoktoren skal bidra til å øke og profilere Veterinærhøgskolens kompetanse innen arvelig helse og arvelige sykdommer, atferdsavvik hos dyr, samt bidra til aktivitet og forskning innen området.
Arbeidsoppgaver
Gjennomføre egen forskning og kompetanseoppbygging innen helse og sykdomsrelaterte problemstillinger på hund, med fokus på arvelige sykdommer, god dyrevelferd og komparativ medisin
Undervise veterinærstudenter og dyrepleiere i medisinsk genetikk og ha andre undervisningsoppgaver knyttet til faggruppen
Delta i videreutdannelse av veterinærer og dyrepleier
Arbeide videre med utvikling av fagområdet i ny studieplan med god integrering av undervisning mellom eget fagområde og prekliniske og kliniske fag
Skrive søknader av høy kvalitet for å oppnå ekstern finansiering
Formell kompetanseoppbygging innen pedagogikk
Kompetanseoppbygging innen bioinformatikk
Publisere vitenskapelige artikler
Være aktiv mot klinikker ved NMBU, veterinære kolleger i felt og raseklubber for å fange opp arvelige problemstillinger som påvirker helse negativt og samle materiale til undervisning og forskning
Veilede ph.d.-kandidater og forskerlinjestudenter
Utføre administrative oppgaver på ulike nivåer
Formidling av fagstoff og forskningsresultater til ulike interessenter inkludert offentlighet
Tilsetting i postdoktorstilling har som hovedmål å kvalifisere for arbeid i vitenskapelige førstestillinger. Det kreves oppnådd doktorgrad for tilsetting. Postdoktorstillingen er en åremålsstilling.
Det er utarbeidet betenkning/stillingsbeskrivelse for stillingen som kan sendes etter forespørsel.
Kompetanse
Faglige kvalifikasjonskrav
Følgende kvalifikasjoner kreves:
autorisasjon som veterinær i Norge eller EU (Schengen)
doktorgrad innen veterinærmedisin/medisin i relevant fagområde
kunnskap om relevante molekylærgenetiske metoder
erfaring med relevante bioinformatiske analyser knyttet til genetiske analyser/mutasjonsdeteksjon
kunnskap om hund/helsearbeid hos hund
gode språkkunnskaper og formuleringsevne i norsk eller annet skandinavisk språk, samt engelsk, både muntlig og skriftlig
Følgende erfaringer og kunnskaper vektlegges:
god kunnskap om sykdomsutfordringer hos hund/familiedyr
publikasjoner innen medisinsk genetikk hos hund ut over ph.d.-graden
erfaring med veiledning av studenter på universitetsnivå
erfaring med vitenskapelige og populærvitenskapelige foredrag
erfaring med å skrive prosjektsøknader
Personlige egenskaper
Du må ha
høy motivasjon for undervisning og egen forskningsaktivitet
høy motivasjon for genetisk forskning på hund med fokus på god helse og dyrevelferd
stor arbeidskapasitet
evne til å analysere problemstillinger innen forskning
gode kommunikasjons- og formidlingsevner og evne til å utvikle synergier mellom forskere og forskergrupper
evne til å arbeide godt både selvstendig og i team
Lønns- og tilsettingsvilkår og nærmere opplysninger
Stillingen innplasseres i stillingskode 1352 Postdoktor, lønn fastsettes mellom NOK 604.900,- og 692.400 avhengig av kvalifikasjoner.
Søknad sendes elektronisk via linken ”Søk stillingen” øverst på denne siden. Legg ved vitnemål og eventuelle attester.
Søknadsfrist: 17.12.2024
Søker vedlegger inntil 10 arbeider som etter søkerens vurdering er sentrale i produksjonen. Dersom det i fellesarbeid er vanskelig å identifisere søkerens innsats, må det legges ved en kort redegjørelse om søkerens del av arbeidet.
Din CV må legges inn i JobbNorges CV-skjema og ikke bare legges med som vedlegg. Dette for å kunne innfri forskrift til forvaltningsloven §15.
Søkere som innkalles til intervju må kunne fremlegge bekreftede kopier av vitnemål og attester.