LEDIG STILLING VED FORSVARETS FORSKNINGSINSTITUTT FFI

Forsker innen biologiske trusler

Søknadsfrist: 07.01.2025

Vil du være med å utvikle Norges forsvar mot biologiske trusselstoffer?

Vi ønsker å styrke våre aktiviteter innen forsvar mot biologiske trusselstoffer og søker derfor etter en engasjert og motivert ny medarbeider som aktivt vil være med å videreutvikle FFIs tverrfaglige virksomhet i skjæringspunktet mellom biologiske og kjemiske trusler, mellom framvoksende og banebrytende teknologier og mellom sikkerhetspolitikk og internasjonalt konvensjons-, nedrustnings- og ikke-spredningsarbeid.

FFI skal bidra til å styrke Forsvarets operative evne, alliert samarbeid og totalforsvarsevnen i hele krisespekteret. FFIs beredskapslaboratorium er det eneste i Norge som har evne til å håndtere og analysere prøver med ukjent innhold av ekstremt giftige kjemikalier, biologiske trusselstoffer, radioaktivt materiale og eksplosiver. FFI forsker for å utvikle kunnskap om trender og teknisk-vitenskapelig utvikling av betydning for Forsvarets operative evne og politikkutforming.

Arbeidsoppgaver

Hos oss vil du blant annet strukturere og analysere teknisk-vitenskapelig kunnskap om biologiske trusler og håndtere komplekse tverrfaglige problemstillinger. En meget sentral del av arbeidsoppgavene vil innebære å tilpasse og omsette tverrfaglig teknisk-faglig kunnskap og kompetanse til anvendelser i en sikkerhetspolitisk ramme og i tilknytning til internasjonale konvensjoner, spesielt knyttet til biologi- og toksinvåpenkonvensjonen (BWC). Det er derfor avgjørende at du har god evne til å se muligheter og skape sammenheng mellom teknologi, vitenskap, politikk og det internasjonale sikkerhetspolitiske landskapet.

Du vil ha et spesielt ansvar for dialog med både nasjonale og internasjonale aktører innenfor feltet. Du må derfor ha meget gode kommunikasjonsevner, både skriftlig og muntlig, på engelsk og norsk. Du må påberegne reiseaktivitet i forbindelse med deltagelse på internasjonale arenaer og trives med å holde muntlige presentasjoner, utarbeide vitenskapelige publikasjoner, populærvitenskapelige publikasjoner og policynotater. 

Kvalifikasjoner

Du må ha relevant utdanning på master- eller doktorgradsnivå med gode resultater, fortrinnsvis innen mikro- eller molekylærbiologi, virologi, bioteknologi, biokjemi eller humantoksikologi.

Du må også ha kunnskap, kompetanse eller erfaring innen minst ett av følgende områder:

  • forskning og utvikling (FoU)
  • sikkerhetspolitikk
  • konvensjons-, nedrustnings- eller ikke-spredningsarbeid

Videre må du ha

  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og kunne dokumentere gode resultater
  • god skriftlig og muntlig formuleringsevne, både på norsk og engelsk (arbeidsspråket vårt er norsk)

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som er en inspirerende medarbeider med god evne til strategisk tenking, evne til å se helhet, skape sammenheng og koordinere og utvikle muligheter på tvers av fagdisipliner og forskningsmiljøer. Vi legger vekt på faglig forståelse og engasjement og på at du evner å møte nye utfordringer med en positiv og kreativ innstilling. Du må ha god evne til å raskt sette deg inn i nye komplekse problemstillinger og jobbe selvstendig og systematisk, men også i team. Gode samarbeidsevner og personlig egnethet vektlegges.

Stillingen krever at du kan sikkerhetsklareres og autoriseres for Hemmelig / NATO Secret. Du kan lese mer om sikkerhetsklarering på ffi.no. 

Vi tilbyr

Ved FFI får du spennende arbeidsoppgaver i et tverrfaglig og utviklingsorientert miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, tilskuddsordning for trening på treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse, som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.

FFI skal arbeide for et bredt mangfold som representerer befolkningen gjennom målrettet rekruttering og tilrettelegging for at medarbeidere trives og blir værende. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller nedsatt funksjonsevne.

Lønnen på FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans og nivå på utdanning og erfaring. Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte Marius Dybwad på tlf. 63 80 78 39 eller e-post marius.dybwad@ffi.no.

Send elektronisk søknad vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra arbeidserfaring, innen 7. januar 2025.

Søk på stillingen

Spørsmål om stillingen

  • Marius Dybwad (forskningsleder), +47 63 80 78 39, marius.dybwad@ffi.no
Powered by Labrador CMS