Vil du være med å lede Norges største universitet inn i framtida?
Viserektor i Gjøvik
Søknadsfrist: 06.01.2025
Publisert
NTNU – kunnskap for en bedre verden
Ved NTNU, Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet, skapes kunnskap for en bedre verden og løsninger som kan forandre hverdagen.
NTNUs visjon er å skape kunnskap for en bedre verden.
Som Norges største universitet med til sammen 43 000 studenter og 9 000 ansatte fra mer enn 90 land, jobber vi for å finne løsninger på framtidas utfordringer. Med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og en stor faglig bredde skal vi bidra til en bærekraftig samfunnsutvikling og skape forståelse for sammenhengene mellom teknologi, samfunn og miljø.
Dette er NTNU
NTNU er et breddeuniversitet med en teknisk-naturvitenskapelig hovedprofil og et tyngdepunkt innen profesjonsutdanning. Universitetet er lokalisert i tre byer med hovedsete i Trondheim.
På NTNU jobber 9 000 ansatte og 43 000 studenter med å skape kunnskap for en bedre verden.
Om stillingen
NTNU skal ansette ny viserektor i Gjøvik. Vi leter etter deg som er en samlende og fremtidsrettet leder, med stor faglig tyngde og gode lederegenskaper. Du blir en del av rektors ledergruppe, og får en sentral rolle i arbeidet med å realisere vår visjon om «kunnskap for en bedre verden».
Som viserektor vil du ha en strategisk lederrolle med ansvar for å realisere universitetets ambisjoner på vegne av rektor. Du vil være et faglig kontaktpunkt for regionen, og representere NTNU utad. I tillegg forventer vi at du bidrar til å utnytte det tverrfaglige potensialet som finnes i samarbeidet mellom fagmiljøene i Gjøvik og resten av NTNU, samt ivaretar koordinering på tvers av campusene og i organisasjonen.
Som viserektor er du rektor sin stedlige representant, og vil ha ansvar for å bevare og utvikle NTNU i Gjøvik sitt særpreg og egenart som studieby, forsknings- og innovasjonsmiljø. Dine hovedoppgaver vil være å synliggjøre og posisjonere NTNU overfor regionalt nærings- og arbeidsliv, og bidra til at NTNU oppfyller sitt samfunnsoppdrag innen forskning, utdanning, innovasjon og formidling. Du vil samarbeide med dyktige og engasjerte kunnskapsmedarbeidere både i og utenfor NTNU, og vil ha et administrativt støtteapparat i ryggen.
NTNU er en utviklingsorientert organisasjon, og vi jobber for at alle våre ansatte skal oppleve arbeidsmiljøet som trygt og inkluderende. Vi er derfor på jakt etter deg som viser interesse for både mennesker og fag, og som kan bistå rektor i oppfølging av NTNUs samfunnsoppdrag og vedtatte strategier. Les gjerne mer om våre forventninger til god ledelse ved NTNU her.
Profilere, synliggjøre og posisjonere NTNU overfor regionalt arbeids- og næringsliv og andre interessenter
Være pådriver for NTNUs strategiske utvikling i regionen og å gjennomføre stedlige strategier, herunder videreutvikle egenarten og særpreget ved NTNU i Gjøvik.
Være kontaktpunkt til NTNU og representere rektor og NTNUs ledelse i regionen
Være kontaktpunkt på vegne av NTNUs ledelse for studentene på campus, og ivareta intern koordinering og samordning i forhold til oppfølgingen av studentenes læringsmiljø, studentdemokrati, studentvelferd og studentfrivillighet
Ha stedlig koordinerende ansvar for sikkerhet, beredskap og HMS/arbeidsmiljø, herunder være stedlig arbeidsgiverrepresentant i SAMU
Fange opp og bidra til utviklingen av tverrfaglig samarbeid
Initiere og samordne NTNUs formidlingsaktiviteter i regionen
Bidra til å videreutvikle Gjøvik som attraktiv studieby og campus
Ivareta ansvaret for medvirkning og samarbeid med arbeidstakerorganisasjonene, herunder lede lokale samarbeidsorgan slik det framgår av NTNUs tilpasningsavtale.
Sørge for samordning og koordinering av stedlig campusdrift og administrative støttefunksjoner
Administrativt ansvar, herunder personalansvar, for medarbeidere og enheter i henhold til organisasjonskartet kan legges til stillingen
Kvalifikasjonskrav
Vitenskapelig kompetanse på førstestillingsnivå innenfor ett av NTNUs fagområder. Ph.d kombinert med relevant ledererfaring fra næringsliv eller offentlig sektor kan kompensere for kravet om førstestillingsnivå.
God regional forståelse og særskilt kompetanse på det regionale perspektivet ut fra et faglig ståsted
Ledererfaring fra kunnskapsorganisasjoner
God organisasjonsforståelse
Erfaring med å utvikle og gjennomføre strategier
Har et bredt nettverk regionalt og nasjonalt
Solid forståelse for universitets samfunnsoppdrag regionalt, nasjonalt og internasjonalt
Meget gode språklige ferdigheter muntlig og skriftlig på skandinavisk og engelsk
Ønskede kvalifikasjoner
Kunnskap om og erfaring fra universitets- og høyskolesektoren
Erfaring med medvirkningsorganer
Kunnskap om og erfaring med arbeid innen likestilling og mangfold
God innsikt i forsknings- og utdanningspolitikk
Erfaring med samfunnskontakt
Personlige egenskaper
Motiverende og inkluderende lederstil preget av samarbeid, medvirkning og dialog
Evne til å planlegge og gjennomføre strategier og nå langsiktige mål på en effektiv måte
Evne til å kommunisere effektivt med studenter, ansatte og eksterne samarbeidspartnere, samt være en synlig aktør i den offentlige debatten
Kunne skape gode relasjoner og bygge nettverk
Beslutningsdyktig og tydelig, god på prioritering og delegering
Kunne håndtere flere komplekse problemstillinger samtidig
Utviklingsorientert leder med god gjennomføringskraft
Ved vurdering av den best kvalifiserte, skal det i tillegg til formell kompetanse, erfaring og personlig egnethet, legges vekt på søkernes motivasjon og ambisjoner for stillingen.
Vi tilbyr
En lederstilling i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
Spennende og utviklende lederoppgaver i et sterkt og internasjonalt fagmiljø
Mulighet til å sette preg på fremtidens utdanning og forskning, og bidra til en kunnskapsbasert samfunnsdebatt
Viserektoren ansettes på åremål, med varighet fra 01.08.2025 til og med 31.07.2029. Stillingen lønnes etter avtale innenfor rammen for stilling som dekan (kode 1474). Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Etter ansettelsen må du påregne at det kan skje endringer i arbeidsområdet.
Om søknaden
Vi gjør oppmerksom på at søknaden kun blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristens utløp. Sørg derfor for at søknaden din tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Søknaden må inneholde:
CV, attester og vitnemål
Dokumentasjon på vitenskapelig kompetanse
På forespørsel må du kunne fremskaffe relevante referanser samt eventuelle attester og vitnemål.
Generell informasjon
Inkludering og mangfold er en styrke. Vi ønsker at våre ansatte skal speile befolkningen, og søker til enhver tid de beste hodene. Dette gir NTNU økt produktivitet, innovasjon, bedre beslutningsprosesser, økt medarbeidertilfredshet og det konkurransefortrinnet vi trenger for å gjennomføre vårt samfunnsoppdrag innen forskning og utdanning. NTNU legger vekt på tilrettelegging og oppfordrer deg som kvalifisert kandidat til å søke uavhengig av kjønn, funksjonsevne, hull i CV eller kulturell bakgrunn.
Som ansatt ved NTNU må du til enhver tid rette deg etter endringer som utviklingen i faget medfører, og de organisatoriske endringer som vedtas.
Offentlig søkerliste med navn, alder, stillingstittel og bostedskommune utarbeides etter søknadsfristens utløp. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste må dette begrunnes. Vurdering vil bli gjort i henhold til gjeldende lovverk. Du vil bli varslet om reservasjon ikke tas til følge.
Hvis du har spørsmål om stillingene kan du ta kontakt med:
Rektor Tor Grande, epost: rektor@ntnu.no, tlf: +47 976 16 918
Ta evt. kontakt med vår samarbeidspartner Search House v/Jan Gunnar Storli, epost: storli@searchhouse.no, tlf: +47 924 12 800.
Synes du dette ser interessant ut, og i samsvar med dine kvalifikasjoner, sender du oss din søknad elektronisk via jobbnorge.no med CV, vitnemål og attester vedlagt. Ved forespørsel må du kunne fremskaffe bekreftede kopier av din dokumentasjon.