LEDIG STILLING VED niva

Prosjektkoordinator - Seksjon for Forskningsinfrastruktur

Søknadsfrist: 15.05.2024

Norsk institutt for vannforskning

Norsk institutt for vannforskning (NIVA) er ledende innenfor vann- og miljøområdet i Norge. Vi er eksperter på økosystemer i både ferskvann og i marint miljø, fra fjell, via innsjøer og vassdrag, til fjord, kyst og hav. Vi utvikler vitenskapsbasert kunnskap og løsninger på utfordringer knyttet til samspillet mellom vann og klima, miljø, natur, mennesker, ressurser og samfunn.

NIVA anerkjenner verdien av mangfold, da ulike perspektiver fremmer kreativitet, innsikt og bedre beslutningsprosesser. Vårt arbeidsmiljø er preget av respekt og likeverd, og vi behandler alle medarbeidere med samme verdighet.

Vær med å styrke droneoperasjoner og miljøkartlegging hos NIVA

Seksjon for Forskningsinfrastruktur i NIVA ivaretar vår instrumentpark, bidrar med kompetanse og leverer instrumenteringsløsninger tilpasset de ulike oppdragene vi har. Seksjonen leverer også instrumenteringsløsninger til miljøovervåkingsoppdrag eksternt, og leverer tjenester både for ferskvann, sjø og offshore. Seksjonen er også sentral i den NIVA-ledete nasjonale infrastrukturen SeaBee sine droneoperasjoner og andre feltaktiviteter.

SeaBee-prosjektet er en norsk infrastruktur for dronebasert forskning, kartlegging og overvåking av ulike arter og naturtyper. SeaBee samler eksperter fra en rekke felt for å etablere dronebasert infrastruktur for vitenskapelig forskning. Målet er å skape et helhetlig nasjonalt nettverk, som muliggjør deling og bruk av data samlet inn med droner for bedre å forstå Norges naturmiljø. SeaBee bruker disse nyopprettede dronedataene til å trene en maskinlæringsalgoritme, og hjelper til med å automatisere dataanalyseprosessen slik at forskere kan gjøre arbeidet sitt raskere, bedre og mer effektivt.

Vi søker en initiativrik og salgsorientert SeaBee prosjektkoordinator med erfaring innen prosjektledelse og med gjennomslagskraft, for å styrke vår kapasitet innen droneoperasjoner for miljø- og kartleggingsoppgaver i NIVA. Gjennom ditt arbeid i SeaBee vil du kunne spille en avgjørende rolle for å opprettholde og videreutvikle NIVA og SeaBee sin opparbeidede kompetanse innen miljøkartlegging med bruk av ulike droneteknologier, samt sikre kapasitet til å ivareta mulighetene i dette markedet.

Arbeidsoppgaver

Som prosjektkoordinator for SeaBee vil du:

  • Være kontaktperson for SeaBee-butikken med ansvar for håndtering og prosjektstyring av innkommende oppgaver.
  • Organisere, følge opp og ta ansvar for NIVA/SeaBees droneoperasjoner, operatørtillatelser og piloter.
  • Bistå til innsalg av SeaBee-infrastrukturen både internt og eksternt, typisk gjennom ulike markedsføringsinitiativer og søknads/tilbudsprosesser.
  • Koordinere og bidra til gjennomføring av pågående og fremtidige SeaBee-aktiviteter på tvers av institusjoner.
  • Utføre produktutvikling gjennom dialog med oppdragsgiver om behov og utvikling av SeaBees applikasjoner og leveranser.

Andre arbeidsoppgaver kan også bli aktuelt, avhengig av din kompetanse og interesser.

Stillingen vil innebære noe feltarbeid og reiser i Norge og utlandet.

Kvalifikasjoner

For å lykkes i denne stillingen har vi definert følgende kvalifikasjoner:

Må ha:

  • MSc eller tilsvarende innen naturvitenskap, tekniske eller tilsvarende fag.
  • Kompetanse/erfaring innen prosjektledelse og økonomistyring
  • God skriftlig og muntlig formuleringsevne på norsk/skandinavisk og engelsk.
  • Førerkort klasse B

Fordel å ha:

  • Forståelse for nasjonalt og internasjonalt samarbeid.
  • Kompetanser med håndtering og flyving av droner, samt gjennomføring av droneoppdrag i praksis.
  • Kompetanse/erfaring fra gjennomføring/ tilrettelegging av droneoperasjoner inkludert forståelse for EASA-regelverk og tillatelser.
  • Erfaring med test og vedlikehold av teknisk utstyr, som flyvende og undervannsdroner, optiske og/eller akustiske sensorer, GPS/GNSS systemer, mv.
  • Interesse for organisering av informasjon, herunder forståelse for datahåndtering og deling.
  • Evner innen optimalisering av prosjektstyring og interesse for god prosessflyt.

Vi oppfordrer deg til å søke selv om du ikke oppfyller alle kvalifikasjonene.

Hvem er du? 

Som en del av vårt team, blir du motivert av NIVAs viktige samfunnsoppdrag og har evnen til å identifisere nye muligheter og behov fra et bredt samfunnsperspektiv. Din fleksibilitet, nysgjerrighet og åpenhet for nye ideer og utfordringer blir verdsatt hos oss. Vi oppmuntrer til initiativ og ansvarsfølelse i ditt arbeid.

Samarbeid er en viktig del av hverdagen i NIVA og vi mener at dine gode samarbeids- og kommunikasjonsevner vil være en fordel. Hos oss er din personlige egnethet like viktig som dine faglige kvalifikasjoner, og vi ønsker at du deler vår lidenskap for å jobbe sammen mot et felles mål - å skape en mer bærekraftig verden.

Hva kan du forvente i NIVA?

NIVA har troen på å investere i våre medarbeidere, og du vil få tillit og utfordrende oppgaver, noe vi vet er motiverende. Det er mange utviklingsmuligheter gjennom tverrfaglig samarbeid og nettverksbygging. Vi bør også kanskje nevne at vi tilbyr en rekke faggrupper og aktivitetsgrupper, så her finner alle sin plass.

Vi jobber systematisk med å opprettholde og utvikle det gode arbeidsmiljøet som er preget av mangfold, samarbeid og omsorg for hverandre. I NIVA er vi over 300 ansatte fra over 40 ulike nasjonaliteter som jobber sammen for å finne løsninger for en bærekraftig fremtid.

Som medarbeider i NIVA kan du dra nytte av:

  • Fleksibel arbeidstid.
  • NIVA har markedets beste pensjonsordning, der det årlige innskuddet til alderspensjon utgjør 7 % av lønn inntil 7,1 G (Folketrygdens grunnbeløp) og 25,1 prosent av lønn mellom 7,1 og 12 G. Dette er maksimalt tillatte innsats jf. lov om innskuddspensjon. Ansattes egenandel er 1,5 % av pensjonsgrunnlaget. 
  • Gode forsikringsordninger, inkludert helseforsikring.
  • Tilgang til treningsrom og rabatterte medlemskap.
  • Muligheten til å nyte vår firmahytte i Hemsedal, som har plass til opptil 10 sengeplasser.

Informasjon om søknaden og prosessenHos oss trenger du ikke skrive et langt søknadsbrev. Det er viktigere at du skriver hva du har gjort tidligere, erfaringer og hva som motiverer deg for denne stillingen. Skriv gjerne om et spennende prosjekt du ønsker å løfte frem.Vi benytter Semac bakgrunnssjekk i våre rekrutteringsprosesser. Dette innebærer blant annet en dokument- og kildekontroll for å bekrefte at dokumentasjonen du har sendt inn er gyldig.

Aktuelle kandidater kontaktes løpende.

Webcruiter-ID: 4801955648

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Anders Gjørwad Hagen (Forskningsleder), +47 959 28 778, Anders.hagen@niva.no
  • Kasper Hancke (Seniorforsker), +47 982 27 783, kasper.hancke@niva.no
  • Julie Fjellstad (Rekrutteringsansvarlig), +47 930 06 641, julie.fjellstad@niva.no
Powered by Labrador CMS