LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I SØRØST-NORGE

Stipendiat i organisering av tjenester til eldre personer

Søknadsfrist: 09.05.2021

Universitetet i Sørøst-Norge

Universitetet i Sørøst-Norge, USN, er blant landets største høyere utdanningsinstitusjoner med rundt 18 000 studenter og 1 900 ansatte fordelt på åtte ulike campuser.

Vi tilbyr profesjonsorienterte og arbeidslivsrettede utdanninger, forsking og kunnskapsformidling med høy internasjonal kvalitet. Målet vårt som universitet er å skape verdier både for den enkelte student og for næringslivet, offentlig sektor og samfunnslivet ellers. Dette gjør vi med våre aller beste virkemidler: utdanning og forsking.

USN er et samfunnsengasjert og arbeidslivsintegrert universitet og fokuserer på praksisnær, profesjonsorientert og anvendt forskning og utdanning. Studentene skal møte innovative undervisningsformer og utfordrende studier tett koblet til samfunnets krav og behov. De skal lære å mestre et samfunn og arbeidsliv i endring. Universitetet skal møte de store samfunnsutfordringene med kunnskap og kompetanse som bidrar til praktiske løsninger, strukturelle endringer og nye tenkemåter. En tydelig dedikasjon til FNs bærekraftmål skal prege faglige aktiviteter. Universitetet arbeider for å realisere denne hovedprofilen i tett samarbeid med samfunnslivet og arbeidslivet.


Mer informasjon om virksomheten finner du på www.usn.no


Senter for omsorgsforskning, sør, er ett av i alt fem regionale sentre opprettet av Helse- og omsorgsdepartementet i 2008. Vårt overordnede mandat er å samle, produsere og formidle kunnskap om omsorg og omsorgsarbeid i Region Sør.

Senteret er etablert som et samarbeid mellom Universitetet i Agder og Universitetet i Sørøst-Norge, og vi har nær kontakt med utviklingssentrene for sykehjem og hjemmetjenester i regionen (USHT). Forskerne ved senteret driver praksisnær omsorgsforskning på temaer knyttet til kommunehelsetjenesten og samhandling mellom tjenester.

Stipendiat i organisering av tjenester til eldre personer med psykiske lidelser og/eller rusproblem

Om stillingen

Ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap, Senter for omsorgsforskning sør (SOF, sør), er det fra 01.09.2021 ledig 100% stilling som stipendiat innen organisering av tjenester til eldre personer med psykiske lidelser og/eller rusproblem.

Stipendiaten tilsettes for en periode på tre år med ren forskerutdanning uten undervisningsplikt. Dette er en utdanningsstilling som i hovedsak skal gi lovende forskere en mulighet til faglig utvikling gjennom å fullføre et doktorgradsløp. Ansettelsesforholdet er knyttet til Institutt for sykepleie og helsevitenskap, og nærmeste overordnede er instituttnestleder. Hovedarbeidssted er campus Porsgrunn.

Om doktorgradsprosjektet

Stipendiatstillingen vil være tilknyttet to av de NFR-finansierte prosjektene ved Senter for omsorgsforskning, sør. Det ene prosjektet tar for seg hvordan den strukturelle organiseringen av kommunale tjenester påvirker pasientforløp for eldre mennesker med psykiske lidelser (utenom demens) og/eller rusproblemer. Prosjektet har fire separate delprosjekt/arbeidspakker hvorav tre tar for seg sentrale omsorgsytere (fastlegetjenesten, kommunale tjenester og pårørende). Den fjerde retter spesiell oppmerksomhet mot en hittil lite utforsket gruppe, eldre immigranter, og deres strukturelle utfordringer. Tre delprosjekt utføres av stipendiater ved USN Campus Porsgrunn og det fjerde delprosjektet utføres av en postdoc ved vårt sørligste SOF-universitet, Universitet i Agder.

Dette prosjektet komplementerer det andre, som er et samarbeidsprosjekt mellom landets fem regionale Senter for omsorgsforskning (nord, øst, vest, midt og sør). Det overordnede formålet er å utvikle feltet for tjenesteforskning i Norge og internasjonalt. Politikk-begrepet står sentralt i dette prosjektet, og det bygger på en forståelse av at politikk handler om å oversette politiske verdier til samfunnsmessig endring. Implisitt ligger ideer om behov for endring som kan oppnås gjennom (diskuterbare) handlingsalternativ, men problemet – hva «krisen» består i – tas ofte for gitt. Gjennom ulike tilnærminger utforsker prosjektdeltakerne politiske endringsprosesser relatert til helse-, velferd- og omsorgstjenester. Delprosjektet som utføres ved SOF sør dreier seg om å utforske edringer i pårørenderollen og i forholdet mellom formelle og uformelle pleie- og omsorgsinstanser relatert til personer med psykiske lidelser og komplekse og langvarige tjenestebehov.

Stipendiatstilling er tenkt å utnytte synergiene mellom disse to prosjektene og å utforske et felt som vi ser det foreligger svært lite kunnskap om, nemlig bruken av individuell plan (IP) for eldre personer med psykiske lidelser og/eller rusproblem.

Alle med behov for langvarige og koordinerte helse- og omsorgstjenester har rett på en IP. Planen, eller IPen, skal utformes i samarbeid mellom tjenesteytere, bruker og eventuelt pårørende for å sørge for et helhetlig, koordinert og individuelt tilpasset tjenestetilbud over tid. Med andre ord kan vi si at IP er et policyinitiativ eller et tjenesteverktøy som skal fange opp og adressere individuelle behov gjennom planlagt samarbeid mellom bl.a. fastleger, kommunale tjenester og pårørende. Til tross for at IP har vært en lovpålagt rettighet siden 2001 viser forskning at andelen pasienter med en IP er lav. Det foreligger imidlertid lite kunnskap om hvorfor IP i liten grad tas i bruk; hvordan IP er eller bør være forankret i tjenesteapparatet; hvordan verktøyet, når det benyttes, brukes av tjenesteytere så vel som tjenestemottakere; og ikke minst, hvordan IP innvirker på behandlingsforløp og helsetilstand. Stipendiatstillingen skal bidra til å skaffe kunnskap omkring disse forholdene.

En tverrfaglig tilnærming til tematikken er ønskelig, og det forventes at kandidaten tar i bruk og bidrar i utviklingen av ulike former for kvalitative forskningsmetoder som kan være nyttige for å analysere konkrete IPer og relasjonen mellom ulike aktører. Relevante metoder er bl.a. praksisorientert dokumentanalyse, praksiografi og etnografi. Hovedveileder vil være Linda Madsen.

De to NFR-prosjektene ledes henholdsvis av Jorun Rugkåsa (SOF, sør) og Anette Fagertung (SOF, vest). De pågår i perioden 2019-2023, men føyer seg inn Senterets øvrige aktiviteter, og stipendiaten er dermed sikret et relevant forskningsfellesskap også utover den perioden.

Det er utarbeidet prosjektbeskrivelser som kan fås fra kontaktperson.

Oppgaver

  • Planlegge og gjennomføre eget forskningsprosjekt i samarbeid med veileder(e) og øvrige prosjektdeltakere.
  • Samle inn data (relevante metoder for datainnsamling kan være etnografi, intervjuer, fokusintervjuer, dokumentanalyser og spørreskjemaer).
  • Analysere og tolke data samt skrive monografi eller publisere de vitenskapelige artiklene som inngår i avhandlingen.
  • Delta i forskergruppens og senterets faglige aktiviteter.
  • Deltagelse og presentasjon av resultater ved nasjonale og internasjonale vitenskapelige konferanser, samt i samarbeid med brukerrepresentanter å bidra til spredning av resultatene i relevante brukermiljø

Kvalifikasjoner

Søkere til stipendiatstillingene må ha relevant mastergrad (120 studiepoeng) eller tilsvarende høyere utdanning innen samfunnsfag, vitenskap og teknologistudier (STS), helsefag eller andre relevante fagområder. Graden må være oppnådd innen søknadsfristen er ute.

Det forutsettes at den som får stillingen oppfyller kriteriene og søker opptak ved et av universitetets doktorgradsprogram innen tre måneder fra ansettelsen. For opptak til doktorgradsprogrammene ved USN stilles det normalt krav om vektet gjennomsnittskarakter B eller bedre på mastergraden.

Den som tilsettes må ha evne til selvstendig og fokusert arbeid, og samtidig være motivert for å dele kunnskaper, og ha evne til å jobbe som en del av et aktivt forskerteam. I tillegg til formell kompetanse vil søkerens motivasjon for forskning og potensiale for å fullføre en doktorgradsutdanning vektlegges. Personlig egnethet for stillingen vil bli vektlagt.

Det er en fordel om kandidatene har erfaring med kvalitative forskningsmetodener deriblant dokumentanalyser.

God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk er en forutsetning.

Ved vurdering vil det bli lagt vekt på søkerens potensiale for forskning innenfor fagfeltet, og vedkommendes personlige forutsetninger for å gjennomføre forskerutdanningen på normert tid.

Andre egenskaper og kvalifikasjoner som vektlegges

  • Evne til kritisk og selvstendig tenkning.
  • Gode samarbeidsevner på tvers av institusjoner og profesjoner.
  • Energi, pågangsmot og evne til selvstendig arbeid.
  • Kunne gjennomføre relevant datainnsamling på norsk.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.
  • Erfaring fra/kunnskap om relevant forskningsmetodikk og tematikk.
  • Effektiv, fleksibel og løsningsorientert.
  • Trives med å jobbe i et tverrfaglig forskerteam.

Vi tilbyr

  • Deltakelse i et dynamisk og inkluderende fagmiljø med gode muligheter for kompetanse- og karriereutvikling
  • Godt sosialt miljø
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
  • Ansattgoder og fordeler

Lønn og vilkår

Stipendiat (stillingskode 1017): NOK 482 200 per år. Videre opprykk skjer etter tjenesteansiennitet i stillingen. I særskilte tilfeller kan det blir aktuelt å tilsette i stillingskode 1378.

Fra lønna går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

Ansettelsen skjer på de vilkår som til enhver tid gjelder for ansatte i staten.

Andre opplysninger

Ansettelsesorgan er tilsettingsutvalget for stipendiater ved Universitetet i Sørøst-Norge. Et sakkyndig utvalg vil vurdere søknadene. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, forskrifter og avtaler som til enhver tid gjelder for stillingen.

Universitetet i Sørøst-Norge har et personalpolitisk mål å oppnå en balansert kjønnssammensetning og å rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Instituttet og senteret har få menn tilsatt i vitenskapelige stillinger, og menn oppfordres derfor spesielt til å søke.

USN bidrar i Inkluderingsdugnaden, og vi ønsker at våre medarbeidere i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor også kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Universitetet vil legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

I henhold til offentlighetslovens § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Kontaktinformasjon

For spørsmål om stillingen:

  • Førsteamanuensis i samfunnsvitenskap Linda Madsen, tlf: 916 02 414, e-post: linda.madsen@usn.no

For spørsmål om søknadsprosessen:

  • Seniorkonsulent Cathrine Haugen Fagerli, tlf: 35 57 50 15, cathrine.h.fagerli@usn.no

Slik søker du

Universitetet i Sørøst-Norge benytter elektronisk søknadsbehandling. Søkere til stillingen må registrere sin søknad og CV med vedlegg elektronisk via rekrutteringsportalen Jobbnorge ved å klikke på lenken til høyre ”Søk stillingen”.

Følgende dokumenter skal legges ved den elektroniske søknaden:

  • attesterte vitnemål av bachelor- og mastergrad (120 stp.)
  • andre relevante attester eller vitnemål (spesifiser dersom mulig)
  • masteroppgave eller tilsvarende
  • søknadsbrev som viser motivasjonen for å søke og hvordan søkerens erfaring vil passe prosjektet og Senteret for Omsorgsforskning (max. 3 sider)
  • eventuelle vitenskapelige publikasjoner og liste over disse
  • kontaktinformasjon til tre referanser

Vi gjør oppmerksom på at alle dokumenter må være på et skandinavisk språk eller på engelsk. Oversettelsene må være sertifiserte.

Søknaden blir vurdert etter vedlagt dokumentasjon, og det er søkers eget ansvar å sørge for at all etterspurt dokumentasjon har blitt lastet opp til søknaden i Jobbnorge innen søknadsfristens utløp.

Tentativ intervjuperiode vil være uke 21/22. Såfremt smittesituajonen tillater det vil intervjuene foregå ved USN campus Porsgrunn.

Universitetet i Sørøst-Norge er Charter & Code sertifisert av EU-kommisjonen, og har rettigheter til å bruke logoen HR Excellence in Research (HRS4R). Universitetet er også medlem i nettverket EURAXESS, som bidrar til gode arbeidsforhold for mobile forskere.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS