Ledig stilling på Universitetet i Oslo

Blindern og Urbygningen (Foto: Wikimedia og Colourbox)

Vitenskapelig assistent (50%) - Avdeling for sykepleievitenskap

Søknadsfrist: 05.01.2020

Om stillingen

Universitetet i Oslo

Universitetet i Oslo er Norges eldste og høyest rangerte forsknings- og undervisningsinstitusjon med 28 000 studenter og 7 000 ansatte. Faglig bredde og internasjonalt anerkjente forskningsmiljøer gjør UiO til en viktig samfunnsaktør.


Institutt for helse og samfunn (Helsam) er et av tre institutter ved Det medisinske fakultet. Instituttet spenner over ulike fag og består av seks avdelinger. Vi baserer vårt arbeid på en kompleks forståelse av sykdom, helse og helsesystemer. Både kultur, miljø, økonomi, samfunn og biologi spiller inn, direkte og indirekte. Vi har ansvar for syv masterprogram, ett bachelorprogram og for deler av profesjonsstudiet i medisin. Instituttet er lokalisert ved Ullevål sykehus og i Forskningsveien på Vindern og består av ca 470 ansatte, rundt 200 PhD-studenter og i underkant av 700 bachelor- og masterstudenter er knyttet til instituttet.

Flere stillinger fra Universitetet i Oslo

Ved Avdeling for sykepleievitenskap, Institutt for helse og samfunn, Det medisinske fakultet, Universitetet i Oslo er det ledig en 50% stilling som vitenskapelig assistent for en periode på inntil to år. Stillingen er tilknyttet EU-prosjektet “Optimization of community resources and systems of support to enhance the process of living with Parkinson’s Disease: a multisectoral intervention” (OPTIM-PARK). Den overordnede hensikten til prosjektet er å bidra til utviklingen av et tilpasset tverrsektorielt pasientforløp for personer med Parkinsons sykdom og deres pårørende. Du kan lese mer om OPTIM-PARK prosjektet her.

Institutt for helse og samfunn driver forskning og utdanning av stor relevans for utvikling av helsetjenester både nasjonalt og globalt. Den aktuelle stillingen er forankret i Avdeling for sykepleievitenskap. Avdelingen er anerkjent som ledende forskningsmiljø innen sykepleie. Avdelingen er også i stor grad engasjert i tverrfaglig forskning og huser blant annet Forskningssenter for habilitering- og rehabiliteringstjenester (CHARM). Avdelingens forskningsområder har en tverrfaglig profil og retter seg særlig mot klinisk forskning til eldre og kronisk syke, helsetjenesteforskning med fokus på samhandling mellom spesialisthelsetjenesten og de kommunale helse- og omsorgstjenestene, samt digitale løsninger og velferdsteknologi som fremmer tilgjengelighet til helsetjenesten, helse, velvære og læring. Tjeneste- og kompetanseutvikling er også viktige forskningsområder. Du kan lese mer om Avdeling for sykepleievitenskap her.

Mer om stillingen

OPTIM-PARK er finansiert av Norges Forskningsråd via The EU Joint Programme – Neurodegenerative Disease Research (JPND). Den vitenskapelige assistenten vil jobbe tett med den norske prosjektledelsen samt delta i koordinering av oppgaver opp mot de internasjonale partnerne i Danmark, Storbritannia og Spania. Arbeidsoppgavene vil blant annet inkludere arbeid med litteratursammenstilling, gjennomføring av kvalitative intervju, transkribering av intervju, koordinering av møter med brukerrepresentanter og andre samarbeidspartnere samt deltagelse i møter med det internasjonale forskerteamet. Det må påregnes noe reiseaktivitet i ansettelsesperioden. Arbeidet som vitenskapelig assistent vil gi kunnskap om og erfaring i gjennomføring av forskningsprosjekter med en internasjonal samarbeidsprofil.

Kvalifikasjonskrav

  • Minimum bachelorgrad i relevant helsefaglig profesjonsutdanning (ergoterapi, fysioterapi, sykepleie eller lignende)
  • Det er ønskelig med mastergrad innen relevant helsefaglig studieretning eller at kandidaten er i gang med relevant mastergrad
  • Kjennskap til eller erfaring med kvalitative forskningsmetoder inkludert gjennomføring av intervju
  • Arbeidserfaring med personer med Parkinsons sykdom eller andre nevrodegenerative lidelser er en fordel
  • God fremstillingsevne skriftlig og muntlig på engelsk og norsk (eller et annet skandinavisk språk)
  • Gode IKT-ferdigheter
  • Interesse for helsetjenesteforskning

Personlige egenskaper

Ved vurdering av søknader vil det bli lagt vekt på faglige og personlige forutsetninger for å tiltre som vitenskapelig assistent

  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen
  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Evne til å arbeide strukturert, nøyaktig og målrettet
  • Selvstendighet og god arbeidskapasitet
  • Tidligere erfaring fra forsknings- eller prosjektarbeid er en fordel

Vi tilbyr

  • Lønn fra kr. 397.100 til kr. 420.700 avhengig av kompetanse, i stilling som vitenskapelig assistent med bachelorgrad (stillingskode 1019)
  • Lønn fra kr. 402.600 til kr. 435.100 avhengig av kompetanse, i stilling som vitenskapelig assistent med mastergrad (stillingskode 1020)
  • Tiltredelse etter avtale, fortrinnsvis mars/april 2020
  • Gode pensjonsordninger i Statens Pensjonskasse
  • Gode velferdsordninger

Søknaden skal inneholde

  • Søknadsbrev (motivasjon for stillingen)
  • CV (fullstendig oversikt over utdanning, praksis og faglig arbeid)
  • Kopier av vitnemål og eventuelle attester fra relevant tidligere arbeid
  • Eventuelt publikasjonsliste
  • Referanseliste (2-3 referanser; navn, tittel, e-post og telefon, samt beskrivelse av relasjon til søker)

Søknad med vedlegg må sendes inn via vårt elektroniske rekrutteringssystem, vennligst klikk “Søk stillingen”. Ved utdanning utenfor Skandinavia ber vi om en forklaring på karaktersystemet. Vi gjør oppmerksom på at all dokumentasjon må være på engelsk eller et skandinavisk språk.

I vurderingen av søkerne vil det bli lagt vekt på faglig bakgrunn, motivasjon for å søke stillingen og personlige egenskaper. Det vil bli benyttet intervju med aktuelle kandidater i tilsettingsprosessen.

Andre opplysninger

Se forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent og spesialistkandidat.

I henhold til Offentleglovas § 25 2. ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten.

UiO har en overtakelsesavtale for alle tilsatte med formål å sikre rettighetene til forskningsresultater m.m.

UiO har et personalpolitisk mål om å oppnå en balansert kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn.

I tillegg ønsker UiO at våre medarbeidere i størst mulig grad gjenspeiler mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte søkere med redusert funksjonsevne til å søke stillingen. Som IA-bedrift vil vi legge forholdene til rette for medarbeidere med nedsatt funksjonsevne.

Kontaktinformasjon

  • Førsteamanuensis Line Kildal Bragstad, tlf: +47 22844621, e-post: l.k.bragstad@medisin.uio.no
  • Personalrådgiver Susan Rockwell (ved spm om elektronisk søknad), tlf: +47 22850507, e-post: susan.rockwell@medisin.uio.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS