LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

Senterleder - Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen

Søknadsfrist: 27.10.2024

Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering. I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.

Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.

Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag utdanner fremtidens lærere fra barnehage til videregående skole og innen idrett og estetiske fag. Våre kandidater spiller en sentral rolle i den kunnskapsbaserte utviklingen av samfunnet, både regionalt og nasjonalt. Vi skal bidra til å utvikle praksisfeltet vi utdanner for, så forskningstilnærmingen vår er profesjonsrettet og praksisnær. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d.) i profesjonsvitenskap. Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag har 3500 studenter, og 350 ansatte i Levanger, Bodø og Nesna.Les mer: www.nord.no/flu.

Om stillingen

Ved Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS), Nord universitetet, fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag, er det ledig en 100 % åremålsstilling som senterleder for snarlig tiltredelse.

Senterets overordnede mål er å styrke kvaliteten på kunst- og kulturfagene i opplæringsløpet i tråd med nasjonale føringer, erfaringer fra praksisfeltet og relevant forskning.

Vi søker nå en engasjert, visjonær, strategisk og samarbeidsorientert leder, som brenner for kunst- og kulturfagene i opplæringen. Vi ser også for oss at ny leder kan være med å forsterke forskning og utvikling ved senteret.

Stillingen er faglig/administrativ.

Stillingens arbeidssted er i Bodø. Stillingen som senterleder er en åremålsstilling for en periode på fire år.

Fagmiljøet ved Nord universitet er fordelt på flere studiesteder, så samarbeid mellom vitenskapelig ansatte ved fakultetet uansett geografisk plassering er viktig.

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS)

Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) ble etablert av Kunnskapsdepartementet i 2007, og har siden 2018 vært del av Nord universitet. Senteret er organisert under Fakultet for lærerutdanning og kunst og kulturfag.

KKS jobber for økt interesse og kvalitet i kunst- og kulturfagene i barnehage, grunnopplæringen og lærerutdanningene. Senteret utvikler og formidler fagdidaktiske ressurser, kurs og konferanser og har bygd opp en omfattende digital ressursbase.

KKS initierer og driver fag- og forskningssamarbeid i samarbeid med nasjonale og internasjonale fag- og forskningsnettverk, organisasjoner og miljøer. Senteret har egen forskningsgruppe Kunst og kultur i opplæring. 

KKS bidrar til at barnehager og skoler får økt kompetanse i å tolke og operasjonalisere rammeplaner og læreplanverk. Vi samarbeider med lærerutdanningene og andre institusjoner om kompetanseutvikling innen kunst- og kulturfag. Senteret er også rådgiver for nasjonale utdanningsmyndigheter innenfor det kunst- og kulturfaglige feltet.

Senterets sentrale målgrupper er lærerutdanningene, barnehage- og skoleeiere, ledere og ansatte i barnehager og skoler samt pedagogisk-psykologisk tjeneste. 

Om Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen: Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen | En ressursbase (kunstkultursenteret.no)

Om senterets oppdrag og organisering: Om senteret | Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (kunstkultursenteret.no)

Arbeidsoppgaver

Senterleder har det faglige, økonomiske og personalmessig ansvar for senteret, og rapporterer til dekan for fakultetet. Senterleder vil ha en sentral rolle i å drive fram prosesser, initiere forskning, følge opp prosjekter og utvikle nettverk nasjonalt. Senterleder har ansvar for at senteret bygger og utvikler kompetanse, og utfører sitt oppdrag i nær kontakt med lærerutdanningen og praksisfeltet. Senterleder må være en pådriver for å styrke kvaliteten på kunst- og kulturfag i opplæringen gjennom forskning på feltet og på ulike arenaer innen hele opplæringssektoren.

Kvalifikasjonskrav

  • Det er krav om mastergrad for ansettelse i stillingen. Søkere med relevant PhD eller tilsvarende vil bli foretrukket.
  • Den som ansettes må kunne dokumentere erfaring fra grunnopplæring eller høyere utdanning, fortrinnsvis innen kunst- og kulturfag.
  • Søkere må ha ledererfaring og gode samarbeidsevner.
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Øvrige kvalifikasjoner og personlig egnethet

  • Det legges vekt på administrativ ledererfaring og evne til teambygging.
  • Personlig egnethet og motivasjon for stillingen
  • Det vil bli lagt stor vekt på evne til strategisk tenkning, god systemforståelse og kjennskap til sektoren
  • Didaktisk kompetanse innenfor kunst/kulturfag
  • God formidlingsevne, både muntlig og skriftlig 
  • Erfaring med økonomiansvar, evne til å lede, motivere og samarbeide
  • Handlekraft og gjennomføringsevne 
  • Den som ansettes må kunne være en sterk stemme på fagenes vegne.

Vi kan tilby

Stillingen lønnes etter statens lønnsregulativ, kode 1407 avdelingsleder, årslønn NOK 745.000 - 919.200.-. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn avtales. Fra lønnen går lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings- og pensjonsordning i Statens pensjonskasse.
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingene. Det tas forbehold om endringer i ansvars- og arbeidsområdet som følge av framtidige organisasjonsendringer ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registeringsformål.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknad

Søknad m/cv kopi av vitnemål og attester sendes elektronisk innen 27.10.2024.

All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Referanse: 30071856

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS