Førsteamanuensis / universitetslektor i estetiske fag
Søknadsfrist: 26.01.2025
Publisert
Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering. I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.
Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag utdanner fremtidens lærere fra barnehage til videregående skole og innen idrett og estetiske fag. Våre kandidater spiller en sentral rolle i den kunnskapsbaserte utviklingen av samfunnet, både regionalt og nasjonalt. Vi skal bidra til å utvikle praksisfeltet vi utdanner for, så forskningstilnærmingen vår er profesjonsrettet og praksisnær. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d.) i profesjonsvitenskap. Fakultet for lærerutdanning, og kunst- og kulturfag har 3500 studenter, og 350 ansatte i Levanger, Bodø og Nesna.Les mer: www.nord.no/flu.
Om stillingen
Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) ved Nord universitet, Fakultet for lærerutdanning og kunst-og kulturfag, søker en engasjert og kreativ medarbeider som kan bidra til å styrke og utvikle arbeidet med kunst og kultur i opplæringen og i lærerutdanningene.
Dersom det på grunn av manglende søkertilfang, eller av andre grunner ikke lar seg gjøre å ansette i stilling som førsteamanuensis, kan det bli aktuelt å ansette i stilling som universitetslektor.
Det forventes at den som ansettes som universitetslektor, kvalifiserer seg til førstestilling etter avtale med dekanen.
Arbeidsoppgavene vil i hovedsak være knyttet til undervisning, veiledning og forsknings- og utviklingsarbeid innenfor kunst-og kulturfag relatert til senterets virksomhet.
Det er en fast 100% stilling, ledig for snarlig tiltredelse. Kontorsted er Bodø. Den ansatte må påberegne noe reisevirksomhet da senteret har et nasjonalt nedslagsfelt for sin virksomhet.
Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen
Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen (KKS) ble etablert av Kunnskapsdepartementet i 2007, og har siden 2018 vært del av Nord universitet. Senteret er organisert under Fakultet for lærerutdanning og kunst og kulturfag.
KKS jobber for økt interesse og kvalitet i kunst- og kulturfagene i barnehage, grunnopplæringen og lærerutdanningene. Senteret utvikler og formidler fagdidaktiske ressurser, kurs og konferanser og har bygd opp en omfattende digital ressursbase.KKS initierer og driver fag- og forskningssamarbeid i samarbeid med nasjonale og internasjonale fag- og forskningsnettverk, organisasjoner og miljøer. Senteret har egen forskningsgruppe Kunst og kultur i opplæring. KKS bidrar til at barnehager og skoler får økt kompetanse i å tolke og operasjonalisere rammeplaner og læreplanverk. Vi samarbeider med lærerutdanningene og andre institusjoner om kompetanseutvikling innen kunst- og kulturfag. Senteret er også rådgiver for nasjonale utdanningsmyndigheter innenfor det kunst- og kulturfaglige feltet.Senterets sentrale målgrupper er lærerutdanningene, barnehage- og skoleeiere, ledere og ansatte i barnehager og skoler samt pedagogisk-psykologisk tjeneste. Om Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen: Nasjonalt senter for kunst og kultur i opplæringen | En ressursbase (kunstkultursenteret.no)
Bidra i arbeidet med å videreutvikle senterets virksomhet gjennom å initiere og drive forskningsprosjekter
Søke eksterne forsknings- og utviklingsmidler
Oppsøke og delta i forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere
Formidle forskningsresultater
Bidra til kompetanseheving innen kunst-og kulturfag blant lærerutdannere, lærerstudenter, skoleeiere, skoleledere og lærere.
Utvikling, utprøving og formidling av undervisningsressurser publisert på senterets nettside
Formidlingsoppgaver knyttet til senterets generelle virksomhet i forbindelse med seminarer, webinarer, kurs og konferanser, via senterets nettside og i sosiale media
Kvalifikasjonskrav
Ansettelse som førsteamanuensis
For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innen estetiske fag (for eksempel i dans, drama og teater, musikk, design eller kunst og håndverk) eller tilsvarende utenlandsk doktorgrad som er godkjent som likeverdig med den norske. Alternativt kompetanse på tilsvarende nivå dokumentert ved vitenskapelig produksjon av samme omfang og kvalitet
Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Nord universitet har egne bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet
Ansettelse som universitetslektor
For ansettelse i stilling som universitetslektor kreves mastergrad innen estetiske fag (for eksempel i dans, drama og teater, musikk, design eller kunst og håndverk)
Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Nord universitet har egne bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere relevant praktisk-pedagogisk kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet
Felles for alle
Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
God muntlig og skriftlig framstillingsevne i norsk (ev. skandinavisk språk) og engelsk. For søkere som ikke har et av de skandinaviske språkene som morsmål, må både muntlig og skriftlig språkferdigheter kunne dokumenteres
Gode digitale ferdigheter
Evne til å jobbe selvstendig, strukturert og med stor grad av gjennomføringsevne
Evne til å tenke utviklingsorientert, kreativt og løsningsorientert
Helhetlig organisasjons- og systemforståelse
Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:
Forsknings- og utviklingsarbeid som er relevant for stillingen
Publikasjoner og/eller kunstneriske produksjoner gjennomført i løpet av de fem siste årene
Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
Erfaring fra undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets- og høgskolesektor
Pedagogiske kvalifikasjoner
Relevant yrkespraksis, fortrinnsvis fra barnehagesektor og/eller barnehagelærerutdanning
Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet
Vi tilbyr
Vi tilbyr et kreativt og inkluderende arbeidsmiljø, varierte arbeidsoppgaver og mulighet for selvstendig utvikling av innholdet i stillingen. Som ansatt ved KKS vil du inngå i fag- og forskningsnettverk - lokalt, nasjonalt og dels også internasjonalt.
Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1011 for førsteamanuensis og kode 1009 for universitetslektor. Lønn etter avtale. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
Senterleder Ann Karin Orset, e-post: ann.k.orset@nord.no, tlf. 75 51 77 80 eller mobil 92 81 13 36
Generell informasjon
Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.
Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV'en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke.
Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.
Søknadsprosessen
Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.
Søknad
Søknad sendes elektronisk innen 26. januar 2025
Den elektroniske søknaden skal inneholde:
Søknadsbrev
Fullstendig curriculum vitae
Kopi av vitnemål og attester
Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 15 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene.
Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner
All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.
Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.
Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.