Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.
Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.
Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.
Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referansesenter for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.
Veterinærinstituttet har rundt 330 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Akershus.
For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider:
Vil du jobbe i skjæringspunktet mellom medieproduksjon, logistikk og laboratoriearbeid?
Veterinærinstituttet søker nå en dyktig og engasjert avdelings- eller overingeniør til seksjon for medieproduksjon og logistikk. Her får du muligheten til å jobbe med avansert utstyr, delta i spennende prosjekter, og bidra til viktig forsknings- og diagnostikkarbeid som støtter norsk dyrehelse og mattrygghet.
Veterinærinstituttet er Norges ledende kunnskapsleverandør for nasjonal beredskap innen dyrehelse, dyrevelferd, samt fôr- og mattrygghet. Instituttets viktigste funksjon er å utvikle beredskap og kunnskap for å avverge og bekjempe helsetrusler hos dyr og mennesker. Vi ønsker å gjenspeile mangfoldet i befolkningen og nytte den enkeltes kompetanse. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av for eksempel alder, kjønn, nasjonal eller etnisk bakgrunn. Vi vil gjerne ha søknad fra deg som har stått utenfor arbeid eller utdanning i en periode og fyller kvalifikasjonskravene til stillingen.
Arbeidsoppgaver
Arbeidsoppgavene i stillingen er varierte og vil omfatte medieproduksjon, herunder innveiing, blanding, sterilisering og kvalitetskontroll av mikrobiologiske vekstmedier og reagenser. Du vil også arbeide i sentralt prøvemottak med mottak, registrering og forbehandling av prøver, biobanking og logistikkoppgaver som lagerstyring og håndtering av prøvetakingsutstyr. I tillegg vil du bidra til kvalitetssikring og utvikling, blant annet gjennom testing av medier og reagenser, samt implementering og forbedring av nye systemer, inkludert et kommende LIMS-system.
Det kan bli aktuelt å delta i feltarbeid på forskningsprosjekter eller hospitere ved andre seksjoner, avhengig av behov som oppstår i virksomheten.
Kvalifikasjoner
Vår nye ingeniør må ha:
høyere utdanning på bachelornivå innen relevant fagområde (for eksempel kjemi, mikrobiologi, bioteknologi, bioingeniør eller tilsvarende). Særlig relevant erfaring kan veie opp for utdanningskravet
god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt evne til å lese og forstå engelsk
erfaring med produksjon av aseptiske / sterile produkter, og praktisk erfaring med tradisjonell bakteriologi
kjennskap til moderne biobanksystemer
erfaring med kundeservice
førerkort klasse B
Personlige egenskapskompetanser
Vi ønsker at du:
kan arbeide selvstendig
kommuniserer og samarbeider godt
er strukturert og nøyaktig
er kreativ og ser etter løsninger og forbedringsmuligheter
er fleksibel i møte med variabelt arbeidstrykk
har minst to år med relevant arbeidserfaring
Vi legger vekt på personlig egnethet.
Vi tilbyr
et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn
stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ og innplasseres som avdelings- eller overingeniør i stillingskode 1085 eller 1087 basert på erfaring og kompetanse
Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. Søknad, CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter lastes opp elektronisk i rekrutteringsportalen Webcruiter. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seksjonsleder, Ravithas Kathirgamadas, på tlf. 986 25 213for en uforpliktende samtale. Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste må dette begrunnes i søknaden.
Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.