LEDIG STILLING VED HØGSKULEN PÅ VESTLANDET

Høgskolelektor i familieterapi og relasjonelt arbeid

Søknadsfrist: 13.06.2023

Høgskulen på Vestlandet

Høgskulen på Vestlandet (HVL) er en av de største høgskolene i landet, med om lag 1 900 ansatte og 17 500 studenter fordelt på fem campus i Førde, Sogndal, Bergen, Stord og Haugesund.

Vi har sterke og innovative fagmiljø innen helse- og sosialvitskap, ingeniør- og naturvitskap, økonomi og samfunnsvitskap og maritime studier, og lærerutdanning, kultur og idrett.

HVL tilbyr bachelor-, master- og doktorgradsutdanninger og ulike årsstudium.

HVL er tett på arbeidslivet, regionen og studentene, og har mål om å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil.

Fakultet for helse- og sosialvitskap har omkring 400 ansatte og omkring 4900 studenter. Vi har et bredt utdanningstilbud innen helse- og sosialfaglige profesjonsutdanninger, etter- og videreutdanninger og flere masterprogram. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanningen "Helse, funksjon og deltakelse". I tillegg har Fakultet for helse- og sosialvitskap delansvar for forskningsområdet: «Innovasjon i offentlig sektor» i den tverrfakultære ph.d.-utdanningen Responsible Innovation and Regional Development (RESINNREG).


Studentene våre får omfattende ferdighetstrening i tillegg til praksis, blant annet gjennom øvelser i kommunikasjon og utprøving ved et avansert simuleringssenter, SimArena. Vi praktiserer fleksible læringsformer der studenten selv blir utfordret til å delta i forskning og utviklingsarbeid.

Ved Institutt for velferd og deltaking er vi 100 ansatte og 1300 studenter fordelt på studiestedene Bergen og Sogndal. Vi tilbyr bachelorutdanninger i sosialt arbeid, vernepleie og barnevern, og tverrfaglige masterutdanninger i sosialvitenskap, Psykisk helse og rusarbeid og Familieterapi og relasjonelt arbeid, i tillegg til andre etter- og videreutdanninger. Forskningen ved instituttet er flerfaglig og retter seg mot hele det helse - og sosialvitenskaplige feltet. Både forskning og undervisning ved instituttet har sosial deltaking som kjerneverdi. Det gjelder deltaking gjennom involvering av tjenestemottakere, samt deltaking i sivilsamfunnet, arbeidslivet og i egen individuell prosess.

Ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) er det ledig 50 % fast stilling som høgskolelektor i familieterapi og relasjonelt arbeid ved Fakultet for helse -og sosialvitskap – campus Bergen

Stillingen er knyttet til Fakultet for helse- og sosialvitskap, Institutt for velferd og deltaking, Fagseksjon master i psykisk helse- og rusarbeid.

Stillingen er i hovedsak knyttet til masterutdanning og videreutdanning i familieterapi og relasjonelt arbeid, men en må også påregne undervisnings- og veiledningsoppgaver på andre studietilbud i instituttet.

Det er ønskelig at stillingen kombineres med utøvende familierettet arbeid.

Ansvars- og arbeidsområde:

  • Undervisning, veiledning og evaluering innen fagområdet familieterapi og relasjonelt arbeid
  • Planlegge og gjennomføre undervisning og veiledning av studenter i personlig og profesjonell utvikling og selvrefleksivitet
  • Undervise studenter i emner som omsorgens kostnader, foreldreveiledning og systemisk famlieterapi
  • Bidra innen de ulike faglige institusjonsbyggende oppgavene, som for eksempel studiekoordinering og emneansvar
  • Samarbeid om utdanning og utviklingsarbeid internt i høgskolen, og med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere

Kvalifikasjoner:

Kriterier for ansettelse i undervisnings- og forskerstillinger fremgår av Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger fastsatt av Kunnskapsdepartementet.

  • For tilsetting som høgskolelektor må søker ha mastergrad innen fagområdet familieterapi og relasjonelt arbeid med gode resultat, normalt A eller B på masteroppgaven. Interesse og motivasjon for å oppnå førstekompetanse blir vektlagt.
  • Søker må ha inngående kjennskap til autoetnografisk metode og minimum 2 års erfaring fra systemisk foreldre-barn-familieterapeutisk arbeid.
  • Utdanningsfaglig kompetanse er et krav for stillingen
  • Interesse for og/eller erfaring med pedagogisk utviklingsarbeid, varierte undervisningsformer og internasjonaliseringsarbeid fra undervisning og veiledning i høyere utdanning, herunder erfaring med ferdighetstrening
  • Undervisningsspråket er norsk og søkere må beherske norsk eller annet skandinavisk språk
  • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på engelsk
  • God IKT-kompetanse

Ønskede kvalifikasjoner

  • Pedagogisk kompetanse og relevant erfaring fra undervisning i høyere utdanning med vekt på oppfølging av studentenes personlige og profesjonelle utvikling/prosesser.
  • Minst 5 studiepoeng i veiledningspedagogikk.

Personlige egenskaper:

  • Selvstendig og ansvarlig
  • Positiv innstilling og god evne til å samarbeide med både studenter og kollegaer
  • Gode formidlingsevner
  • Engasjert og interessert i faglig utvikling

Utdanningsfaglig kompetanse

Søkere som ved ansettelse ikke oppfyller kravene i henhold til forskriften må oppfylle dem innen to år. HVL tilbyr kurs i høgskolepedagogikk.

Hvordan søke på stillingen?

Send søknad og CV ved å klikke på knappen merket ”Søk stillingen” på denne siden.

Vi gjør oppmerksom på at søknader blir vurdert ut fra den informasjon som er lagt inn i www.jobbnorge.no ved søknadsfristens utløp. Det er søkers ansvar å sørge for at alle relevante vedlegg er lagt inn innen fristen, herunder de vitenskapelige arbeidene (inntil 15 stk.), fullstendig publikasjonsliste, attester og vitnemål samt dokumentasjon på utdanningsfaglig kompetanse.

Dersom vitnemålene, karakterutskrifter eller annen dokumentasjon ikke er på et skandinavisk språk eller engelsk, må søker selv laste opp attesterte omsettinger. Hvis vedleggene overskrider 25 MB må de komprimeres før opplasting eller legges ved som lenke.

Søker med utenlandsk utdanning må i tillegg legge ved NOKUT sin generelle vurdering om utdanningen (bachelor- og mastergrad) samsvarer med norsk mastergrad. Se www.nokut.no for mer informasjon om vurdering av høyere utdanning. Vi gjør oppmerksom på at søknad om vurdering fra NOKUT kan ta tid og søknaden bør sendes så tidlig som mulig. Dersom du ikke har fått svar fra NOKUT innen søknadsfristen, legger du ved dokumentasjon fra NOKUT om at de har mottatt søknaden din.

Søknadene blir sendt elektronisk til det sakkyndige utvalget. På bakgrunn av komiteens innstilling vil aktuelle søkere bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Søknader kan ikke sendes på e-post til enkeltpersoner ved høgskolen.

Vi tilbyr:

  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
  • Spennende fagmiljø med mulighet for kompetanseheving- og utvikling
  • Mulighet for trening i arbeidstiden

Stillingen som høgskolelektor er lønnet etter Statens lønnsregulativ i stillingskode 1008 høgskolelektor.

Fra lønn vil det bli trukket 2 % innskudd til Statens pensjonskasse.

Generell informasjon:

Vi gjør oppmerksom på at i henhold til ny offentlighetslov kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Søkere vil bli varslet dersom slik anmodning ikke tas til følge.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning, rekruttere personer med minoritetsbakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller med hull i CV-en.

Kontaktpersoner ved Høgskulen på Vestlandet:

1) Fagseksjonsleder Hege Almeland Hansen, telefon 55 58 55 67

2) Instituttleder Svanaug Fjær, telefon 55 58 57 53

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS