Forsvarets forskningsinstitutt (FFI) er et av landets ledende kompetansemiljøer innen teknologi. FFI er en sivil forskningsinstitusjon direkte underlagt Forsvarsdepartementet. Virksomheten har over 770 ansatte, hvor rundt 600 er forskere og ingeniører som utvikler teknologi og kunnskap for å gjøre Norge i stand til å ha et tidsriktig og effektivt forsvar. Instituttet er tverrfaglig og dekker fag som fysikk, informatikk, kommunikasjonsteknologi, kybernetikk, anvendt matematikk, elektronikk, kjemi, biologi, medisin, statsvitenskap og økonomi. Instituttet ligger på Kjeller ved Lillestrøm og Karljohansvern i Horten.
Vil du være med å bygge opp et høykompetent sikkerhetsmiljø i FFI?
FFI er forsvarssektorens eget forskningsinstitutt. FFIs forskning bidrar til nasjonal sikkerhet, et sterkt forsvar og et sikkert og motstandsdyktig samfunn. Vi ser nå etter deg som har lyst til å bli en del av et sikkerhetsmiljø med store ambisjoner, og her bidra til at vår forskning beskytter Norges og NATOs sikkerhet, demokrati og suverenitet.
Du får en viktig rolle i å videreutvikle IT-sikkerheten ved FFI. Du vil få en nyopprettet stilling i et team som har en strategisk og premissgivende rolle, som innebærer at du både tenker langsiktig forbedring, setter krav til IT-tekniske løsninger, veileder og følger opp IT-enheten og FoU-miljøene. FFI har en mangfoldig portefølje: ugraderte, lav- og høygraderte systemer, felles systemer og egne systemer hos ulike forskningsmiljøer. For tiden planlegger vi større endringer gjennom en ny styringsmodell for hvordan vi skal prioritere og utvikle ulike løsninger som svarer ut virksomhetens behov. Heri ligger også at vi skal modernisere og fornye ulike plattformer. Vi har en spennende tid foran oss, og du vil være med i å forme og utvikle hvordan IT-sikkerhet skal ivaretas i ny modell.
IT-enheten vil i 2023 også bli styrket innen IT-sikkerhet. Du vil jobbe tett med datasikkerhetsleder, Strategisk IKT, IT-enheten og FoU-miljøer; herunder Norges beste forskere innen cybersikkerhet.
Sikkerhetsmiljøet styrkes. Vi har sammensatt og bred sikkerhetsfaglig kompetanse, og samarbeider med FFIs egne topp kvalifiserte sikkerhetsfaglige forskere. Sikkerhetsansvaret vårt handler om beskyttelse mot tilsiktede handlinger, «security».
FFI er opptatt av at du som ansatt skal få rom til faglig og personlig utvikling. Vi er stolte av FFIs viktige bidrag i å beskytte nasjonale, demokratiske verdier, og en forutsetning for vårt bidrag er de ansattes kompetanse.
Vi ser for oss at du brenner for IT-sikkerhet, at du trives med mange relasjoner og med å bidra til utvikling og forbedring.
Arbeidsoppgaver:
Vurdere IT-sikkerheten i konteksten av FFIs risikobilde, med samspillet mellom det digitale, fysiske og menneskelige; og finne tilnærminger til håndtering i ny styringsmodell
Sette føringer til IT-sikkerhetsløsninger (teknisk informasjonssikkerhet), veilede, følge opp og utfordre valg av løsninger i IT-enheten og i prosjekter
Ha et overordnet blikk på FFIs ulike IT-løsninger
Tilpasse akutte og langsiktige IT-sikkerhetstiltak til endringer i sikkerhetspolitisk situasjon og trusselbilde
Gi føringer til FFIs tilnærming til håndtering av hendelser og forensics
Bidra i IT-beredskapsøvelser
Gjennomføre eller bidra i risikovurderinger
I samarbeid med datasikkerhetsleder, gjennomføre andrelinjekontroll etter revisjonsmetodikk
Bidra til å skape god IT-sikkerhetskultur
Holde deg oppdatert på faglig utvikling
Nødvendige kvalifikasjoner:
Relevant utdanning på masternivå. Relevant arbeidserfaring kan kompensere for manglende formell utdanning utover bachelor.
Erfaring med teknisk arkitektur, oppsett, design og implementering av infrastrukturløsninger
Erfaring med operativ IT-sikkerhet
Det er en fordel med:
God teknisk forståelse og forståelse av operative tiltaks betydning for IT-sikkerhet; herunder forståelse av hvilke sikkerhetstiltak som virker mot aktuelle trusler
Erfaring med valg og anvendelse av ulike sikkerhetsløsninger
God forståelse av trusselbildet
Erfaring med sikkerhetsutfordringer knyttet til skytjenester
Erfaring med graderte systemer og innsikt i sikkerhetsloven
Erfaring SIEM-løsninger
Erfaring fra IT-revisjoner
Relevante sertifiseringer
Personlige egenskaper:
Gode analytiske egenskaper
Evne til å jobbe selvstendig og strukturert
Evne til å se IT-sikkerhet i et helhetlig risikobilde
Nysgjerrig og nytenkende
Samarbeider godt med kollegaer på ulike organisatoriske nivå
Gode kommunikasjonsevner skriftlig og muntlig, på norsk og engelsk
Ønske om kontinuerlig kompetanseutvikling
Vi ønsker et mangfoldig arbeidsmiljø og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke, uten hensyn til alder, kjønn og bakgrunn, hull i CV-en eller behov for fysisk tilrettelegging.
De som søker denne stillingen må kunne sikkerhetsklareres og autoriseres på høyeste nivå. Les mer om sikkerhetsklarering på ffi.no.
Vi tilbyr utfordrende og allsidige oppgaver i et tverrfaglig miljø. Vi har fleksibel arbeidstid, sommertid, bedriftsidrettslag, avtale med treningssenter og andre sosiale tilbud. Som ansatt ved FFI blir du medlem i Statens pensjonskasse som tilbyr låne-, forsikrings- og pensjonsordninger.
Lønnen ved FFI følger Statens lønnsregulativ og beregnes ut ifra relevans, nivå og lengde på utdanning og erfaring. Det blir trukket to prosent til innskudd i Statens pensjonskasse.
Nærmere opplysninger om stillingen får du ved å kontakte sjef sikkerhet og beredskap Rannveig Hiis-Hauge, tlf. 979 81 991.
Send elektronisk søknad, vedlagt kopier av vitnemål fra høyere utdanning, samt attester fra relevant arbeidserfaring, innen 10. januar 2023. Ref.nr. er 2022/02694.