LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Førsteamanuensis i filosofi

Søknadsfrist: 10.06.2022

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.800 ansatte. Universitetet ligger i Norges tredje største byregion, med et dynamisk arbeidsmarked og spennende kultur- og fritidsaktiviteter. Vi er eneste norske medlem av European Consortium of Innovative Universities. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal være en drivkraft i regionens kunnskapsutvikling og et internasjonalt forskningsuniversitet med vekt på nyskapning og innovasjon. Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Institutt for sosialfag, som er en del av Det samfunnsvitenskapelige fakultet, tilbyr følgende utdanninger: Barnevernspedagogikk - treårig bachelor, Sosialt arbeid (sosionom) - treårig bachelor, Psykologi – treårig bachelor, Barnevernsarbeid - toårig master, Sosialfag - toårig master, European Master in Social Work with Families and Children - toårig master, Nordic Master in Social Work and Welfare - toårig master, Juss i barnevernfaglig arbeid - videreutdanning, 30 studiepoeng på masternivå. Instituttet har også forskerskolen SWEL som er en tverrfaglig forskerskole i sosialt arbeid og velferd som er en del av forskerutdannelsen ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet. Instituttet har som mål å bidra med kunnskapsutvikling av høy kvalitet innen sosialt arbeid, barnevernfaglig arbeid, i velferdsforvaltning og i psykologi.


Det er i dag 69 ansatte og 885 studenter tilknyttet instituttet.

Om vikariatet

Universitetet i Stavanger har ledig vikariat som førsteamanuensis i filosofi ved Det samfunnsvitenskapelige fakultet, Institutt for sosialfag fra 01.08.2022 t.o.m. 31.07.2025.

Fagområdet for stillingen er filosofi, med særlig vekt på etikk og vitenskapsfilosofi.

Instituttet har behov for å ivareta forskningsbasert undervisning innen filosofiske emner og tematikk som tilbys på instituttet, i første rekke innen bachelorutdanningene innen sosialt arbeid, barnevern, og psykologi.

Som førsteamanuensis i filosofi vil du hovedsakelig undervise studenter på bachelornivå, med særlig ansvar for Ex.phil. i psykologiutdanningen, samt undervisning i filosofisk tematikk i bachelorgradene i sosialt arbeid samt barnevern. Du vil også forske og formidle forskningsresultater innenfor relevante forskningsområder.

Stillingens oppgaver er knyttet til faglig og vitenskapelig utviklingsarbeid, både i tilknytning til instituttets studieprogrammer og videreutvikling av instituttets forskningsaktivitet. Instituttet har som mål å bidra med sosialfaglig kunnskapsutvikling av høy kvalitet, både innenfor velferdsforvaltning, sosial- og barnevernsfaglig arbeid med utsatte barn, unge og deres familier, og videreutdanning innenfor instituttets fagområder.

Du vil bli med på å bidra til videreutvikling av utdanningene ved instituttet, inkludert internasjonalisering.

Du vil også få muligheter til å utvikle din egen forskningsprofil og undervisningskompetanse. Instituttet søker å bygge opp og vedlikeholde et arbeidsmiljø hvor den enkelte blir gitt muligheter til utvikling og trivsel i samarbeid med instituttets øvrige ansatte.

Utvikling av varierte og digitale læringsmåter i undervisningen, innovasjon og verdiskapning basert på resultater fra forskning og faglig utviklingsarbeid, inngår i stillingen.

Generell stillingsbetenkning gir en nærmere beskrivelse av aktuelle oppgaver for førsteamanuensis.

Kvalifikasjonskrav

Vi søker etter førsteamanuensis med doktorgrad eller tilsvarende kompetanse innenfor filosofi.

Relevant undervisningserfaring vil også bli tillagt vekt. Inngående kjennskap til det norske velferdssystemet er en fordel. Du må kunne undervise i filosofiske emner fra tiltredelse. Kompetanse i fagkretsen må dokumenteres.

Det forventes at du har en reflektert og bevisst holdning til din undervisnings- og veiledningsvirksomhet. Du bør kunne dokumentere pedagogisk og didaktisk kompetanse knyttet til høyere utdanning og grunnleggende ferdigheter innenfor planlegging, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning.

Norsk er hovedspråket ved UiS. Arbeids- og undervisningsspråk er norsk og engelsk. Du må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk godt ved tiltredelse, og kunne undervise, veilede, evaluere, osv. på alle tre nivåer (bachelor, master og ph.d.). Du må også kunne gi undervisning og veiledning på engelsk.

Videre legges det vekt på at du har

  • interesse for, og kompetanse til å videreutvikle utdanning og forskning innenfor velferdsforskning, barnevernsforskning eller psykologi, og evne til å inspirere kollegaer til forskning og utdanningsfaglig utvikling
  • en reflektert og bevisst holdning til egen undervisnings- og veiledningsvirksomhet
  • evne til å involvere og engasjere studentene i undervisning hvor utdanningsmål, innhold og vurderingssituasjoner henger nøye sammen
  • erfaring med og/eller interesse for utvikling og bruk av varierte læringsmåter og digitale redskaper i undervisningen
  • formidlet forskningsresultat i anerkjente norske og/eller internasjonale publiseringskanaler, og at du kan vise til progresjon i forskning og publisering
  • evne til å initiere, skaffe ekstern finansiering til, drive og gjennomføre forsknings- og utviklingsprosjekter
  • erfaring fra samarbeid med arbeidslivet
  • evne til å bygge og ivareta nettverk - regionalt, nasjonalt og internasjonalt
  • erfaring med nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
  • høy arbeidskapasitet og er nysgjerrig og motivert for å utvikle ny kunnskap sammen med andre
  • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner, og evne til å bidra til et konstruktivt arbeidsmiljø

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
  • et ambisiøst arbeidsfelleskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • NyTi - et kollegabasert veiledningsprogram det første året du underviser ved UiS
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1011, kr 583 500 - 689 600 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
  • gunstige vilkår i Statens pensjonskasse
  • mer om ansattgoder og fordeler på uis.no

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner til førsteamanuensisstilling innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.

Her kan du lese mer om mangfoldsrekruttering og hvordan vi behandler søknader.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

  • Instituttleder Morten Tønnessen, tlf 5183 4149, e-post: morten.tonnessen@uis.no

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Christina Storm, tlf 51831753, e-post christina.storm@uis.no

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.

Følgende skal lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • fullstendig liste over vitenskapelige arbeider med opplysninger om hvor de er offentliggjort
  • inntil 10 vitenskapelige arbeider som er sentral i din forskningsproduksjon, inklusiv doktorgradsavhandling eller publisert monografi basert på avhandlingen
  • vitnemål og attester samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant

Du bør laste opp en utdanningsfaglig mappe med en faglig fundert beskrivelse og diskusjon av egen utdanningsfaglig kompetanse samt relevant dokumentasjon som underbygger denne, se Retningslinjer for vurdering av utdanningsfaglig kompetanse

Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i JobbNorge.

Generell informasjon

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.

Universitetets retningslinjer for ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger pkt 2 og 3.3 gir nærmere omtale av kriterier for ansettelse som førsteamanuensis.

Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en sakkyndig komite. Du vil få komiteens uttalelse tilsendt så snart denne foreligger.

Dersom du ifølge søknaden ikke tilfredsstiller sentrale deler av kompetansekravet kan du få denne avslått før komitevurdering.

På bakgrunn av sakkyndig komités uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.

Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS