LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

Professor / førsteamanuensis i økonomi og ledelsesfag

Søknadsfrist: 31.07.2021

Nord universitet

Utfordringene verden står overfor krever ny innsikt, innovative løsninger og lokal forankring. Nord universitet er et ungt universitet med sterk regional tilknytning og et globalt perspektiv. Vi leverer fremtidsrettede studietilbud og relevant forskning med fokus på blå og grønn vekst, innovasjon og entreprenørskap, og velferd, helse og oppvekst. Nord universitet har 11.000 studenter og 1.300 ansatte fordelt på ni studiesteder.


Handelshøgskolen (HHN) utdanner morgensdagens økonomer, ledere og innovatører. Gjennom tett samarbeid med næringslivet, offentlig forvaltning og samfunnet gir Handelshøgskolen relevant utdanning og forskning på internasjonalt nivå. Fakultetet tilbyr doktorgrad (ph.d) i bedriftsøkonomi.


Handelshøgskolen har 2700 studenter og 230 ansatte. Det faglige miljøet er organisert i faggruppene Innovasjon og entreprenørskap, Marked, Organisasjon og ledelse, Økonomisk analyse og regnskap og Trafikk.


Les mer: www.nord.no/hhn.

Vil du være med å bygge fagmiljøet i biobasert verdiskaping og sirkulærøkonomi?

Om stillingen

Ved Handelshøgskolen, studiested Steinkjer har vi ledig stilling som professor/førsteamanuensis i bedriftsøkonomi og ledelse. Vi søker kandidater som har erfaring fra og interesse for forskning og utdanning i et av områdene innen biobasert verdiskaping, sirkulærøkonomi og innovasjon og forretningsutikling relatert til biobaserte næringer. Stillingen inngår i vår satsing på bio- og sirkulærøkonomi og skal ha fokus på de økonomisk/administrative fagområdene.

Satsing på bio- og sirkulærøkonomi

Nord universitet er i gang med å videreutvikle et større fagmiljø innen bio- og sirkulærøkonomi i Steinkjer. Den tverrfaglige satsingen er et samarbeid mellom fakultetene biovitenskap og akvakultur (FBA) og Handelshøgskolen (HHN). De som ansettes skal bidra til å bygge opp en ny bachelorgrad i biobasert verdiskaping, med oppstart høsten 2022. Det nye studieprogrammet og fagpersonene som ansettes vil bli sentrale for å styrke Nord sin forskning og utdanning av kandidater innen biologiske fornybare ressurser og utnyttelsen av disse til lønnsom og bærekraftig verdiskaping. En viktig del av satsingen er faglig samhandling og interaksjon mellom bioproduksjon/-teknologi og forretningsutvikling innen biobasert virksomhet, nye produkter og verdikjeder basert på fornybare ressurser, og samhandling med relevante kunnskapsmiljøer og nærings- og samfunnsliv.

I første omgang skal det ansettes i 3 faste fagstillinger som professor/førsteamanuensis, to ved FBA og denne ved HHN. En av de nyansatte vil få lederansvar for oppbyggingen av satsingen og studieprogramansvar, mens de to øvrige skal bidra til utdanningsprogrammet og oppbygging av forskning innen sirkulær bioøkonomi, bioproduksjon/-teknologi og forretningsutvikling. I tillegg skal det ansettes inntil 6 stipendiater og annet støttepersonell.

Nord universitetet er en del av InnoCamp i Steinkjer som består av nesten 40 ulike virksomheter som utgjør et unikt faglig og tverrfaglig fellesskap. Her bygger vi et tett samspill mellom utdanning, forskning og næringsliv. Dette gir både ansatte og studenter gode muligheter for nettverksbygging og næringslivskontakt. InnoCamp huser blant annet NIBIO, SINTEF, Landbruksdirektoratet, Distriktssenteret og flere regionale utviklingsmiljø.

Arbeidsoppgaver

Stillingen innebærer undervisning og veiledning på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. Den som ansettes skal være med å utvikle et bachelorgradsstudie i biobasert verdiskapning som har oppstart høsten 2022. Den som ansettes må i tillegg til å undervise i bio- og sirkulærøkonomiske emner kunne undervise i ett eller flere emner innen Handelshøgskolens fagområder.

Det er også en sentral oppgave å bidra til å styrke forskningsaktiviteten innenfor fagområdet. Vi ønsker søkere som kan ta initiativ til å utvikle tverrfaglige forskningsprosjekter sammen med kollegaer i fagmiljøet, samt være aktiv i søknader av eksterne forskningsmidler og videreutvikle forskningssamarbeid med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere.

Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.

Kvalifikasjonskrav

Ansettelse som professor

  • For ansettelse i stilling som professor kreves professorkompetanse innen relevant fagområde som f.eks innovasjon og entreprenørskap, organisasjon og ledelsesfag eller økonomiske fag. Kvalifikasjonsgrunnlag for professor er vitenskapelig nivå i samsvar med internasjonal standard innen gjeldende fagområde.
  • Tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse er et krav for stillingen. Utover de grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning som gjelder for stilling som førsteamanuensis, må søkeren dokumentere: Kvalitetsutvikling i undervisning og veiledning, bred veiledningserfaring og utvikling av utdanningskvalitet i fagfellesskap. Nye utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse trådte i kraft 01.09.19, se mer informasjon på Nords nettsider.

Ansettelse som førsteamanuensis

  • For ansettelse som førsteamanuensis kreves norsk doktorgrad innenfor relevant fagområde som f.eks innovasjon og entreprenørskap, organisasjon og ledelsesfag eller økonomiske fag.
  • Søkere må dokumentere at de har grunnleggende ferdigheter innen planlegging, gjennomføring, evaluering og utvikling av undervisning og veiledning. Nye utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse trådte i kraft 01.09.19, se mer informasjon på Nords nettsider. Søkere som ved ansettelse ikke kan dokumentere tilstrekkelig utdanningsfaglig kompetanse, må skaffe seg denne kompetansen i løpet av en toårsperiode. Nord universitet tilbyr et emne i universitetspedagogikk som dekker dette kravet.

Felles for begge

  • Ønskelig at søkere har god muntlig og skriftlig framstillingsevne både på norsk (ev. annet skandinavisk språk) og engelsk. For kandidater som ikke behersker norsk ved ansettelse forventes det at de tilegner seg dette i løpet av 3 år.
  • Dersom det melder seg søkere som ikke tilfredsstiller kvalifikasjonskravene for fast ansettelse som professor/førsteamanuensis kan det være aktuelt å ansette i en midlertidig stilling for inntil tre år. Ansettelsen blir fast dersom søkeren innen utløpet av treårsperioden og etter ny bedømmelse blir funnet kvalifisert.

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på:

  • Forsknings- og utviklingsarbeid innen relevant fagområder
  • Forskning og erfaring innen bio-/sirkulærøkonomi/biobasert verdiskaping vektlegges
  • Publikasjoner de siste fem årene vil bli vektlagt
  • Erfaring med internasjonale forskingsnettverk og prosjekter med ekstern finansiering
  • Relevant yrkespraksis som undervisning og veiledning på bachelor- og masternivå fra universitets- og høgskolesektoren
  • Gode pedagogiske kvalifikasjoner og erfaring med bruk av digitale verktøy i undervisningen
  • God evne til å kommunisere og samarbeide med studenter og kolleger
  • Personlige egenskaper som kan bidra positivt til arbeidsmiljøet

Vi tilbyr

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, kode 1013 for professor og kode 1011 for førsteamanuensis. Lønn etter avtale. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes, må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV`en, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. Universitetet praktiserer moderat kjønnskvotering i samsvar med lokal tilpasningsavtale for Hovedavtalen i Staten.

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.

Søkere vil bli vurdert av en sakkyndig bedømmelseskomité.Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 31.07.2021

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Fullstendig curriculum vitae
  • Kopi av vitnemål og attester
  • Fullstendig kopier av et utvalg på inntil 15 av søkerens mest relevante publikasjoner, og en liste over disse. Søkerne bes prioritere de viktigste 5 arbeidene og kommentere prioriteringen. Doktorgradsavhandling må vedlegges som ett av disse arbeidene
  • Utdanningsfaglig CV og refleksjonsnotat ihht utfyllende bestemmelser for utdanningsfaglig kompetanse
  • Dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og som ønskes tatt i betraktning ved vurderingen
  • Kontaktinformasjon til 2-3 referansepersoner

All dokumentasjon som det skal tas hensyn til, lastes opp som vedlegg til søknaden.

Fullstendig elektronisk dokumentasjon må sendes inn innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Ref.nr. 30113061

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS