LEDIG STILLING VED HØGSKOLEN I INNLANDET

Professor / førsteamanuensis / førstelektor i sosialt arbeid

Søknadsfrist: 05.01.2022

Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet har over 16 000 studenter, 1300 ansatte og har studiesteder i Lillehammer, Hamar, Elverum, Rena, Evenstad og på Blæstad, samt virksomhet på Kongsvinger, Tynset og i Oslo.


Høgskolen i Innlandet bygger sterke og solide utdannings- og forskningsmiljøer som skal sette spor etter seg regionalt, nasjonalt og internasjonalt.


Vi utvikler en institusjon med høy faglig kompetanse med mål om å oppnå universitetsakkreditering.


Vår visjon er «Sterkere sammen».

Vi bygger det nye universitetet i tverrfaglig fellesskap, sammen med samfunns- og arbeidsliv.

Om stillingen

Ved seksjon for barnevern, sosialt arbeid og vernepleie er det ledig fast 100% stilling som professor/ førsteamanuensis/ førstelektor i sosialt arbeid.

Stillingen tilhører Institutt for sosialvitenskap og veiledning med kontorsted Lillehammer.

Sosionomutdanningen er en akademisk og praksisorientert utdanning i sosialt arbeid, med profesjonsspesifikke arbeidsmåter basert på forsknings-, erfarings- og brukerkunnskap, og egne yrkesspesifikke standarder.

Studiet har som målsetting å utdanne sosionomer som kan bistå både enkeltpersoner, familier eller grupper med et bredt spekter av sosiale problemer. Vi ønsker å utdanne sosionomer som gjennom kritisk refleksjon og bred kunnskap om sammenhenger mellom individer, grupper og samfunn, kan bidra til å skape forbedring og nødvendige endringer. Vi vektlegger også fokus på prosessledelse og kompetanse innenfor områdene koordinering/ tverrprofesjonelt samarbeid/-ledelse og prosjektarbeid-/ledelse.

Ansvar og oppgaver

  • organisere, utvikle og gjennomføre forelesninger, seminarer og veiledning
  • planlegge, lede og gjennomføre prakisnære forskningsprosjekter rettet mot tema relevant for sosialt arbeid
  • bidra i utvikling av forskergruppe med fokus på kompetanse i sosialt arbeid som planlegges etablert
  • bidra til kunnskapsutvikling i praksisfelter hvor sosialt arbeid utøves
  • samarbeide med praksisfeltet om studentenes læring og i fagutvikling
  • bidra til pedagogisk utviklingsarbeid i ulike former for studentaktive læringsformer og ferdighetstrening i sosialt arbeid
  • ta for seg, utvikle og kritisk belyse overordnede samfunnsperspektiver/ temaer/ diskurser og vise deres relevans for sosialt arbeids praksiser
  • gjøre løpende skikkethetsvurderinger
  • løse faglig-administrative oppgaver

Andre oppgaver kan også bli tillagt stillingen

Kvalifikasjoner

  • Du må kvalifisere for stilling som professor/ førsteamanuensis/ førstelektor i relevant samfunns- og sosialfaglig område i henhold til krav gjengitt i forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger
  • Kompetanse i samfunns- og/eller sosialfaglige kunnskapsområder relevant for sosialt arbeids praksis, yrkesfelt og arenaer som komplementerer den samlede kompetansen i studiets faggruppe vil bli prioritert
  • Det er ønskelig at søkere har sosialfaglig profesjonsbakgrunn
  • Det legges vekt på kunnskap om og erfaringer med å benytte studentaktive lærings- og vurderingsformer innen relevante fagområder
  • Forskningsmeritter 3 siste årene vil bli vektlagt
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk/skandinavisk og engelsk
  • Tilfredsstillende IKT-kompetanse tilknyttet studentrelatert arbeid og aktuelt forsknings- og utviklingsarbeid.

For alle stillingskategorier kreves i tillegg dokumentert relevant praktisk-pedagogisk kompetanse på grunnlag av utdanning eller undervisning og veiledning. Den som eventuelt tilsettes uten å ha formell pedagogisk kompetanse eller praktisk-pedagogisk utdanning og ikke kan dokumentere tilsvarende kvalifikasjoner, pålegges i løpet av to år etter tilsetting å gjennomgå godkjent kurs i høgskolepedagogikk eller praktisk-pedagogisk utdanning. Høgskolen i Innlandet gir tilbud om slike kurs.

Personlig kompetanse

  • Gode samarbeidsevner
  • Evne til å kommunisere godt med studenter og kollegaer
  • Fleksibilitet og selvstendighet vektlegges
  • Interesse for pedagogisk utvikling er en forutsetning

Mer informasjon om de formelle kvalifikasjonskravene, se Forskrift om ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger og HINNs presisering av de pedagogiske kompetansekravene og dokumentasjonsform ved ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger

Vurdering av hvilken kandidat som er best kvalifisert foretas etter en helhetlig vurdering av utdanning, erfaring og personlig egnethet og øvrige kvalifikasjonskrav slik de er formulert i annonseteksten, i tillegg til motivasjon for stillingen.

Dersom det ikke har meldt seg søker som tilfredsstiller kompetansekravene for fast ansettelse kan det foretas midlertidig ansettelse for inntil tre år i lavere stilling, jf. universitets- og høyskolelovens §6-5.

Hvordan søke

Søknad og CV registreres elektronisk via "Søk stillingen"

Søknaden må inneholde:

  • Søknadsbrev
  • Utfyllende oversikt over utdanning, vitnemål, arbeidserfaring, pedagogisk erfaring, administrativ erfaring, akkvisisjonsarbeid, koordinerings erfaring og andre kvalifiserende aktiviteter
  • Dokumentasjon på pedagogiske kvalifikasjoner i en systematisk, samlet fremstilling, herunder oversikt over formell pedagogisk utdanning, pedagogisk praksis (for eksempel undervisnings-/veiledererfaring), erfaring med studiekvalitetsutvikling, utvikling av undervisningsopplegg, studieplaner etc. I tillegg ønskes inntil en sides refleksjon rundt ditt pedagogiske grunnsyn og din egen pedagogiske utvikling
  • Oversikt over eksternfinansierte prosjekter
  • Publikasjonsliste
  • Inntil 8 arbeider til vurdering

Har du spørsmål om opplasting av vedlegge eller andre tekniske forhold rundt søknaden kan Jobbnorge kundeservice kontaktes. Kontaktinformasjon ligger som lenke i søknadsskjema.

Aktuelle søknader vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Utfyllende CV, bekreftede kopier av vitnemål og attester, publikasjonslister og dokumenter/arbeider som skal vurderes skal legges som elektroniske vedlegg eller lenker til søknaden.

Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøving av praktiskpedagogiske ferdigheter.

Anmodning om unntak fra offentlig søkerliste må begrunnes tydelig og angis via elektronisk søknadsskjema. Søkere vil bli kontaktet dersom høgskolen ikke kan følge anmodningen (jf. off.loven § 25).

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Det er derfor et personalpolitisk mål ved HINN å oppnå en balansert alders- og kjønnssammensetning og rekruttere personer med innvandrerbakgrunn. Arbeidsforholdene tilrettelegges om nødvendig for personer med redusert funksjonsevne. Dersom søkere tilkjennegir at de har nedsatt funksjonsevne eller hull i CV, kan denne opplysningen bli brukt til registreringsformål i forbindelse med måltallet.

Vi tilbyr

  • En spennende og utfordrende jobb ved en høgskole i utvikling, engasjerte kolleger og et godt arbeidsmiljø

Stillingen lønnes i stillingskode 1013 professor/ 1011 førsteamanuensis/ 1198 førstelektor i Statens lønnsregulativ, innplassert etter kompetanse og erfaring

For mer informasjon om HINN som arbeisgiver, se her.

Fakultet for helse- og sosialvitenskap (HSV) tilbyr et bredt spekter av utdanninger innen våre fagområder. Vi tilbyr blant annet store helse- og sosialfaglige bachelorprogram innen sykepleie, vernepleie, barnevern og sosialt arbeid, i tillegg til kroppsøving, idrett, folkehelse, og tannpleie. Vi tilbyr også en rekke masterprogram, årsstudier og kortere kurs. Relevans, utvikling, fleksibilisering og læring hele livet er viktige stikkord.

Fakultetet er ansvarlig for ph.d. programmet Barn og unges deltakelse og kompetanseutvikling, og har sendt søknad om akkreditering av et nytt ph.d. program med tverrvitenskapelig tilnærming: ph.d. i Helse og velferd.

Fakultetet har 3887 studenter og 241 ansatte

For mer informasjon om stillingen, kontakt:

  • Instituttleder Erik Hagaseth Haug, Tel: +47 612 88 258, e-post: erik.haug@inn.no
  • Studieprogramansvarlig Kristin Kommisrud, Tel: +47 612 88 423, e-kristin.kommisrud@inn.no

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS