LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Forsker innen molekylærbiologi

Søknadsfrist: 12.06.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.

Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.

Veterinærinstituttet har rundt 300 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider: www.vetinst.no.

Veterinærinstituttet søker en engasjert forsker som vil jobbe med utvikling av laboratorieanalyser innen molekylærbiologi med fokus på deteksjon og genetisk karakterisering av smittestoff samt med molekylærbiologisk diagnostikk. Stillingen er plassert i avdeling for Analyser og diagnostikk ved seksjon for Molekylærbiologi som sammen med fire andre seksjoner ivaretar laboratoriefunksjoner ved instituttets ved hovedkontoret på Ås. 

Seksjonen arbeider med diagnostikk, beredskap, overvåking, forskning og kunnskapsformidling innen dyrehelse. Hovedtyngden av våre aktivitet er knyttet til påvisning og karakterisering av virus, bakterier og sopp hos akvatiske og terrestriske arter. Seksjon for molekylærbiologi jobber aktivt med metodeutvikling innenfor sitt fagområde og deltar i ulike forskningsprosjekter og oppdrag ved Veterinærinstituttet. Vårt analyseportefølje består av metoder til deteksjon av over 80 ulike smittestoffer. Flere av metodene er akkreditert etter NS-EN ISO 17025. Vi drifter svært moderne laboratoriefasiliteter med bl.a. automatisert utstyr til nukleinsyreekstraksjon og pipettering, samt "in-house" helgenomsekvenseringsplattform. 

Seksjonen er involvert i forskningsprosjekter i forbindelse med utbruddsoppklaring, smittesporing og kartlegging av nye agens. Dersom du har et brennende interesse for molekylærbiologisk diagnostikk og i tillegg brenner for ny teknologi er dette jobben for deg.

 Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene er tilknyttet Veterinærinstituttets ansvarsområde innenfor sykdomsoppklaring, beredskap og forskning. Fokus for stillingen vil initialt være planlegging og gjennomføring av prosjekter innen metodeutvikling, forbedring av eksisterende metoder samt validering av metoder til molekylær deteksjon og virulensbestemmelse av smittestoffer. Stillingen kombinerer praktisk laboratoriearbeid som DNA og RNA isolering, real time PCR, herunder multipleksing og sekvensering med analytisk arbeid som in silico genanalyser og utforming av kvalitetsdokumentasjon i form av metodebeskrivelser og valideringsrapporter.

På sikt vil du jobbe innenfor hele seksjonens ansvarsområde og delta i rutinediagnostikken. Dette innebærer koordinering av oppgaver, resultatfortolkninger, autorisering og utsending av svarrapporter samt kommunikasjon med forvaltningsmyndighet og næringsaktører. Du vil gå inn i team med øvrige forskere og samhandle tett med vår ingeniørstab. Det vil være aktuelt å bidra inn i arbeidet på laboratorier på inneslutningsnivå 3 som innebærer sikkerhetsklarering og krav til vaksinering.

Stillingen skal være en faglig ressurs innen molekylærbiologi ved Veterinærinstituttet og du må kunne bidra med din ekspertise inn i diverse forskningsprosjekter innen virologi, immunologi, bakteriologi og patologi ved Veterinærinstituttet.

Kvalifikasjoner

Det kreves:

  • høyere biologisk utdannelse innen seksjonens arbeidsområder, minimum på masternivå eller tilsvarende, doktorgrad vil være en fordel
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk
  • gode kommunikasjonsevner og samarbeidsevner er en forutsetning, da den som ansettes vil fungere som ressursperson og vil måtte jobbe tverrfaglig i team

I tillegg er det ønskelig om du har solid erfaring og kompetanse innen molekylærbiologisk metodikk, herunder real time PCR og sekvensering, samt praktisk klinisk laboratorieerfaring fra enten næringsliv, forskning eller forvaltning.

I tillegg vil vi vektlegge:

  • kunnskaper om Next Generation Sequencing (NGS) og kjennskap til bioinformatiske verktøy
  • kjennskap til offentlig forvaltning innen dyre- og/eller fiskehelseområdet
  • kjennskap til kvalitetssystem og akkreditering
  • erfaring med digitalisering og robotisering av den molekylære, diagnostiske arbeidsflyten
  • erfaring fra planlegging, organisering og god gjennomføringsevne av prosjekter

Personlige egenskaper

Vi søker etter deg som kommuniserer og samarbeider godt på alle nivåer. Du er fleksibel og inkluderende. Det er ønskelig med en person som evner å jobbe selvstendig, systematisk og nøyaktig.

Personlig egnethet og motivasjon for stillingen vil bli vektlagt.

Vi tilbyr

  • et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå, faglige utfordringer og mangfold
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass
  • gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse, og for dette innskuddet trekkes 2 % av lønn 

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som forsker i stillingskode 1109, 1110 eller 1183, avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal lastes opp i Webcruiter. Ønskes ytterligere opplysninger om stillingen er du velkommen til å kontakte seksjonsleder Monika Hjortaas.

Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4671178873

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

  • Monika Hjortaas (Seksjonsleder) ,  99705184
Powered by Labrador CMS