LEDIG STILLING VED VETERINÆRINSTITUTTET

Forsker / veterinær innen patologi

Søknadsfrist: 15.06.2023

Veterinærinstituttet

Veterinærinstituttet er en forsknings- og kunnskapsorganisasjon underlagt Landbruks- og matdepartementet og Nærings- og fiskeridepartementet.

Instituttets visjon "God helse hos dyr, fisk og mennesker" skal nås gjennom tydelige mål og gjennom et strategisk, faglig samarbeide med partnere i over 40 land i tillegg til Norge.

Instituttet avdekker og avverger smittsomme sykdommer og andre trusler mot helsen til dyr, fisk, mennesker og miljø. Sammen med myndigheter og næringsliv arbeider vi også strategisk for god dyrevelferd, trygg mat og bærekraftige bionæringer.

Veterinærinstituttet er et nasjonalt referanselaboratorium på over 30 områder og internasjonalt referanselaboratorium for Verdens dyrehelseorganisasjon (WOAH) på flere områder.

Veterinærinstituttet har rundt 300 ansatte som sammen skal løse vårt viktige samfunnsoppdrag fordelt i våre lokaler i Tromsø, Harstad, Trondheim, Bergen, Sandnes og på hovedkontoret på Ås i Viken.

For ytterligere informasjon om oss viser vi til våre hjemmesider:

www.vetinst.no.

Ved Veterinærinstituttet Ås, Seksjon for høyrisikoagens og patologi, er det ledig en fast stilling som forsker/veterinær innen patologi. Seksjonen arbeider med patoanatomisk diagnostikk, beredskap, overvåking, forskning, rådgivning og kunnskapsformidling vedrørende helse hos produksjons-, sports- og familiedyr, samt eksotiske dyrearter. Det er for tiden 26 ansatte ved seksjonen. Det arbeides også med forskning på infeksjonssykdommer, multifaktorielle sykdommer og ernæringsrelaterte sykdommer hos dyr. Vi samarbeider med universitets- og forskningsmiljø i inn- og utland, og gir forskningsbasert forvaltningstøtte til Mattilsynet og andre myndigheter. Seksjonen er WOAH-referanselaboratorium for Chronic wasting disease (CWD). Seksjonen er innplassert ved Avdeling for analyser og diagnostikk.

Veterinærinstituttet er opptatt av mangfold, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke stillingen, uavhengig av alder, kjønn, funksjonsevne, hull i CV, nasjonal eller etnisk bakgrunn.

Arbeidsoppgaver

Arbeidsoppgavene vil hovedsakelig være variert patoanatomisk diagnostikk, beredskapsarbeid, rettsmedisin, dyrevelferdssaker, rådgivning og forskning knyttet til produksjonsdyr, sports- og familiedyr. Vedkommende vil gå inn i diagnostikkturnus med øvrige fire patologer. Den som tilsettes skal bidra til god samhandling og godt samarbeid på tvers i organisasjonen og skal bidra til å harmonisere diagnostikken mellom enhetene i Veterinærinstituttet. Det forventes at kandidaten også bidrar med andre oppgaver i seksjonen eller for andre seksjoner på Veterinærinstituttet.

Stillingen gir en spennende mulighet til å drive diagnostikk, forskning og rådgivning vedrørende dyrs helse som er knyttet til problemstillinger av stor betydning for norsk forvaltning og næringsliv.

Kvalifikasjoner

Det kreves:

  • veterinærmedisinsk embetseksamen, med rett til norsk autorisasjon
  • god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk eller et annet skandinavisk språk, samt engelsk

Det er ønskelig med:

  • doktorgrad og/eller godkjent europeisk diplomat innen veterinær patologi
  • erfaring med diagnostikk og forskning innen patologi på produksjonsdyr, sports- og familiedyr.
  • erfaring med rettsmedisinsk diagnostikk
  • erfaring fra digitalisering og utvikling av patoanatomisk diagnostikk, f. eks. gjennom molekylære metoder
  • vitenskapelig produksjon vektlegges
  • erfaring innen forvaltning, beredskap, rådgivning, og små- og stordyrpraksis

Personlige egenskaper

Vi ønsker deg som:

  • er faglig nysgjerrig og sterkt motivert for å arbeide med diagnostikk og forskning
  • er initiativrik og kvalitetsbevisst
  • er samarbeidende og har god gjennomføringsevne
  • arbeider systematisk, nøyaktig og selvstendig

Du må kunne identifisere deg med Veterinærinstituttets verdier: Fremtidsrettet, faglig ambisiøs og samspillende

Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Veterinærinstituttet tilbyr

  • et arbeidsmiljø preget av et høyt kompetansenivå og mangfold
  • varierte og faglig utfordrende arbeidsoppgaver
  • gode muligheter for faglig og personlig utvikling
  • en fleksibel og inkluderende arbeidsplass

Gunstige avtaler for lån og pensjonssparing i Statens pensjonskasse og for dette innskuddet, trekkes 2 % av lønn.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ. Stillingen innplasseres som forsker 1108, 1109, 1110 eller 1183 avhengig av kvalifikasjoner.

Hvis du finner ovennevnte av interesse gleder vi oss til å se din søknad. CV, vitnemål, attester og øvrige relevante dokumenter skal legges ved søknaden. Vi gjør oppmerksom på at CV benyttes til utvidet søkerliste. Dersom du ønsker å unntas fra offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknaden. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du varsles dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Webcruiter-ID: 4668223918

Søk på stillingen

Kontaktinformasjon

Powered by Labrador CMS