LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER

Forsker i protein biokjemi

Søknadsfrist: 09.04.2023

UiS hovedlogo positiv RGB

Universitetet i Stavanger

Universitetet i Stavanger (UiS) har om lag 12 000 studenter og 2 200 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet.

Vår felles retning skal drives frem av omtanke for grønn og bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.

I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet. Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum. Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300 000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.

Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.


Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet tilbyr teknisk-naturvitenskapelige utdanninger på bachelor-, master- og doktorgradsnivå. I nært samarbeid med NORCE og industrien i regionen har fakultetet etablert samarbeid om forskning. En rekke master- og doktorgradsoppgaver blir laget i samarbeid med industrien. Fakultetet har etablert forskningssamarbeid med universitet i USA og Europa, og har utviklet flere fagmiljø som er internasjonalt ledende. Fakultetet har om lag 2 800 studenter og ca 500 ansatte fordelt på Institutt for data- og elektroteknikk, Institutt for maskin, bygg og materialteknologi, Institutt for matematikk og fysikk, Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi, Institutt for energi- og petroleumsteknologi, Institutt for energiressurser og Institutt for sikkerhet, økonomi og planlegging.


Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi tilbyr studier fra bachelorgrad, via mastergrad til doktorgrad. Instituttet har stor spennvidde og dekker fagområdene biologisk kjemi, kjemi og miljø. Instituttet har ansvar for all grunnleggende kjemiundervisning ved fakultetet. Det er i dag om lag 60 ansatte (inklusiv stipendiater og postdoktorer) og 230 studenter tilknyttet instituttet.

Om stillingen

Universitetet i Stavanger har ledig tidsbegrenset stilling som forsker i protein biokjemi ved Det teknisk-naturvitenskapelige fakultet, Institutt for kjemi, biovitenskap og miljøteknologi for en periode på 20 måneder.

Stillingen er ledig for snarest mulig tiltredelse.

Stillingen er eksternt finansiert med midler fra Norges forskningsråd.

Prosjektet skal gjennomføres ved Universitetet i Stavanger med et opphold på inntil ni måneder ved Universitetet i Aberdeen.

Generell stillingsbetenkning for forsker ved UiS gir en nærmere beskrivelse av aktuelle arbeidsoppgaver.

Prosjektet

Forskeren vil være tilknyttet følgende prosjekt: "Mitokondriell glykolyse som mål for sykdomskontroll av patogene stramenopile".

Verdens befolkning er ventet å øke til 10 milliarder mennesker de neste 30 årene. Det betyr at en må kunne produsere mat til 3 milliarder flere mennesker enn vi er i dag. En konsekvens av dette vil være en drastisk økning i belastningen på verdens matproduksjon. Selv om matproduksjon fra landbruk og fiskeoppdrett har vokst betraktelig de siste 50 årene, vil det allikevel ikke være nok til å fø den økende befolkningsmassen. En stor utfordring for landbruk og fiskeoppdrettsnæringen er produksjonstap på grunn av ulike infeksjoner. Tapene som berammer næringen varier årlig, men i gjennomsnitt kunne det som går tapt gitt mat til mellom 0,5-4 milliarder mennesker årlig. Det er derfor svært viktig å kunne kontrollere, eller kurere disse sykdommene. Dette er viktig, ikke bare fordi en ønsker å kunne produsere nok mat til den økende befolkningsveksten, men også for å kunne produsere mat mer effektivt og bærekraftig enn vi gjør i dag.

Vi har funnet en spesiell biokjemisk underfundighet i en gruppe dyr og plante patogener som vi håper å utnytte til å bekjempe sykdommer en finner i landbruket og oppdrettsnæringen i dag. De fleste organismer som bor på jorden omdanner maten en spiser til energi de kan bruke. Maten vi spiser blir omdannet via flere biokjemiske steg til mindre og mindre byggestener som brukes til å opprettholde liv. Disse stegene er organisert i ulike organeller i cellene våre. Vi har funnet at patogener som forårsaker tørråte i poteter, men også sykdom i laks, og til og med mennesker, har endret rekkefølgen på disse biokjemiske stegene på en spesiell måte. Vi ønsker å studere og forstå disse spesielle endringene, da vi tror de kan være potensielle mål for nye medisiner som vil kontrollere, eller i beste fall utrydde, denne type sykdommer. Sammen med eksperter i Norge og utlandet, inkludert industripartnere, vil vi hjelpe i bekjempelsen av disse sykdommene for kunne produsere nok mat til verdens befolkning. Samarbeidspartnere er Professor Pieter van West (Universitetet i Aberdeen, Storbritannia) og Professor Siver Moestue (NTNU, Trondheim, Norge).

Denne stillingen er en del av et større prosjekt og en postdoktor og en stipendiat er allerede ansatt.

Kvalifikasjoner

Du må ha sterk faglig bakgrunn med femårig mastergrad (3+2) innenfor biokjemi eller annet relevant fagområde.

Du må også ha gode ferdigheter i engelsk, både skriftlig og muntlig.

Det vil være en fordel om du har:

  • erfaring og dokumenterte ferdigheter, evt. publisert vitenskapelig arbeid innen protein biokjemi
  • erfaring med legemiddelresistens/antimikrobielle midler

Videre legges det vekt på din:

  • motivasjon og potensial for selvstendig forskning innenfor feltet
  • evne til å jobbe selvstendig og i team, være innovativ og kreativ
  • evne til å arbeide strukturert
  • erfaring med og motivasjon til å veilede bachelor og/eller masterstudenter

Vi tilbyr

  • varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
  • et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
  • lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 90.400, kode 1108, kr 530.000-590.000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
  • medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
  • mer om ansattgoder og fordeler på våre nettsider

Mangfold

Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.

Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.

Universitetet vil rekruttere flere kvinner til stillinger som stipendiat innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en kvinne bli prioritert foran en mann.

Her kan du lese mer om mangfoldsrekruttering og hvordan vi behandler søknader.

Kontaktinformasjon

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Rosa Andrade, tlf: 51 83 11 91, e-post: rekruttering@uis.no.

Søknaden

Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter.

Følgende skal lastes opp som vedlegg til søknaden:

  • motivasjonsbrev («cover letter») som beskriver dine forskningsinteresser og relevansen av din bakgrunn og erfaring
  • CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
  • vitnemål, attester, samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevante
  • publikasjoner elller annet relevant forskningsarbeid

Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over og at du har lagt ved nødvendig dokumentasjon.

Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.

UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.

Generell informasjon

Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.

Dersom du har doktorgrad innenfor fagområdet vil du kunne søke opprykk til forsker i kode 1109 etter reglene i Reglement for opprykk til forsker 1109 i statlige virksomheter.

Universitetets retningslinjer for ansettelse og opprykk i undervisnings- og forskerstillinger pkt 2 og 3.6 gir nærmere omtale av kriterier for ansettelse som forsker.

Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite. På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater.

Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.

UiS har avtale om immaterielle rettigheter med det formål å sikre rettigheter til åndsverk som er opprettet av ansatte, inkludert forskningsresultater.

Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.

Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den engelske teksten legges til grunn.

Søk stillingen

Powered by Labrador CMS