Tannhelse Rogaland har en ledig spennende stilling!
Stipendiat - forskningsavdelingen
Søknadsfrist: 27.05.2025
Publisert
Smil til Norges beste arbeidsplass
Visjonen til oss i Tannhelse Rogaland er å ta vare på smilet.
For våre pasienter. Våre kollegaer. Og for hver enkelt av oss.
Stipendiat ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland - forskningsavdelingen
Forskningsavdelingen ved Tannhelsetjenestens kompetansesenter Rogaland, TkRogaland, har en spennende mulighet for deg som ønsker å bidra til bedre munnhelse for barn.
Vi søker en stipendiat til prosjektet «Barns munnhelse», med oppstart fra august 2025.Stillingen er 100 % i en periode på tre år, med mål om å oppnå doktorgrad.
Forskningstema
De aller fleste småbarn (0-3 år) i Norge har god tannhelse. Likevel er det dessverre en gruppe barn hvor dette ikke stemmer. Disse barna har i tillegg ofte et veldig stort og krevende behandlingsbehov.
Helsestasjonen er en viktig førstelinje for å oppdage barns utfordringer. Undersøkelse av munnhulen er en viktig del av rutineundersøkelsene som gjøres av helsesykepleier eller barnelege. En munnhuleundersøkelse gir mulighet for å avdekke omsorgssvikt eller oppdage munnsykdommer som karies på et tidlig tidspunkt. Møtene på på helsestasjon gir også helsesykepleiere en mulighet til å fremme gode hygienerutiner for å ivareta god munnhelse.
Forskningslitteraturen beskriver en sosial gradient knyttet til munnhelse, som viser at personer med lavere sosioøkonomisk status har større utfordringer med orale sykdommer. Som et ledd i å redusere ulikhet i helse er vi interessert i å forstå helsestasjonens og tannhelsetjenestens rolle i ivaretakelse av barns munnhelse og forsøke å indentifisere virkemidler som kan fremme gode orale hygienerutiner.
I forskningsprosjektet «Barns munnhelse» ønsker vi å ta en eksplorativ tilnærming, ved bruk av kvalitativ metode, for å forstå hvordan barns munnhelse blir fremmet og ivaretatt av ulike aktører.
Prosjektskisse
Vi ønsker at du som søker utarbeider en foreløpig prosjektskisse (max 1500 ord) for et doktorgradsprosjekt med fokus på å forstå hvordan barns munnhelse blir fremmet og ivaretatt av ulike aktører (helsestasjon, tannhelsetjenesten og foresatte). Prosjektskissen skal redegjøre for problemstilling, relevans, teoretisk- og metodisk tilnærming, og vil inngå i kompetansevurderingen.I løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden vil prosjektskissen og fremdriftsplan bli videreutviklet i samarbeid med veilederne før søknad om opptak til ph.d.-program.
TkRogaland, eies av Tannhelse Rogaland, og er et av fem regionale odontologiske kompetansesentre i Norge. TkRogaland består av to spesialisttannklinikker, en forskningsavdeling og en avdeling for tilrettelagt tannbehandling.
For en oversikt over våre forskningsprosjekt, se vår hjemmeside.
Tannhelse Rogaland skal bli Norges beste arbeidsplass!
Det gjelder faglige utfordringer. Sosialt samhold. Trygge gode rammer. Ikke minst en god balanse mellom jobb og privatliv.
Blir du med? Søk stillingen som vår nye stipendiat ved forskningsavdelingen!
Tannhelse Rogaland ønsker mangfold, og oppfordrer alle kvalifiserte til å søke, uansett alder, kjønn, funksjonshemming eller etnisk tilhørighet.
Arbeidsoppgaver
Utvikle prosjektbeskrivelse for å bli tatt opp på et relevant doktorgradsprogram.
Ta relevante doktorgradskurs.
Datainnsamling og analyser.
Knytte kontakter med relevante forskningsmiljøer, for eksempel knyttet til veiledning.
Vitenskapelig formidling skriftlig og muntlig.
Kvalifikasjoner
Du må ha en femårig mastergrad innenfor odontologi, helsefag, samfunnsfag, medisin eller annen relevant bakgrunn som gir grunnlag for å gjennomføre en forskerutdanning. Karakteren på masteroppgaven og veid gjennomsnittskarakter på mastergraden må begge hver for seg være B eller bedre.
Avslutter du utdanningen din våren 2025 er du også velkommen til å søke.
I søknadsbrevet er det viktig å tydeliggjøre dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.Vi ønsker at du legger ved all nødvendig dokumentasjon som er relevant for å vurdere din søknad. Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger ved søknadsfristen.
Følgende dokumenter skal lastes opp som vedlegg til søknaden:
Foreløpig prosjektskisse
CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring.
Vitnemål og attester, samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant.
Diploma supplement eller lignende og konverteringsskala ved behov
Publikasjoner eller annet relevant forskningsarbeid
All dokumentasjon må foreligge på norsk/skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen, må disse komprimeres før opplasting.
Ansettelse som stipendiat er regulert i Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent samt spesialistkandidat (sjekk her om ansettelsesvilkår).
Din kompetanse for stillingen, ut fra vedlagt dokumentasjon, vil bli vurdert av en intern komite. Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater.
Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være til stede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.
Personlige egenskaper
Videre legges det vekt på at du:
Er motivert og har entusiasme for forskning
Har faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre doktorgradsutdanningen innen ansettelsesperioden
Kan arbeide selvstendig
Har gode samarbeidsevner, og bidrar til et godt arbeidsmiljø
Er nytenkende og kreativ
Er strukturert og har stor arbeidskapasitet
Har høy faglig og personlig integritet
Har gode ferdigheter i norsk og engelsk, både skriftlig og muntlig
Vi tilbyr
Et inkluderende arbeidsmiljø
Bredt faglig nettverk og gode samarbeidspartnere
Lønns- og arbeidsvilkår i henhold til gjeldende lov- og avtaleverk
God offentlig pensjonsordning og ansattgoder i KLP bank og forsikring