Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for helse- og idrettsvitenskap er det ledig en 100 % åremålsstilling som postdoktor, tilknyttet Institutt for helse- og sykepleievitenskap, for en periode på 3 år. Arbeidssted er Campus Grimstad. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultetet har fire institutter; Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Institutt for psykososial helse, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving og Institutt for ernæring og folkehelse.
Universitetssykehjemmet er vedtatt etablert av Grimstad kommune, og skal bygges ved campus i Grimstad. Universitetssykehjemsprosjektet inkluderer Universitetet i Agder (UiA), Fagskolen i Agder (FiA) og Grimstad kommune som partnere. UiA er ansvarlig for forskningen, og resultatet av prosjektets forskning og utvikling av helsetjenestene skal komme alle Agderkommunene til gode. Postdoktorstillingen inngår i samarbeidet, og vil også være tilknyttet Senter for e-helse. Det forventes at den som får stillingen, deltar aktivt i Universitetssykehjemsprosjektets arbeid.
Den som ansettes vil arbeide med implementeringsforskning, og spesielt forskning rettet mot implementeringsarbeid i sykehjem i kommunehelsetjenesten, samt formidle resultatene gjennom vitenskapelige publikasjoner i internasjonale tidsskrift og presentasjon på vitenskapelige konferanser. I tillegg ønskes det at kunnskapen formidles regionalt og nasjonalt til praksisfeltet gjennom seminar/konferanser.
Nødvendige kvalifikasjoner
Doktorgrad og mastergrad innen helsefag/sykepleievitenskap. Aktuelle søkere må ha fått godkjent avhandlingen innen søknadsfristen
God skriftlig og muntlig formidlingsevne på engelsk og norsk
Erfaring med publisering i internasjonale vitenskapelige tidsskrift
Søkere må i tillegg levere prosjektbeskrivelse for å vurderes som kandidat til stillingen. Aktuelle søkere til stillingen kan ved henvendelse til professor Mariann Fossum få tilsendt prosjektsøknad og rapport som utgangspunkt for å lage en mer detaljert prosjektbeskrivelse som skal legges ved søknaden.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Den som ansettes må også beherske engelsk muntlig og skriftlig.
Ved vurdering av søkerne legges det vekt på prosjektbeskrivelsen, doktorgradsavhandlingen, oppnådde eksamensresultater samt tidligere publiserte arbeider og relevant erfaring. Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil også̊ bli vektlagt.
Ønskede kvalifikasjoner
Klinisk erfaring fra arbeid i kommunehelsetjenesten
Erfaring med prosjektledelse og søknad til REK/SIKT
Relevant forskning- og formidlingserfaring vektlegges
Personlige egenskaper
Stor arbeidskapasitet, gjennomføringsevne og resultatorientering
Gode evner til samarbeid på tvers av fag og organisatoriske linjer nasjonalt og internasjonalt
God evne til å formidle faglig stoff
Samarbeidsevner og personlig egnethet tillegges avgjørende betydning
Vi tilbyr
Faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.510, kode 1352 postdoktor, kr. 700 000 – 760 000 brutto pr år. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
vitnemål med karakterer
liste over publikasjoner
doktorgradsavhandlingen
eventuelt maksimalt 10 vitenskapelige arbeider og FoU-virksomhet som vedkommende vil ha tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
relevant prosjektbeskrivelse maksimalt 6 - 8 sider skrevet på bakgrunn av prosjektskisse som fås ved henvendelse
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.