LEDIG STILLING VED DIKU

Avdelingsleder i avdeling for utredning, evaluering og forskning

Søknadsfrist: 16.10.2022

HK-dir

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har et samlet, nasjonalt ansvar for forvaltningsoppgaver innen høyere utdanning, høyere yrkesfaglig utdanning og kompetansepolitikk. Vi er faglig rådgiver for Kunnskapsdepartementet, og iverksetter politikken og samordner virkemidlene. Direktoratet skal bidra til å utvikle kvaliteten i utdanning og opplæring, styrke det internasjonale samarbeidet og bidra til digital omstilling av universitet og høyskoler.


Vi jobber for å løfte kompetansen i befolkningen, gjøre utdanning og opplæring av høy kvalitet tilgjengelig for alle hele livet, og sikre arbeidslivet tilgang på kompetent arbeidskraft.

Vi har kontorer i Bergen, Oslo, Tromsø og Trondheim.

Les mer om HK-dir her

Mener du høyere utdanning og kompetanse gjør oss bedre rustet til å møte dagens og fremtidens utfordringer?

Om oss og stillingen

Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (HK-dir) har ledig stilling som avdelingsleder i avdeling for utredning, evaluering og forskning. Avdelingen er nyopprettet, og avdelingslederen vil ha stor mulighet for å påvirke oppbyggingen av et strategisk viktig fagområde. Direktoratet har et bredt ansvarsområde og store ambisjoner for arbeidet med analyse og kunnskapsgrunnlag.

Om avdelingen

Avdeling for utredning, forskning og evaluering har ansvar for å utføre kvalitative studier og analyser, kartlegginger og kunnskapssammenstillinger. Dette inkluderer utredninger av nye tiltak og ny politikk, analyser og evalueringer av HK-dirs egne virkemidler, produkter og tjenester samt faste utredningsoppgaver knyttet til Erasmus+. Avdelingen har ansvar for anskaffelse og oppfølging av forskningsprosjekter så vel som utrednings- og evalueringsoppdrag. Enheten har ansvar for oppfølging av KDs strategi for utdanningsforskning, og er også nasjonalt kontaktpunkt for Eurydice.

Om stillingen

Stillingen innebærer ledelse av avdelingen. Det betyr blant annet å lede og utvikle avdelingen på en måte som bidrar til at HK-dir har et godt grunnlag for å arbeide kunnskapsbasert og utvikler seg til et ledende fagmiljø på høyere utdanning- og kompetansepolitikk. Halvparten av avdelingens ansatte har kontorplass i Bergen og halvparten i Oslo. Reisevirksomhet må derfor påregnes.

Arbeidsoppgaver

Som avdelingsleder blir en viktig oppgave å lede avdelingen frem til å bli et ledende fagmiljø nasjonalt innenfor sine ansvarsområder. Du skal også sørge for at avdelingen identifiserer og følger opp konkrete mål og leveranser som gir resultater inn mot divisjonens og direktoratets ambisjoner om å bli en faglig autoritet innenfor høyere utdanning og kompetansepolitikk. Videre vil en del av oppgavene være å sette klare mål for avdelingen som er forankret hos medarbeiderne og ledelsen, og å allokere ressurser i tråd med prioriteringer. I stillingen vil du også måtte samarbeide godt med andre avdelinger i direktoratet, ta initiativ og formidle metodekompetanse og kunnskapsgrunnlag i og utenfor direktoratet. I tillegg vil du samarbeide særlig tett og være godt koordinert med lederen for avdeling for undersøkelser og analyser som er en del av samme divisjon.

Kvalifikasjoner

Vi krever:

  • relevant høyere utdanning, minimum på masternivå.
  • ledererfaring med dokumenterte resultater
  • svært god faglig vurderingsevne
  • erfaring fra arbeid med kunnskapsgrunnlag for politikkutvikling (for eksempel forskning, utredning, evaluering, analyse, data og statistikk)
  • svært god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk

Det er i tillegg en fordel om du har:

  • erfaring fra høyere utdanning- og kunnskapssektoren
  • erfaring med og gode resultater fra strategisk utviklingsarbeid
  • erfaring med formidling av forskning og/eller analyseresultater
  • gode strategiske evner – evne til å forstå direktoratets omgivelser og sektoransvar, og evne til å manøvrere for å forbedre rammebetingelsene for avdelingens arbeid

Vi søker deg som har:

  • svært gode kommunikasjonsferdigheter
  • gode samarbeidsevner
  • god evne til relasjonsbygging
  • svært gode analytiske evner

Vi vektlegger personlighet egnethet

Vi tilbyr:

  • stillingstittel som avdelingsleder (kode 1407)
  • en spennende jobb i et fagfelt som er i sterk utvikling
  • faglig utvikling
  • fleksibel arbeidstidsordning
  • et inkluderende og sosialt arbeidsmiljø
  • mulighet for trening i arbeidstiden
  • arbeidssted Bergen, med godt tilrettelagte lokaler i Bergen sentrum
  • mobiltelefonordning

Lønnsvilkår

  • stillingen avlønnes med en årslønn mellom kr 839 900,- og 935 300,- avhengig av kvalifikasjoner. Lønn blir avtalt etter en samlet vurdering av kvalifikasjoner. For særskilt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
  • medlemsskap i statens pensjonskasse. Til dette trekkes det 2 prosent av lønnen til lovfestet innskudd

Inkluderende arbeidsliv og mangfold

I HK-dir tror vi at mangfold gir oss bredere perspektiver, og at medarbeidere med ulik livserfaring og fagkombinasjoner vil gjøre oss i stand til å finne enda flere gode løsninger på våre oppdrag. Vi oppfordrer derfor alle til å søke jobb uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne eller etnisk bakgrunn. Du er også velkommen til å søke selv om du ikke kan vise til en sammenhengende yrkeskarriere. Vi legger forholdene til rette for personer med nedsatt funksjonsevne.

Hvis du har funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en kan du bli positivt særbehandlet hvis du krysser av for dette når du søker stillingen. Vi inviterer minst én kvalifisert søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli positivt særbehandlet på denne måten, må du oppfylle visse krav. Les mer om dette på arbeidsgiverportalen.

Avkryssing i Jobbnorge danner grunnlag for anonymisert statistikk, som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Offentlig søkerliste

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren selv ber om ikke å føres opp på søkerliste, jf. Offentligloven § 25.

Søkere vil i så tilfelle bli informert om dette på forhånd.

Søknad

Du må legge inn søknad og komplett CV med oversikt over utdanning og tidligere praksis, vedlagt skannet vitnemål og attester via lenke på denne siden (Jobbnorge). Vi oppfodrer deg til å gi tilgang til vitnemålsportalen.

Kontaktpersoner

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS