Ledig stilling ved UiT Norges arktiske universitet

Avdelingsingeniør / Overingeniør - Insitutt for industriell teknologi

Søknadsfrist: 22.04.2020

UiT Norges arktiske universitet

UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.


Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere.

Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi

Om stillingen

Ved Fakultet for ingeniørvitenskap og teknologi (IVT), UiT Norges arktiske universitet er det ledig 100 % fast stilling som avdelingsingeniør/overingeniør i Maskinlaboratoriet. Stillingen er plassert ved Institutt for industriell teknologi og forskningsgruppen intelligent produksjon og logistikk.

Institutt for industriell teknologi (IIT) samler 2 forskningsgrupper i teknologi i et stort institutt som er lokalisert i Narvik. Instituttets hovedaktivitet er mangfold innen teknologi. Instituttet dekker hele utdanningsforløpet fra forkurs i realfag (for ingeniørutdanning) og et årsnorskstudium (for utenlandske studenter), bachelor (maskin- og prosessteknologi), master (industriell teknologi) og ph.d. Instituttet jobber tett sammen med forskjellige næringer. Instituttet har samarbeid med regionale institusjoner og omfattende nasjonalt og internasjonalt forskningssamarbeid. Ved IIT er det for tiden 39 faste vitenskapelig ansatte, forskere, ph.d stipendiater og teknikere.

Arbeidsoppgaver

Stillingen skal støtte både utdannings- og forskningsaktiviteter i gruppen. Den som tilsettes forventes å ta ansvar for daglig drift og vedlikehold av gruppens laboratorier.

Maskinlaboratoriet ved UiT i Narvik omfatter 6 spesielt tilpassede lokaler, med tilhørende infrastruktur og utstyr, som i hovedsak utgjør faste installasjoner. Laboratoriet brukes av alle institutter både på bachelor- og masternivå.

I undervisningssammenheng, utover fast oppsatte lab-øvinger, er det arbeid i tilknytning til gjennomføringen av hovedoppgavene på bachelor- og masterutdanningene som dominerer.

I oppdragssammenheng har laboratoriet en viktig rolle som underleverandør av materiell, samt produksjon av konstruksjon og tilpassing av utstyr til de øvrige enhetene i UiT. I tillegg utføres ulike typer maskineringsoppdrag og materialtesting.

Laboratoriet disponerer bla annet Romer målearm med skanner, TIGO SF koordinatmålemaskin, 3D-printere, CNC styrte dreiebenker, 5 akse maskineringssenter, materialprøvemaskiner, sveise- og håndteringsroboter, manuelt styrte bearbeidingsmaskiner og sveisemaskiner, CO2 laserkutter, LUMEX 60 hybrid metalprinter og Metal X metalprinter.

Kvalifikasjoner

Det kreves sivilingeniørutdanning på mastergradsnivå innen produksjon/industriell teknologi.

Videre kreves det kompetanse innen programmering av industrielle roboter, CNC styrt målemaskin, bruk av dreie og fresemaskiner, samt kunnskap i bruk av metalprintere.

Det kreves forståelse og kunnskap innen konstruksjon, produktdesign og styrkeberegning.

Vi ønsker at kandidaten har kjennskap til programvarer som EgdeCam, PC-DMIS, Geomagic, SolidWorks og Autodesk- inventor.

I tillegg til den faglige kompetansen vil det legges stor vekt på personlige egenskaper som fleksibilitet og selvstendighet og evne til å jobbe i team. Det forventes en proaktiv holdning til å lære nye metoder og takle utfordringer i laboratoriet.

Kontakt

For nærmere opplysninger om stillingen kan du kontakte:

Vi tilbyr

  • Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
  • Gode velferdsordninger
  • Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse

Stilling som avdelingsingeniør lønnes etter statens regulativ kode 1085. For spesielt godt kvalifiserte søkere kan stillingskode 1087 overingeniør vurderes. Det trekkes 2 % pliktig innskudd til Statens pensjonskasse.

Søknaden

Søknaden sendes elektronisk via www.jobbnorge.no, og skal inneholde:

  • CV og søknadsbrev
  • Vitnemål og karakterutskrifter for alle grader
  • Attester
  • 2-3 referanser med kontaktinformasjon

All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk.

Generelt

Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.

Ved UiT legger vi vekt på mangfold, og oppfordrer derfor kvalifiserte søkere til å søke uten hensyn til alder, kjønn, funksjonsevne, nasjonal eller etnisk bakgrunn og personer som har stått utanfor arbeid og utdanning i en lengre periode (hull i CV en).

UiT er legger vekt på å tilrettelegge arbeidsforholdene for ansatte med redusert funksjonsevne. Forespørsler om hvordan arbeidsmiljøet er tilrettelagt, helsetjeneste, muligheter for fleksitid, deltid o.l. kan rettes til kontaktperson for stillingen.

Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.

Søk på stillingen

Powered by Labrador CMS