Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser.
Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder. Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder (UiA), Fakultet for helse- og idrettsvitenskap er det ledig en 100% midlertidig stilling som doktorgradsstipendiat med fokus på utvikling, gjennomføring og evaluering av et naturbasert rehabiliteringsopplegg for unge som har eller har hatt kreft, for en periode på tre år, evt. fire år med 25 % pliktarbeid. Stillingen er tilknyttet Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving. Arbeidssted er for tiden Campus Kristiansand. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Fakultetet har fire institutter: Institutt for ernæring og folkehelse, Institutt for helse- og sykepleievitenskap, Institutt for idrettsvitenskap og kroppsøving, og Institutt for psykososial helse. Doktorgradsstipendiaten vil være tilknyttet forskningsgruppen PAHLS (Physical Activity and Health Across the LifeSpan). I tillegg har instituttet forskningsgruppene SPADE (Sport Performance and Athlete Development Environments) og ROPE (Research in Outdoor Education and Physical Education).
Arbeidsoppgaver
Stipendiatstillingen er tilknyttet en randomisert kontrollert multisenterstudie som gjennomføres i Norge og Sverige. Formålet er å undersøke effekten av og sikkerheten ved naturbasert rehabilitering for ungemennesker rammet av kreft. Gjennom en kombinasjon av spørreskjema, fysiologiske tester og fortløpende monitorering av uønskede hendelser, vil vi undersøke om, og på hvilke måter, et Friluftslivsprogram (Wilderness programme for childhood, adolescents, and young adults (WAYA)) bedrer deltakernes livskvalitet, psykologiske velvære, naturtilknytning og fysiske form sammenlignet med en kontrollaktivitet (et velværprogram).
WAYA-programmet består av to deler. Første del er på til sammen åtte dager, hvor første og siste dagen medgår til reising og fysiske tester, de resterende seks dagene består av en vandretur i villmark sammen med likepersoner og et tverrfaglig sammensatt helse- og friluftslivsteam. Tre måneder senere gjennomføres en oppfølgingssamling hvor deltakerne slår leir i fire dager. I denne tremånedersperioden følges også alle deltakerne opp regelmessig. Aktivitetene i WAYA-programmet inkluderer vandring, padling, klatring, mindfulnesøvelser og friluftslivsferdigheter, som gjennomføres i grupper på 10- 15 deltakere. Kontrollgruppen deltar på et velværeopphold på et spahotell av lik varighet, etterfulgt av et fire dagers opphold på samme hotell tre måneder senere. Datainnsamling pågår ett år etter fullført intervensjon.
Studien inkluderer 150 unge kreftoverlevere i alderen 16- 39 år som rekrutteres gjennom interesseorganisasjonene Ung Kreft i Norge, og Ung Cancer og Maxa Livet i Sverige, i tillegg til aktuelle sykehusavdelinger.
Stipendiaten forventes å drive selvstendig forskning innen rammene for prosjektet, men med spesielt fokus på utfallsvariable som bl.a. fysisk aktivitetsnivå og- form. Den som tilsettes forventes å delta i planleggingen og gjennomføringen av to friluftslivsprogram og to velværeprogram, med oppfølgingssamlinger i Norge, i tidsrommet mai til september 2025.
Søkere bes utvikle en prosjektbeskrivelse på engelsk for prosjektet. Prosjektbeskrivelsen skal ha et omfang på maksimum fem sider inklusiv rasjonale (med aktuelle referanser), forskningsspørsmål, metode og materiale og tidsplan. Prosjektbeskrivelsen skal struktureres med utgangspunkt i malen for ph.d.-programmet i helse- og idrettsvitenskap, spesialisering i idrettsvitenskap og kroppsøving – som finnes her.
Ta eventuelt kontakt med professor Sveinung Berntsen, sveinung.berntsen@uia.no, for å få tilsendt mer informasjon om ovennevnte forskningsprosjekt som kan danne grunnlag for søkers egen prosjektbeskrivelse.
Nødvendige kvalifikasjoner
Hovedfag/mastergrad i idrettsvitenskap, friluftsliv eller helsevitenskap, fortrinnsvis med oppgave/prosjekt relevant for stillingen.
Det er nødvendig at søkerne har utstrakt praktisk egenerfaring med friluftsliv. Denne erfaringen må beskrives konkret i søknaden.
Det er en forutsetning for tiltredelse at stipendiaten tas opp på UiAs ph.d.-program ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap. Mer informasjon om ph.d.-programmet og opptakskrav finner du her.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Den som ansettes må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, skriftlig og muntlig. Det kreves gode kunnskaper i engelsk, både skriftlig og muntlig.
Ønskede kvalifikasjoner
Erfaring fra forskning eller kjennskap til forskningsområder relevant for utlysningen.
Erfaring fra prosjektarbeid eller forskning.
Erfaring med kvantitativ forskningsmetode.
Minst et årsstudium med friluftsliv, på universitets- eller høgskolenivå.
Erfaring med arbeid med sårbare grupper.
Personlige egenskaper
Selvstendig
Gode samarbeidsegenskaper
Faglig engasjement
Evne til å sette seg inn i nye problemstillinger og metodetilnærminger
Gode kommunikasjonsevner, både muntlig og skriftlig
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Vi tilbyr
Faglig utvikling i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ lønnsplan 17.515, kode 1017 stipendiat, kr 532 200 bto pr år. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillingen.
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de retningslinjer som til enhver tid gjelder for stillingen. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskerstillinger ved Universitetet i Agder. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
Vitnemål fra høyere grad/mastergrad med oversikt over hvilke emner/kurs som inngår i graden
Masteroppgave/hovedfagsoppgave
Vitenskapelig arbeid og FoU-virksomhet, samt opptil tre publikasjoner som vedkommende vil ha tillagt særlig vekt ved bedømmelsen
Prosjektbeskrivelse på engelsk i henhold til mal, inklusiv rasjonale (med aktuelle referanser), forskningsspørsmål, metode og materiale og tidsplan.
Attester
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.
Søknadsfrist: 10.01.25.
Kontaktinformasjon
For spørsmål eller nærmere opplysninger om stillingen og prosjektskissen til hovedprosjektet: