LEDIG STILLING VED NORD UNIVERSITET

Stipendiat i sosiologi / samfunnsvitenskap - Kolonialisme og interseksjonelle perspektiver

Søknadsfrist: 30.01.2025

Gjennom forskning, utdanning og samfunnsdeltakelse, bidrar Nord universitet til å skape en bærekraftig framtid med utgangspunkt i vår geografiske lokalisering. 

I samarbeid med samfunns- og næringsliv i Nordland og Trøndelag, fremmer våre 11.500 studenter og 1.350 ansatte innovative løsninger og kunnskapsbasert praksis, lokalt og internasjonalt.

Nord universitet har fire strategiske satsningsområder: blå og grønn vekst, bærekraftig innovasjon og entreprenørskap, samfunnssikkerhet og helse, velferd og oppvekst.

Fakultet for samfunnsvitenskap (FSV) utdanner samfunnsvitere som imøtekommer samfunnets behov for nytenkende yrkesutøvere innen privat og offentlig sektor. Fakultetet tilbyr ph.d.-utdanning i sosiologi. FSV har ca. 1900 studenter og 200 ansatte.

Fakultetets forskningsvirksomhet er organisert i fem faggrupper: Historie, geografi og internasjonale relasjoner; Journalistikk og kreativemediefag, Sosialt arbeid; Organisasjon, ledelse og arbeidsliv; og Sosiologi og dannelsesfag. 

Fakultet for samfunnsvitenskap har ansatte på to ulike studiesteder; Bodø og Levanger. Det gis per i dag også undervisning på Stokmarknes og Mo i Rana. 

Les mer: www.nord.no/fsv

Ønsker du å forske på makt og ulikhet?

Om stillingen

Ved Nord universitet, Fakultet for samfunnsvitenskap, er det ledig en 100 % stilling som stipendiat i sosiologi/samfunnsvitenskap rettet mot kjønn og etnisitet fra postkoloniale og interseksjonelle perspektiver.

Stillingen vil være knyttet til Forskningsgruppen for kjønn, etnisitet og likestilling (KEL). KEL har et aktivt miljø innen studier av kjønn, etnisitet og likestilling. Stillingen kan sees i relasjon til det pågående forskningsarbeidet i forskningsgruppen, slik som migrasjons-, samisk- og urfolksstudier, feministisk kunnskapsteori, ledelse, interseksjonalitet og likestillingspolitikk.

I denne utlysningen inviterer vi til studier innenfor postkoloniale, dekoloniale og interseksjonelle perspektiver. Vi inviterer til å utforme et teoridrevet forskningsprosjekt som kritisk undersøker makt og ulikhet med utgangspunkt i kategorier som kjønn, seksualitet, rase/etnisitet eller klasse og hvor kritiske forståelser av det koloniale er sentralt som innramming av prosjektet. Et kritisk blikk er viktig da hverken postkolonialitet, dekolonialitet eller interseksjonalitet er entydige begreper i dagens teorilandskap, men utgjør samtidig spennende sosiologiske spørsmål og utfordringer. Historiske koloniale strukturer former på ulike måter både individuelle og kollektive identiteter og hverdagsliv, noe som åpner noen mulighetsrom og begrenser andre. Det empirisk nedslagsfelt må være fruktbart for en teoridrevet undersøkelse, og kandidaten kan selv velge dette ut fra teoretiske, tematisk og/eller egen empirisk interesse. Både kvalitative og kvantitative prosjekter er velkomne.

Ansettelsesperioden er enten tre år, uten arbeidsplikt, eller fire år, med 25 % pliktarbeid.

Ansettelse i stillingen betinger at kandidaten kvalifiserer for opptak til ph.d. i sosiologi ved Fakultet for samfunnsvitenskap. 

Doktorgradsprogrammet i sosiologi er under reakkreditering til ph.d. i samfunnsvitenskap. Under forutsetning av styrets godkjenning vil stipendiatstillingen tilknyttes ph.d. i samfunnsvitenskap.

Stillingen har kontorsted Bodø. Det er residensplikt i stillingen. Stillingen kan også innebære arbeidsoppgaver ved Nord universitets øvrige studiesteder.

Kvalifikasjonskrav

  • For opptak til ph.d.-utdanningen i sosiologi kreves bachelor- og mastergrad i sosiologi eller andre relevante samfunnsvitenskapelige grader.
  • Søkere må kunne dokumentere bred kunnskap i samfunnsvitenskapelig teori, metode og analyse på masternivå. Mastergraden, samt masteroppgaven, skal normalt ha en gjennomsnittskarakter tilsvarende B eller bedre.
  • Søkere utenfor EU/EØS må fremlegge godkjenning av mastergraden fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse (tidligere NOKUT-godkjenning).
  • Søknaden må dokumentere at alle krav som stilles for opptak til ph.d. i sosiologi ved Fakultet for samfunnsvitenskap er oppfylt. Se opptakskrav på Nord universitets nettsider: www.nord.no/no/studier/sosiologi-phd
  • Endelig prosjektskisse med plan for doktorgradsarbeidet skal være godkjent og avtalefestet senest 3 måneder etter tiltredelse. Oppsigelse kan vurderes dersom opptak til doktorgradstudiet ikke foreligger innen denne fristen, eventuelt ved andre forhold som fremgår av ph.d.-forskriften.
  • For stillingen kreves gode engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig. Søkere fra land utenfor Norden må kunne dokumentere engelskkunnskaper; kontakt seniorrådgiver Anneli Watterud for utfyllende opplysninger (se kontaktinformasjon under). Avhandlingen kan skrives på engelsk eller norsk (evnt. et skandinavisk språk). 
  • Kandidater som allerede har en ph.d.-grad vil ikke bli vurdert for stillingen.

Ved vurdering og rangering av kvalifiserte søkere vil det bli lagt vekt på

  • Prosjektskisse med beskrivelse av prosjektidé og plan for gjennomføring
  • Søkerens beskrivelse av motivasjon for doktorgradsarbeidet og muligheter for gjennomføring
  • Relevant erfaring fra forskningsarbeid vil telle positivt
  • Personlig egnethet

Vi tilbyr

Stillingen lønnes etter Statens regulativ, stipendiat kode 1017, NOK 532 200,-. Fra lønnen går lovfestet innskudd i Statens pensjonskasse.

  • God låne-, forsikrings-, og pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • Kreativt og kollegialt arbeidsmiljø
  • En arbeidsplass i stadig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid
  • Aktivt bedriftsidrettslag

Generell informasjon

Den som ansettes må rette seg etter de lover, avtaler og instrukser som til enhver tid gjelder for stillingen. Det tas forbehold om endring i ansvars- og arbeidsområde som følge av fremtidig organisasjonsutvikling og omorganisering ved Nord universitet.

Den statlige arbeidsstyrken skal i størst mulig grad gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Nord universitet oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater med nedsatt funksjonsevne, hull i CV, innvandrerbakgrunn og ellers ulik livserfaring til å søke. 

Opplysninger om nedsatt funksjonsevne eller hull i CV kan bli brukt til anonymiserte registreringsformål.

Kontakt

Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:

Søknadsprosessen

Søkerne vil bli vurdert av en sakkyndig komité. Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju.

Fakultetet gjør oppmerksom på at man forbeholder seg retten til ikke å ansette søkere som er vitenskapelig kvalifisert, men som ikke tilfredsstiller andre kriterier som språk eller personlige egenskaper.

Søknad

Søknad sendes elektronisk innen 30.01.2025.

Den elektroniske søknaden skal inneholde:

  • Søknadsbrev med beskrivelse av din motivasjon for å søke stillingen
  • Fullstendig CV (utdanning, arbeids- og undervisningserfaring og oversikt over eventuelle vitenskapelige publikasjoner)
  • Kopi av vitnemål både for bachelor- og masterutdanning og relevante attester
  • Prosjektbeskrivelse på 3-5 sider hvor du redegjør for ideen til ph.d.-prosjekt, teoretisk forankring og metodisk tilnærming
  • Prosjektskissen bør inkludere en framdriftsplan
  • Navn og kontaktinformasjon til 1-3 referanser (navn, din relasjon til personen, e-post og telefonnummer)
  • Annen aktivitet som vurderes som relevant for stillingen, og ønskes tatt i betraktning ved vurderingen

All dokumentasjon lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden.

Det er søkers ansvar å sende inn fullstendig dokumentasjon elektronisk innen søknadsfristen.

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet offentlig søkerliste. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv etter ønske om å bli utelatt fra søkerlisten. Søkere som likevel ber om konfidensialitet, må grunngi dette særskilt i søknaden. Søkerne vil i tilfellet bli forhåndsvarslet om offentliggjøring.

Ref.nr. 30227855

Søk på stillingen

fnokode:1234

Powered by Labrador CMS