Universitetet i Agder har over 1500 ansatte og nesten 14 000 studenter. Det gjør oss til en av Sørlandets største arbeidsplasser. Våre ansatte forsker, underviser og formidler kunnskap fra alle sine fagområder.
Universitetet holder til på to moderne campuser i Kristiansand og Grimstad.
Om stillingen
Ved Universitetet i Agder, Fakultet for teknologi og realfag er det ledig en fast 100% stilling som førsteamanuensis i systemutvikling, tilknyttet Institutt for IKT. Arbeidssted er Campus Grimstad. Tiltredelse etter avtale med fakultetet.
Institutt for IKT leverer utdanning og forskning av høy internasjonal kvalitet innenfor et fagfelt som er i rask utvikling.
Våre studieprogram dekker alle nivå innenfor informasjons- og kommunikasjonsteknologi, og undervisningen foregår på både norsk og engelsk.
Sentrale forskningstema er kommunikasjons- og systemsikkerhet, mobilkommunikasjon, innebygde systemer, e-helse, og e-læring, og instituttet har en særlig ekspertise innenfor kunstig intelligens og intelligent signalprosessering og trådløse nettverk. Det utføres også mye utviklingsarbeid innen fagfeltene elektronikk, multimedia og e-læring.
Instituttet samarbeider tett både med offentlig og privat sektor i regionen og spiller en viktig rolle i regional utvikling og innovasjon.
Arbeidsoppgaver
Undervisning og veiledning på bachelor-, master- og PhD-nivå innenfor instituttets studieprogrammer.
Forskning og utvikling, publisering og ekstern finansiering.
Faglig administrasjon
Nødvendige kvalifikasjoner
Mastergrad og ph.d.-grad innen et relevant område
Søkeren må kunne dokumentere relevant praktisk undervisningskompetanse basert på utdanning eller undervisning og veiledning. Søkere som ikke kan dokumentere slik basiskompetanse ved tilsetting, vil bli pålagt å oppnå denne innen en periode på to år, eventuelt ved å gjennomføre UiAs grunnkurs i universitetsutdanning som beskrevet i kriteriene for utdanningskompetanse ved tilsetting som førsteamanuensis ved UiA.
Arbeidsspråket ved Universitetet i Agder er norsk. Søkeren må beherske norsk eller et annet skandinavisk språk, både skriftlig og muntlig
Følgende kvalifikasjoner er ønsket og vil bli brukt i rangeringen av kandidatene.
Forskning på programvareutvikling/teknikk/design
Erfaring innen ett eller flere av følgende:
Programvareteknikk
Programmeringsspråk
Kildekodebehandling
Modelldrevet utvikling
Informasjonsmodellering
Metamodellering
Databasemodellering
Personlige egenskaper
Førsteamanuensisen forventes å bidra til et aktivt forskningsmiljø som fremmer personlig og faglig vekst. Stillingen stiller store krav til søkerens evne til selvstendig målrettet arbeid og sans for detaljer.
Gode samarbeidsevner
Proaktiv
Personlige egenskaper og egnethet for stillingen vil bli vektlagt.
Vurderingskriterier
Forskningskompetanse vektes 40% baseres på vitenskapelig produksjon. Undervisningskompetanse/egnethet vektes 40% og baseres på dokumentert erfaring og intervju/prøveforelesning. Personlig egnethet vektes 20% og baseres på en samlet vurdering av potensiale i forskning, undervisning og faglig ledelse/samarbeid.
Instituttet er sterkt preget av ubalanse mellom kvinner og menn, som gjør at vi alle på instituttet ønsker oss flere kvinner i faglige stillinger. Hvis det er ellers lik vurdering av søkere, vil kvinne bli foretrukket. Kvinner oppfordres derfor spesielt til å søke stillingen.
Vi tilbyr
varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
en stilling med utviklingsmuligheter i et mangfoldig miljø
moderne lokaliteter og et allsidig velferdstilbud
på UiA kan ansatte i førstestillinger innen kjønnsmessig ubalanserte fagmiljøer søke om kvalifiseringsstipend for å oppnå professorkompetanse. På institutt for IKT gir denne ordningen kvinner i førstestillinger mulighet til å søke og motta dette stipendet tre ganger.
Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, lønnsplan 17.510, kode 1011 førsteamanuensis, kr 700 000 – 850 000 brutto pr år, For spesielt godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen går det lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
Generell informasjon
UiA er et åpent og inkluderende universitet. Vi har tro på at mangfold beriker arbeidsplassen og gjør oss bedre. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke uavhengig av kjønn, alder, kulturell bakgrunn, nedsatt funksjonsevne eller “hull i CV-en".
Kvinner oppfordres spesielt til å søke stillingen.
Den som ansettes, har rettigheter og plikter etter de regler som til enhver tid gjelder for stillingen, og man må påregne endring i organisering og oppgaver. Ansettelse foretas av Ansettelsesutvalget for undervisnings- og forskningsstillinger ved Universitetet i Agder.
Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju og prøveforelesning. Det vil også bli innhentet referanser etter nærmere avtale med søkeren. Den endelige innstillingen vil være en helhetsvurdering basert på sakkyndig vurdering, prøveforelesning, intervju og referanser. Mer om ansettelsesprosessen.
I henhold til offentlighetsloven § 25, 2.ledd kan søker be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista. Universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søker vil bli varslet i forkant ved eventuell offentliggjøring.
Søknad
Søknaden og nødvendige opplysninger om utdanning og erfaring (inkludert vitnemål og attester) sendes elektronisk, benytt linken "Søk stillingen".
Følgende må lastes opp elektronisk:
cv
attester og vitnemål
liste over publikasjoner
vitenskapelige arbeider (inntil 5)
ev. dokumentasjon av utdanningsfaglig kompetanse
ev. andre
Søkeren har selv ansvar for å levere fullstendig dokumentasjon digitalt innen søknadsfristen. All dokumentasjon må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk.