LEDIG STILLING VED UIT NORGES ARKTISKE UNIVERSITET
Stipendiat innen interaksjon mellom mikrobiota og atlantisk laks i resirkulerende akvakultursystem
Søknadsfrist: 01.11.2024
Publisert
UiT Norges arktiske universitet er et breddeuniversitet som bidrar til en kunnskapsbasert utvikling regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Vi skal utnytte vår sentrale beliggenhet i nordområdene, vår faglige bredde og kvalitet og våre tverrfaglige fortrinn til å møte fremtidens utfordringer.
Troverdighet, akademisk frihet, nærhet, kreativitet og engasjement skal prege forholdet mellom ansatte, mellom ansatte og studenter og mellom UiT og samarbeidspartnere. Fakultetet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE) består av Institutt for arktisk og marin biologi, Norges Fiskerihøgskole og Handelshøgskolen.
Fakultetets primæroppgaver er å utøve forskning, undervisning og formidling på høyt nasjonalt og internasjonalt nivå innenfor sine fag. Prioriterte forskningsfelt er akvatiske og terrestriske økosystemer, klima, fisk og dyrs tilpasning til livet i Arktis, marin bioteknologi/bioprospektering, akvakultur/fiskehelse, marine næringsmidler, bedrifts- og næringsøkonomi, ressurs- og miljøøkonomi, markedsforskning og ressursforvaltning. Fakultetets tverrfaglige profil gir god anledning til å utvikle forskningsprosjekter der flere faggrupper samarbeider.
Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi
Om stillingen
Ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi (BFE), UiT Norges arktiske universitet er det ledig en stilling som stipendiat innen området interaksjon mellom mikrobiota og atlantisk laks i resirkulerende akvakultursystem (RAS). Stillingen er plassert ved Norges fiskerihøgskole (NFH), og forskningsgruppen Havbruk og Miljø. Tilsettingen gjelder for 3 år.
Arbeidssted er UiT i Tromsø. Du må kunne starte i stillingen innen rimelig tid etter å ha mottatt tilbud.
UtdanningsstillingMålet er at forskerutdanningen skal føre fram til doktorgrad (ph.d). Opptak til doktorgradsprogram er en forutsetning for tilsetting, og studieperioden starter ved tiltredelse i stillingen. Stipendiaten deltar i fakultetets forskerutdanning, og doktorgradsprosjektet gjennomføres i løpet av tilsettingsperioden. Informasjon om søknadsprosessen for opptak til ph.d.-programmet og ph.d. forskrift finnes på ph.d.-nettsidene til Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi.
Om prosjektet
Den valgte kandidaten skal forske på interaksjon mellom mikrobiota og atlantisk laks i resirkulerende akvakultursystem (RAS). Mikrobiota er påvirket av vannkjemi, fôr, og fisken som er i systemet, men dynamikk og funksjon i RAS er ikke fullt ut forstått. Bakteriekulturer er veldig dynamiske og vil variere i ulike deler av produksjonssystemet, de vil påvirke mikrobiota i tarm og skinn/hud hos laksen og potensiell mottakelighet for sykdom. Prosjekt skal øke forståelsen av interaksjonen mellom fiskens biologi/fysiologi og mikrobiom funksjon i RAS og bidrar til optimalisert produksjon og bedret velferd hos laks i akvakultur. Stipendiat finansiert av Forskningsrådet prosjekt (# 331892) «Kompetanse og utdanning innen landbasert produksjon av laks i resirkuleringsanlegg (CandRAS).»
Søker skal legge ved et faglig begrunnet forslag til doktorgradsprosjekt som er relevant for forskningsområdet beskrevet for stillingen. Her vil forståelse av RAS og faktorer som påvirker mikrobiota og deres interaksjon med atlantisk laks samt metode og foreslått forsøksdesign legges til grunn i evalueringen. Prosjektbeskrivelse kan være på inntil 2 sider.
Kvalifikasjoner
Til stillingen kreves avlagt mastergrad i mikrobiologi /akvakultur /biologi rettet mot oppdrett av fisk eller farmasi. Bruk av atlantisk laks som modelldyr i mastergradsarbeidet og erfaring med RAS vil bli vektlagt. Det er ønskelig at søker også har erfaring med vannkjemi og lab arbeid.Motivasjon, personlig egnethet, gode kommunikasjons- og samarbeidsevner vil bli vektlagt.
Vi søker kandidater som blant annet har:
Gode samarbeidsevner
Evner til god kommunikasjon og samhandling med kollegaer og studenter
Evner og ønsker om å bidra til et godt arbeidsmiljø
Søkere skal ha dokumentert gode kunnskaper i engelsk, og kunne jobbe i et internasjonalt miljø. Nordiske søkere kan dokumentere dette med vitnemål fra videregående skole. God beherskelse av norsk eller et skandinavisk språk er også fordelaktig.
Søkerne må levere en prosjektbeskrivelse/prosjektskisse med det faglige grunnlaget for doktorgradsprosjektet. Prosjektbeskrivelsen skal ikke overstige 2 sider, inkludert litteraturreferanser. Den må inneholde en beskrivelse av temaet, forskningsspørsmål og en begrunnelse for valgene. Den endelige prosjektbeskrivelsen vil bli utviklet i samarbeid med veileder. Det er viktig at søkeren har passende bakgrunn og er motivert til å jobbe med prosjektet.
I bedømmelsen vektlegges søkerens potensial for å gjennomføre en forskerutdanning basert på masteroppgaven eller tilsvarende, og eventuelle andre vitenskapelige arbeider. Det vil også tas hensyn til prosjektbeskrivelsen. I tillegg kan det tas hensyn til annen erfaring av betydning for gjennomføring av doktorgradsstudiet.
Flest mulig bør få anledning til å gjennomgå en forskerutdanning. Om du allerede har oppnådd en doktorgrad eller har tilsvarende kompetanse, er du ikke aktuell for ansettelse i denne stillingen.
Opptak til ph.d.-program
For ansettelse som stipendiat er det en forutsetning at du blir tatt opp til ph.d.-programmet ved Fakultet for biovitenskap, fiskeri og økonomi og at du deltar i organiserte doktorgradsstudier i ansettelsesperioden.
Opptak krever normalt at søkeren har:
Bachelorgrad på 180 studiepoeng og mastergrad på 120 studiepoeng, eller integrert mastergrad på 300 studiepoeng.
Masteroppgave med et omfang tilsvarende 30 studiepoeng eller mer hvis søkeren har en mastergrad på 120 studiepoeng.
Masteroppgave med et omfang tilsvarende 20 studiepoeng eller mer hvis søkeren har en integrert mastergrad på 300 studiepoeng.
Fullført 3-årig bachelor (180 stp.) og 2-årig master (120 stp.), 5-årig integrert master (300 stp.) eller utdanninger av tilsvarende omfang og varighet. Det må inngå en selvstendig mastergradsoppgave i mastergraden.
Utenlandsk utdanning skal vurderes i tråd med universitets- og høyskoleloven (uhl), § 3-5 (3). Søkere som har gjennomført en norsk erfaringsbasert mastergrad på 90 stp. kan kvalifisere seg til opptak ved 30 stp. påbygging av mastergraden:
Skriftlig avhandling (individuelt arbeid) med omfang 30 studiepoeng med en avsluttende eksamen.
En vitenskapelig artikkel/manuskript som enten er publisert, akseptert eller innsendt til vitenskapelig anerkjent tidsskrift. Arbeidet vil bli bedømt av DU.
Ordinære emner på mastergradsnivå.
Søker må ha oppnådd B eller bedre på masteroppgaven og ha et snitt på B eller bedre på emner som inngår i mastergraden (totalt 120 studiepoeng). Det vil si at poengsummen må være minst 3,5 i henhold til følgende omregningstabell som er hentet fra § 35 i UiTs eksamensforskrift der A=5, B=4, C=3, D=2, E=1. For søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn hvor vurderingsuttrykket avviker fra det norske karaktersystemet, må karakterene vurderes etter skjønn i det enkelte tilfelle. Nærmere beskrivelse av opptakskrav finner du her.
Hvis du oppfyller opptakskravene og blir ansatt i stillingen, vil du samtidig få midlertidig opptak til ph.d.-programmet. Søknad om endelig opptak må leveres senest seks uker etter tiltredelse i stillingen.
For søkere med utenlandsk utdanningsbakgrunn vil det vurderes om utdanningen likestilles med norsk høyere utdanning på mastergradsnivå. Vurderingen følger nasjonal godkjenningspraksis, se Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Søkere med utdanning fra enkelte land må ha mer høyere utdanning for å fylle opptakskravene, for eksempel 4-årig bachelor og 2-årig master. UiT godkjenner normalt utenlandsk høyere utdanning fra land som har ratifisert Lisboakonvensjonen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold
UiT Norges arktiske universitet har et personalpolitisk mål om å være en arbeidsgiver som gjenspeiler mangfoldet i samfunnet og som tar i bruk potensialet i befolkningens samlede kompetanse. Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og ønsker oss medarbeidere med ulik kompetanse, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver.
Har du funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, oppfordrer vi deg som søker til å krysse av for dette i jobbsøkerportalen. Er det kvalifiserte søkere, kaller vi inn minst én i hver gruppe til intervju, og får du jobben, legger vi til rette for deg om du trenger det. Utenom å velge ut riktige kandidater bruker vi ikke avkrysningene til noe annet enn anonymisert statistikk. Les mer i Arbeidsgiverportalen.
Vi tilbyr
Du blir en del av et spennende forskningsprosjekt
Gode karrieremuligheter
Et godt arbeidsmiljø med dedikerte kolleger
Gode velferdsordninger
Gode pensjons-, forsikrings-, og låneordninger i Statens pensjonskasse
Stipendiater får normalt 532 200,- i årslønn med 3% økning pr. år.
Søknaden
Søknaden din må inneholde:
Søknadsbrev med beskrivelse av dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen
CV
Vitnemål for bachelor- og mastergrad
Karakterutskrift for bachelor- og mastergrad
Forklaring på karaktersystemet for utenlandsk utdanning (Diploma Supplement om tilgjengelig)
Masteroppgaven, og eventuelle andre vitenskapelige arbeider
Prosjektbeskrivelse (2 sider)
Dokumentert fullført mastergrad er en betingelse for å tiltre i stillingen. Du kan fortsatt søke dersom du er nær ved å levere eller nylig har levert masteroppgaven. Du må legge ved et utkast av oppgaven og en uttalelse fra veileder eller institusjonen om når det forventes at oppgaven er ferdig. Du må levere karakterutskrifter for graden, selv om den ikke er fullført.
All dokumentasjon som skal vurderes må være på et skandinavisk språk eller engelsk. Vitnemål og karakterutskrifter må også leveres på originalspråket. Hvis dokumentasjon på engelskkunnskaper mangler på søknadstidspunktet, må det dokumenteres før tiltredelse. Vi aksepterer kun søknader og dokumentasjon som er sendt elektronisk via Jobbnorge innen søknadsfristen.
Generell informasjon
Ansettelsen skjer i henhold til regler og vilkår som til enhver tid gjelder for statsansatte, og retningslinjer ved UiT. På våre nettsider finner du mer informasjon til søkere på stillinger ved UiT.
Stilling som stipendiat lønnes etter statens regulativ kode 1017. Fra lønnen blir det trukket 2% innskudd til Statens pensjonskasse.Du vil bli medlem i Statens pensjonskasse, som gir deg mange goder i tillegg til livsvarig alderspensjon og AFP: Du kan ha rett til økonomisk støtte hvis du blir syk eller ufør, familien din kan ha rett til økonomisk støtte når du dør, du blir forsikret mot yrkesskade eller yrkessykdom, og du får gode betingelser på boliglån. Les mer om ansattgodene dine på: spk.no.
Kortere ansettelsesperiode kan gis dersom stipendiaten alt har gjennomført deler av sitt forskerutdanningsprogram, eller når ansettelsen bygger på tidligere ansettelse i utdanningsstilling, slik at total tid til forskerutdanning blir tre år.
Personopplysninger som oppgis behandles i henhold til lov om behandling av personopplysninger. Søkere kan be om ikke å bli oppført på den offentlige søkerlista, men universitetet kan likevel beslutte at navnet på søkeren skal offentliggjøres. Søkeren vil da bli varslet i forkant av offentliggjøring.