Universitetet i Stavanger (UiS) har omlag 12.000 studenter og 1.900 ansatte. Universitetet har store ambisjoner. Vi skal ha en innovativ og internasjonal profil og være en drivkraft i kunnskapsutviklingen og endringsprosesser i samfunnet. Vår felles retning skal drives frem av omtanke for bærekraftig omstilling og rettferdig samfunnsutvikling, gjennom nye måter å forvalte naturressursene på og legge til rette for bedre byer og lokalsamfunn. Energi, helse og velferd, læring for livet er våre satsingsområder.
I samspill og dialog med våre omgivelser regionalt, nasjonalt og internasjonalt har vi et åpent og innovativt klima for utdanning, forskning, kunstnerisk utviklingsarbeid, nyskapning, formidling og museumsvirksomhet.
Den faglige virksomheten ved universitetet er organisert i seks fakultet med 13 institutt og to nasjonale forsknings- og kompetansesenter i tillegg til Arkeologisk museum. Vi er medlem i det europeiske nettverket for innovative universitet - European Consortium of Innovative Universities. Universitetet ligger i den mest attraktive regionen i landet med 300.000 innbyggere. Stavangerregionen har et dynamisk arbeidsmarked og tilbyr en rekke spennende kultur- og fritidsaktiviteter.
Sammen med våre ansatte og studenter vil vi løfte blikket, og våge å tenke stort og nytt – vi vil utfordre det velkjente og utforske det ukjente.
Er du opptatt av HMS og ønsker å bidra til et trygt og bærekraftig arbeidsmiljø ved UiS?
Om stillingen
Som HMS-koordinator får du muligheten til å påvirke HMS-arbeidet vårt aktivt. Du vil være en viktig samarbeidspartner for ledere ved universitetet, og du vil kunne samarbeide med dyktige og engasjerte kollegaer på tvers av ulike fagmiljø, inkludert eksperter innenfor risikostyring og sikkerhet, og vår nye leder for sikkerhets- og beredskapsarbeid.
Som HMS-koordinator skal du bidra til å utvikle universitetets kunnskap og ferdigheter innenfor systematisk HMS-arbeid, med konkrete tiltak for utvikling og oppfølging av arbeidet. Du vil også være fagansvarlig for HMS i vårt sikkerhets- og beredskapsarbeid.
Stillingen er ledig fra 1. oktober da en av våre mest erfarne medarbeidere går av med pensjon. Du vil bli kollega med 29 dedikerte medarbeidere i universitetets HR-avdeling, men vil også som del av rollen kunne inngå i mange ulike tverrfaglige team, nettverk og samhandlingsarenaer. Du vil ha ansvar for saker som skal legges frem for universitetets arbeidsmiljøutvalg, og utarbeidelse og vedlikehold av sentrale retningslinjer, prosedyrer innenfor arbeidshelse og arbeidsmiljø, med vekt på det organisatoriske og psykososiale. Rollen vil imidlertid også innebære ansvar for å koordinere det helhetlige HMS-arbeidet, som også omfatter fysiske arbeidsmiljøet og bærekraft.
Du vil ha stor mulighet for å selv påvirke din egen arbeidssituasjon og prioritering av oppgaver. Arbeidshverdagen kan karakteriseres som variert, og til tider utfordrende, da vi kontinuerlig må legge til rette for læring, utvikling og omstilling av aktivitet. I denne sammenheng er det viktig at du bidrar i risiko- og sårbarhetsanalyser, som sikrer at vi iverksetter de rette tiltakene, basert på ny aktivitet og viten.
Hovedoppgaver
Være en proaktiv samarbeidspartner for ledere ved ivaretakelse av HMS, med vekt på psykososialt arbeidsmiljø og ansattes arbeidshelse.
Organisere intern opplæring innenfor ansvarsområdet, drive holdningsskapende og rådgivende arbeid.
Videreutvikle og oppdatere universitetets systematiske HMS-arbeid.
Bidra til regelmessige risikovurderinger og inspeksjoner for å identifisere potensielle farer.
Påse og aktivt medvirke til at universitetet etterlever lover og forskrifter.
Følge opp det systematiske HMS-arbeidet og internkontroll i organisasjonen.
Delta i universitetets sikkerhets- og beredskapsarbeid som fagansvarlig HMS.
Sørge for nødvendig utvikling og oppdatering av HMS-dokumentasjon.
Kvalifikasjoner
Du må ha:
relevant utdanning på minimum bachelornivå, gjerne innenfor HMS. Særskilt relevant erfaring kan kompensere for utdanningskravet.
erfaring og god kjennskap til relevant lov- og avtaleverk, det er en fordel om du har ledererfaring og/eller erfaring fra universitets- og høgskolesektoren
gode kommunikasjonsferdigheter på norsk (begge målformer) og engelsk, både muntlig og skriftlig, at du evner å formidle ditt fag og er komfortabel med å presentere foran ulike forsamlinger
Videre legges det vekt på at du:
er god til å skape og vedlikeholde relasjoner, og bidrar til å skape tillit og samarbeid på tvers i organisasjonen
kan initiere og bidra med nytenkning, og være pådriver for utviklingen av en god HMS-kultur
jobber systematisk og strukturert med oppfølging av HMS-arbeid, er opptatt av kontinuerlig læring og forbedring
evner å bidra i vurderinger av risiko og konkretisering av tiltak for å minimere konsekvenser
Vi tilbyr
varierte arbeidsoppgaver i en stor organisasjon med et viktig samfunnsoppdrag
et inkluderende arbeidsmiljø med fokus på faglig utvikling
lønn som rådgiver etter Statens lønnsregulativ l.pl 90.500, kode 1434 kr 650 000 - 750 000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes. Fra lønnen trekkes lovfestet innskudd til Statens pensjonskasse.
medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
Mangfold er en ressurs i arbeids- og læringsmiljøet ved UiS. Når vi har ulike bakgrunner og erfaringer, kan vi se utfordringer fra flere vinkler og finne bedre løsninger.
På UiS er vi opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter, og legger til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne. Vi tar hensyn til dine behov og din situasjon i ulike livsfaser.
Synes du denne stillingen er interessant, oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du i en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Er det kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, inviterer vi minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. Kjenner du deg igjen i en av disse kategoriene, kan du krysse av i jobbsøkerportalen vår.
Les mer om kravene for å bli vurdert som søker i disse gruppene her.
Universitetet vil rekruttere flere menn til avdelingen og oppfordrer derfor menn til å søke. Dersom flere søkere blir vurdert til å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en mann bli prioritert foran en kvinne.
Hvis du vil vite mer om ansettelsesprosessen kan du kontakte HR-rådgiver Christina Storm, tlf: 51 83 17 53, e-post: christina.storm@uis.no
Søknad
Søk stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her registreres minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem din kompetanse og motivasjon for stillingen.
Relevante vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon som du ønsker det skal tas hensyn til ved vurdering av søknaden, lastes opp som vedlegg. Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Dersom vedleggene overskrider 30 MB til sammen må de komprimeres før opplasting.Søknaden blir vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kriteriene som er beskrevet over.
Vi gjør også oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf. offentlighetsloven § 25. Dersom din anmodning ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.
UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.