LEDIG STILLING PÅ UNIVERSITETET I STAVANGER
Postdoktor i helsevitenskap
Søknadsfrist: 30.05.2022

Om stillingen
Universitetet i Stavanger har ledig 2-årig stilling som postdoktor i helsevitenskap ved Det helsevitenskapelige fakultet.
Stillingen er eksternt finansiert med midler fra Norges forskningsråd
Formålet med stillingen er å styrke forskningen samt gi forskere med doktorgrad innenfor det aktuelle fagområdet anledning til videre kvalifisering med sikte på faglig toppstilling.
Forskningsarbeidet skal gjennomføres ved universitetet. Det forutsettes at den som ansettes arbeider på full tid med forskningsprosjektet, og at vedkommende utgjør en del av det faglige miljøet.
Postdoktoren vil være organisert under Avdeling for folkehelse og tilknyttet prosjekt "Nurse Assisted eHealth Service From Hospital to Home: Ameliorating Burden of Treatment among Patients With Non-Communicable Diseases ([email protected])”.
Prosjektet har utviklet digital avstandsoppfølging til pasienter med hjertesvikt og pasienter med tarmkreft. Den digitale oppfølgingstjenesten er nå under utprøving. Målet er å kartlegge behandlingsbyrde og livskvalitet i overgangsfaser fra sykehuset til hjemmet, og studere effekt av digital avstandsoppfølging ved langvarig sykdom og behandling. I kjernen av prosjektet står utvikling av et nytt digitalt verktøy og nye samarbeidsformer mellom pasienter og helsepersonell. Postdoktorstillingen vil bli relatert til prosjektet arbeidspakke 3; testing av effekter i en randomisert, kontrollert studie. Det er derfor en fordel at du har erfaring med kvantitativ metodetilnærming. Postdoktoren vil inngå i forskningsmiljøet tilknyttet forskningsgruppen «Helsefremmende innsats ved helseutfordringer (HEVHELSE)».
Prosjektbeskrivelse
Det foreligger prosjektbeskrivelse og protokoll for moderprosjektet [email protected] Denne fås ved henvendelse til kontaktpersoner for utlysningen. Som søker bes du om på 1-2 sider å redegjøre for hva ved din bakgrunn og kompetanse som gjør det mulig å gjennomføre et forskningsprosjekt basert på dette, samt din motivasjon for å fordype deg i temaet.
Prosjektbeskrivelse som i detalj redegjør for hvordan du vil gå fram for å gjennomføre forskningsarbeidet dersom du tilbys stilling, hva som vil være de sentrale problemstillingene og hypoteser, hvilke teorier og metoder du vil anvende, publiseringskanaler og en tidsplan for gjennomføring av arbeidet, vil utarbeides i dialog med prosjekt- og arbeidspakkeleder. Det må fremgå eksplisitt av søknaden på hvilken måte prosjektet vil kunne bidra til din kompetanseoppbygging.
Den endelige prosjektbeskrivelsen og fremdriftsplan utformes i samråd med mentor for postdoktor i løpet av de tre første månedene av ansettelsesperioden. Det er en forutsetning at du gjennomfører prosjektet i løpet av ansettelsesperioden.
Kvalifikasjoner
Du må ha:
- erfaring fra klinisk arbeid i norsk helsevesen, og fortrinnsvis fra arbeid med pasienter med langvarig sykdom
- doktorgrad innenfor helsefag, eventuelt samfunns-vitenskapelig bakgrunn, eller annet relevant fagområde. Doktoravhandlingen må være levert til vurdering innen søknadsfristen for stillingen.
- god skriftlig og muntlig kompetanse i et skandinavisk språk og i engelsk
Videre vektlegges:
- den vitenskapelige kvaliteten på prosjektet og forskingsrelatert relevans
- faglige og personlige forutsetninger for å gjennomføre prosjektet innenfor tidsrammen
- internasjonal erfaring og nettverk
- kvalifikasjoner innenfor nyskaping, innovasjon og kommersialisering av forskning
- kommunikasjons- og samarbeidsevner, og evne til å gå inn i faglige fellesskap på tvers av fagområder
- evne til å arbeide selvstendig og strukturert
- motivasjon, arbeidskapasitet og entusiasme for forskning
Vi tilbyr
- varierte arbeidsoppgaver i en stor, spennende og samfunnsviktig organisasjon
- et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø med mentorordning
- lønn etter Statens lønnsregulativ l.pl 17.510, kode 1352, kr 530 000-590 000 bto pr år. I særskilte tilfeller kan høyere avlønning vurderes.
- medlemskap i Statens pensjonskasse sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger
- mer om ansattgoder og fordeler på uis.no
Mangfold
Universitetets verdier er å være uavhengig, involverende og skapende. Vi vurderer mangfold som en ressurs i vårt arbeids- og læringsmiljø, og er opptatt av å vise respekt for hverandres ulikheter og bakgrunn. Universell utforming skal prege våre fysiske og digitale læringsmiljø, og arbeidsplassen vil om nødvendig bli lagt til rette for ansatte med nedsatt funksjonsevne.
Dersom du vurderer stillingen som interessant oppfordrer vi deg til å søke, uavhengig av kjønn, funksjonsevne, kulturell bakgrunn eller om du en periode har vært utenfor arbeidslivet.
Universitetet vil rekruttere flere menn til postdoktorstillinger innenfor fagområdet. Dersom flere søkere anses å ha likeverdige kvalifikasjoner, vil en mann bli prioritert foran en kvinne.
Her kan du lese mer om mangfold og inkludering i søknadsbehandling.
Kontaktinformasjon
Nærmere opplysninger om stillingen fås ved henvendelse til:
- Avdelingsleder Sindre M. Dyrstad, tlf: 51833443, e-post: [email protected], eller til
- Førsteamanuensis og prosjektleder Anne Marie Lunde Husebø, tlf: 51834140, e-post: [email protected]
Opplysninger om ansettelsesprosessen fås ved henvendelse til HR-rådgiver Helene Engelsgjerd Figved, tlf: 51831558, e-post: [email protected].
Søknad
Søk stillingen elektronisk via «Søk stillingen» på denne siden. Her registreres minimum, søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter. I søknadsbrevet må du få frem dine forskningsinteresser og motivasjon for stillingen.
Følgende må lastes opp som vedlegg til søknaden:
- prosjektforslag
- CV med fullstendig oversikt over utdanning og erfaring
- dokumentasjon på fullført doktorgrad. Dersom du ikke har fullført doktorgraden, kan du vedlegge en bekreftelse fra institusjonen på forventet dato for oppnådd doktorgrad.
- fullstendig liste over vitenskapelige arbeider med opplysninger om hvor de er offentliggjort. Du kan også laste opp/lenke til inntil 10 vitenskapelige arbeider, inklusiv doktorgradsavhandlingen eller publisert monografi basert på avhandlingen.
- vitnemål, attester, samt dokumentasjon på annen aktivitet som vurderes relevant
Søknaden vil bli vurdert ut fra informasjonen som foreligger i Jobbnorge ved søknadsfristen. Sørg derfor for at søknaden tydelig viser hvordan dine ferdigheter og erfaringer oppfyller kompetansekravene som er beskrevet over.
Dokumentasjonen må foreligge på et skandinavisk språk eller engelsk. Hvis vedleggene overskrider 30 MB til sammen må disse komprimeres før opplasting.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har anmodet om ikke å bli oppført på offentlig søkerliste, jf offentlighetsloven § 25. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge vil du bli varslet om dette.
UiS vurderer bare søknader og vedlegg registrert i Jobbnorge.
Generell informasjon
Ansettelsen blir gjennomført etter prinsippene i statsansatteloven, og lovverk som regulerer eksport av kunnskap, teknologi og tjenester. Dersom søknaden din vurderes å være i strid med kriteriene i sistnevnte lovverk vil du få denne avslått uten videre vurdering.
Ansettelse som postdoktor er regulert i Forskrift om ansettelsesvilkår for stillinger som postdoktor, stipendiat, vitenskapelig assistent samt spesialistkandidat.
Din kompetanse for stillingen, ut fra dokumentasjon registrert i Jobbnorge, vil bli vurdert av en intern komite. På bakgrunn av komiteens uttalelse vil aktuelle søkere bli invitert til intervju. Det vil også bli innhentet referanser for aktuelle kandidater. Mer om ansettelsesprosessen på våre nettsider.
UiS har avtale om immaterielle rettigheter med det formål å sikre rettigheter til åndsverk som er opprettet av ansatte, inkludert forskningsresultater.
Det er en forutsetning at du bosetter deg slik at du kan være tilstede ved, og tilgjengelig for, fagmiljøet på arbeidsplassen i ordinær arbeidstid.
Stillingen er kunngjort på både norsk og engelsk. Ved meningsforskjell mellom tekstene skal den norske teksten legges til grunn.